27 Μαΐου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 

"Να σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Προέδρου του Τμήματος κ. Καραντώνη, που είναι Πρόεδρος του Τμήματος τα τελευταία 2 χρόνια, ευχόμαστε και για τα επόμενα.

Να σας ενημερώσω ότι το Τμήμα πλέον ανδρώθηκε, έχει αντί για 5 καθηγητές 10. Έχει χώρους για εξοπλισμούς,  που το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν και την επόμενη 10ετία το Τμήμα ατενίζει το μέλλον με πολύ ελπιδοφόρο τρόπο"

Πολύ ενδιαφέρουσα  και για το μέλλον του Λήμνου η ενημέρωση που έγινε από τον Καθηγητή του Τμήματος Δημ. Σκάλκο, κατά την παρουσίαση  της Ημερίδας για τα Όσπρια της Λήμνου,  που έγινε στο ΜΑΡΟΥΛΑ στις 23/5/18. Και αν η ανακοίνωση έγινε παρεμπιπτόντως  σε μια ημερίδα για τα Όσπρια, δεν είναι καθόλου ¨φασόλι¨ !

Είναι γνωστό ότι το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων - Διατροφής (ΤΕΤΔ) έχει αλλάξει την καθοδική Πορεία του Νησιού από κάθε άποψη, οικονομική,  κοινωνική, της καθημερινότητας κλπ.  

Το Τμήμα μέχρι το 2015 λειτουργούσε με 4 (εγώ τόσους ήξερα)  διορισμένους καθηγητές και τους υπόλοιπους συμβασιούχους, ενώ,  λέγανε τότε,  ότι για να είναι σταθερό ένα Πανεπιστημιακό  Τμήμα χρειάζονται κατ΄ ελάχιστον 6… Υπήρχαν συνεχώς ελλείψεις στους Συμβασιούχους ενώ και στα εργαστήρια υπήρχε πρόβλημα εγκαταστάσεων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι Φοιτητές ανησυχώντας για τη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα  του Τμήματος έκαναν μια Γενική Συνέλευση στις 15 Μάη του 2014, με μεγάλη συμμετοχή (φωτογραφία) ,  όπου μετά από μια θυελλώδη συζήτηση μπήκε προς ψήφιση το ερώτημα αν οι ίδιοι θα εισηγηθούν τη μεταφορά του Τμήματος στη Μυτιλήνη. Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της παραμονής της Τμήματος στη Λήμνο όμως ο κίνδυνος με μειωμένο αριθμό καθηγητών  θα εξακολουθούσε να υπάρχει. Έχει σημασία να διευκρινίσω ότι όλα αυτά συνέβαιναν επί Κυβερνήσεως Σαμαρά και δεν είναι  τυχαία αφού  είναι γνωστό ότι η Ν. Δ.  πιστεύει και προωθεί  το μικρότερο Κράτος… και σ΄ αυτό το πλαίσιο τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.  Σιγά να μην ξοδεύουμε λεφτά για δημόσια Πανεπιστήμια.

Μετά την Κυβερνητική αλλαγή του 2015 τα πράγματα άλλαξαν οι 4 ή 5 διορισμένοι καθηγητές (ΔΕΠ)  έγιναν 6. Ο κρίσιμος αριθμός για τη σταθερότητα του Τμήματος  καλύφθηκε κάτω από απίθανα  ασφυκτικές οικονομικές και Μνημονειακές συνθήκες του πρώτου χρόνου το ΣΥΡΙΖΑ και να τώρα,  που αθορύβως,  φτάσαμε στους 10 και " ατενίζουμε ελπιδοφόρα την  επόμενη 10ετια".    

Στην πρόσφατη (ούτε ένας μήνας δεν πέρασε)  επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λήμνο ήταν μαζί του και ο Υπουργός Παιδείας,  ο κ. Γαβρόγλου και του έθεσα το ζήτημα της δημιουργίας και δεύτερου Τμήματος στη Λήμνο, όπως ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Ο Υπουργός δεν είχε σαφή απάντηση γι αυτό το ζήτημα, όμως ανέφερε ότι η αναβάθμιση του Τμήματος θα γίνει με ¨Μεταπτυχιακά Τμήματα"  τα οποία, από ο,τι κατάλαβα είναι έτοιμα να ανακοινωθούν και θα αναβαθμίσουν το Επιστημονικό Πεδίο του Τμήματος.

Και κάτι άλλο: Ο κ. Γαβρόγλου ήταν ενήμερος, ίσως από την πρωινή Σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου ήταν παρών συνοδεύοντας τον Αλ. Τσιπρα,   για το Ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΟ, που είναι  κολλημένο και  δεν λειτούργει 5 χρόνια τώρα, και όπως μας είπε θεωρεί ότι το ξενοδοχείο αυτό  τη χειμερινή περίοδο μπορεί να δώσει Λύση στο αυξημένο,  ειδικά από φέτος,  πρόβλημα στέγασης των Φοιτητών.  Η. Κ.

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Όση ζέστη κι αν κάνει το καλοκαίρι, τα σπίτια στη Λήμνο είναι δροσερά. Έξω μπορεί να σκάει ο τζίτζικας, να έχει καύσωνα, αλλά μέσα ευχαριστιέσαι δροσιά.

Κάτι ήξεραν οι παλιοί Λημνιοί που έχτισαν με πέτρα τους τοίχους των σπιτιών, χοντρούς 80 εκατοστά, για να κρατάνε το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι. Έτσι έχτισαν τα αρχοντικά τους στον Ρωμέϊκο Γιαλό. Έτσι είναι τα σπίτια στα 32 χωριά του νησιού, δροσερές μονοκατοικίες, με χοντρούς πέτρινους τοίχους. Και στον κήπο από πίσω ο μπαχτσές, οι κότες, η λεμονιά, η πορτοκαλιά, ο λωτός, η κυδωνιά και η συκιά.

 Θέλεις να παραθερίσεις δροσερά και ευχάριστα; - Πήγαινε στη Λήμνο!  Υπέροχες παραλίες, απέραντες αμμουδιές, 65 γραφικοί κόλποι. Η θάλασσα ρηχή σαν πισίνα, μπαίνεις μέσα και δεν θέλεις να βγεις έξω.

Το πρωί θα σε ξυπνάει ο βραχνός πετεινός της γειτονιάς για να πας για μπάνιο, για δροσερό χαλάρωμα και ηλιοθεραπεία.

Το μεσημέρι νόστιμο φαγητό φλομάρια με κόκορα και μπόλικη φέτα καλαθάκι, δροσερό ντόπιο κρασάκι και 3 ώρες δροσερή ξεκούραση.

Το απογευματάκι δροσερό καφεδάκι και ξανά στη θάλασσα.

Επιστροφή στο σπίτι για ένα δροσερό ντους και έξοδο για βόλτα, για ψάρι στα κάρβουνα με λαδολέμονο και διασκέδαση. Κι όταν αργά θα επιστρέψεις στο σπίτι θα απολαύσεις δροσερό, χαλαρωτικό, χορταστικό ύπνο.

Μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, που θα σε ξυπνήσει ο βραχνός πετεινός, θα σου θυμίσει ότι είναι ώρα για καφεδάκι, κι ότι η δροσερή θάλασσα σε περιμένει.

Θέλεις καλά να περνάς;  -  Στη Λήμνο να πας !

Η  πληθώρα των εκδηλώσεων αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πρωτοφανής…

Αθλητικά. θεατρικά, χορευτικά, ιστορικά, εκκλησιαστικά,  τουριστικά, μια μεγάλη σειρά θεματικών εκδηλώσεων  πραγματοποιούνται  στη Λήμνο!

Συνοπτικά  έχουμε:

 Ενα διεθνές συνέδριο με την ευκαιρία των 100 χρόνων από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου.

Μια συνάντηση  των Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Συμβούλων για τουριστικά θέματα  από τις 13 Περιφέρειες της Χωράς,  που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στη Λήμνο.

Στο ΜΑΡΟΥΛΑ σήμερα Σάββατο 26/5, ώρα 8 μμ , ανεβαίνει η παράσταση ΚΥΚΛΩΠΑΣ του Ευριπίδη, απο το Γυμνασιο Λιβαδοχωρίου. Το έργο πρωτοπαίχτηκε πριν 10 μέρες στο Φεστιβάλ των Συρακουσών  και ξεχώρισε. Μην το χάσετε!

Στο Σταδιο επίσης σήμερα στις 5 υπάρχουν οι διασυλλογικοί αγώνες στίβου με τη συμμετοχή της ΑΕΛ και της Ηφαιστείας.

Αύριο Κυριακή φθανουν στη Λημνο δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Ρουμανία για μια τριήμερη γνωριμία με τη Λήμνο. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Β. Αιγαιου.  

Αυριο Κυριακη  στις 11.30 στο ΜΑΡΟΥΛΑ το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ Λήμνου θα παρουσιάσει με τα παιδικά  και εφηβικά του τμήματα παραδοσιακούς Χορούς και ένα αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου.

Τη Δευτέρα το απόγευμα στο κτήμα του Παλλημνιακού Ταμείου θα διεξαχθούν Ιπποδρομίες!

Σήμερα και αύριο,  σε ένα αιγαιοπελαγίτικο πρόγραμμα,   οινοποιεία της Λήμνου και άλλων νησιών του  Αιγαίου θα παραμείνουν ανοιχτα και επισκέψιμα.

Και βεβαίως η Μύρινα πανηγυρίζει τη μέρα του Αγίου Πνεύματος  με την κεντρικη πρωτευουσιάνικη Εκκλησία της, την Αγία Τριάδα , με περιφορά της εικόνας την Παραμονή (Κυριακή ώρα 20.30) στους δρόμους της Πόλης

Έχουμε και κάνουμε και εξαγωγές αφού ο ΓΑΣ, με αποστολή 22 ατόμων,  θα παρουσιάσει τη Δεύτερα στη Μυτιλήνη παραδοσιακούς χορούς .   

Ολες αυτές οι εκδηλώσεις στις λεπτομέρειες τους έχουν ηδη ανακοινωθεί απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και το site:  limnosnea.com

Η  φωτογραφία είναι από τον Κύκλωπα, όπως παρουσιάστηκε απο το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου,  σε  Αρχαίο Ελληνικό  Θέατρο στη Σικελία!

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 21:06

Ο Γ.Α.Σ στη Μυτιληνη

 ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ                                                         Μύρινα 25 Μαΐου 2018

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο σύλλογος  μας  ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΑΡΙΩΝ». «ταξιδεύει» την Λημνιά μας μουσικοχορευτική παράδοση στη Λέσβο.

 Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία χορευτών του συλλόγου μας αποτελούμενη από 22 άτομα θα παρουσιάσει την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την ομορφιά των Λημνιών μας παραδοσιακών χορών. Την αποστολή θα συνοδεύσουν επίσης μέλη του συλλόγου μας.

 Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται στα πλαίσια των στόχων που έχει θέσει ο σύλλογος μας, προκειμένου να γνωρίσουμε την τοπική μας μουσικοχορευτική παραδοσιακή κληρονομιά και  σε φίλους μας σε άλλους τόπους της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης εξαμηνιαίας Συνάντησης Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλµένων Συμβούλων Τουρισμού των Περιφερειών της Ελλάδος, για το α’ εξάμηνο 2018, η συνάντηση αυτή θα διοργανωθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο νησί της Λήμνου, από 25 έως 27 Μαΐου 2018.

Η έναρξη της συνάντησης εργασίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 26/05/2018 και ώρα 16:00 στο ξενοδοχείο Lemnos Village Resort Hotel.

 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα 25 /05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, από αύριο Σάββατο 26 Μαΐου και διάστημα τεσσάρων ημερών θα εκτελούνται εργασίες σε τμήμα της οδού Αργοναυτών, στο ρεύμα εισόδου στη Μύρινα, από τη συμβολή με την οδό Κυπρίων Αγωνιστών μέχρι τη συμβολή με την οδό Σεφέρη.

       Δεν προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη φωτογραφία το έργο που έγινε, πριν λίγες μέρες,   με  την τοποθέτηση αγωγού καθώς σε εκείνο το σημείο, όταν παλιότερα γινόταν το δίκτυο αποχέτευσης,  είχαν ξεχάσει να  τοποθετήσουν  σωλήνα και έτσι το δίκτυο μιας περιοχής του Ανδρωνίου δεν συνδεόταν με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης…  

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα 25 /05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, από αύριο Σάββατο 26 Μαΐου και διάστημα τεσσάρων ημερών θα εκτελούνται εργασίες σε τμήμα της οδού Αργοναυτών, στο ρεύμα εισόδου στη Μύρινα, από τη συμβολή με την οδό Κυπρίων Αγωνιστών μέχρι τη συμβολή με την οδό Σεφέρη.

       Δεν προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη φωτογραφία το έργο που έγινε, πριν λίγες μέρες,   με  την τοποθέτηση αγωγού καθώς σε εκείνο το σημείο, όταν παλιότερα γινόταν το δίκτυο αποχέτευσης,  είχαν ξεχάσει να  τοποθετήσουν  σωλήνα και έτσι το δίκτυο μιας περιοχής του Ανδρωνίου δεν συνδεόταν με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης…  

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018: Ενημέρωση με θέμα «Η πρόγνωση του καιρού και οι εξελίξεις στη μετεωρολογία»  από την «κα ΤΣΙΝΙΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΦΥΣΙΚΟ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» στο Κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ», ώρα 20:00μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου έχει  ακόμη μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική πρωτοβουλία, καθώς οργάνωσε,  με βιωματικό τρόπο,   μαθήματα για τους μαθητές του και προχώρησε σε μια ενημερωτική ομιλία για το κοινό όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Είχαμε, στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦα, μια  ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συνομιλία  με τη διευθύντρια  του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Χαριτίνη Φωτόπουλου και στη συνέχεια με την Μετεωρολόγο της ΕΜΥ, Τσινιάρη Ελευθερία,  που μας έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για  την προσπάθεια τους.

Σίγουρα  η αποψινή, ώρα 20.00,  ομιλία στο ΜΑΡΟΥΛΑ θα είναι ενδιαφέρουσα για τις εξελίξεις μια επιστήμης που ενδιαφέρει καθημερινά τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον Κόσμο.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 12:29

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

Καθιερώνεται και στην Ελλάδα, γιατί στο εξωτερικό ισχύει προ πολλού, η εμφανής,  λεγομένη,  αστυνόμευση…

Σήμερα Παρασκ. 25/5 παρουσιάστηκε στη Μυτιλήνη η έναρξη εφαρμογής του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με τη χρήση ποδηλάτων στην πόλη της Μυτιλήνης (φωτογραφία)

Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς η αστυνόμευση με αυτόν τον τρόπο δείχνει  να είναι πιο ήπιας μορφής, κοντά στον Πολίτη και χωρίς τη συνηθισμένη φοβική παρουσία της Αστυνομίας.

Αν η προσπάθεια αυτή έχει επιτυχή αποτελέσματα, λογικά  θα επεκταθεί και τότε ίσως φτάσει  και  στη Μύρινα για να ελέγξει την ασταμάτητη διέλευση οχημάτων από την  αγορά,  την κατάχρηση κατάληψης  πεζοδρόμιων, την όχι τόσο συχνή σε μας επαιτεία κλπ.   

Αγαπητό RADIO ALPHA

Αξιότιμε κε Κότσαλη.

 Σας ευχαριστώ για το άρθρο σας (20/5/18) σχετικά με τη αεροδιακομιδή της 11χρονης γιατί μας δίνει την ευκαιρία να διευκρινίσουμε το γενικότερο ζήτημα των αεροδιακομιδών (του ΕΚΑΒ ή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών) και τις σχέσεις/υποχρεώσεις/αρμοδιότητες του νοσοκομείου σχετικά με αυτές.

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω εξαρχής ότι η ίδια ακριβώς επιστολή, διαβιβάζεται και σε άλλα Μ.Μ.Ε. τροποποιημένη ανάλογα με το ιδιαίτερο περιεχόμενο των αναρτήσεων που δημοσιοποιήθηκαν από το καθένα.

 Το άρθρο σας θίγει όμως πολλά ζητήματα. Άρα και για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού που σας παρακολουθεί, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα. Και επειδή το πλέον επείγον, ευαίσθητο και ανθρώπινο είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 12χρονο κοριτσάκι ας ξεκινήσουμε με αυτό και τα υπόλοιπα θέματα ας τα διευκρινίσουμε σε επόμενες επιστολές.

Διαβάζω στο άρθρο σας «Αμέσως βρέθηκαν στο νοσοκομείο ο Παιδίατρος, ο Χειρουργός κλπ, έγινε ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος, όμως τα στοιχεία δεν οδήγησαν σε κάτι συγκεκριμένο και ασφαλές. Μάλιστα, η περίπτωση της σκωλικοειδίτιδας δεν ήταν ανάμεσα στα αρχικά συμπεράσματα των γιατρών»

Και ομολογώ ότι βρίσκομαι σε πλήρη αδυναμία να υπερασπιστώ την ιατρική εκτίμηση με συγκεκριμένη αναφορά στην ιατρική διάγνωση. Όχι γιατί η ιατρική εκτίμηση ήταν λανθασμένη αλλά γιατί η υπηρεσιακή αλλά κυρίως η προσωπική μου άποψη και ηθική για τον σεβασμό και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και μάλιστα των «ευαίσθητων» όπως τα θέματα υγείας (και πολύ περισσότερο ενός ανηλίκου) δεν μου επιτρέπει την αναφορά σε αυτήν.

Σεβόμενος λοιπόν το ιατρικό απόρρητο και για την περίπτωση της σκωληκοειδίτιδας που εσείς –και όχι εγώ- αναφέρετε, ούτε θα διαψεύσω ούτε θα επιβεβαιώσω. Μένει μόνον να ζητήσετε από κάθε συγγενή και ταυτόχρονα δικαιούχο πρόσβασης στον ιατρικό φάκελο να σας δείξει επίσημα έγγραφα π.χ.  την Ιατρική Βεβαίωση (20/5/18) ή την Αίτηση Μεταφοράς Ασθενούς Με Ασθενοφόρο (20/5/18). Στα έγγραφα αυτά δίνονται οι απαντήσεις.

 Eκτιμήθηκε περίπτωση σκωλικοειδίτιδας ή όχι; 

Είναι στο χέρι σας (σε συνεργασία με τους συγγενείς) να το διαπιστώσετε.

Όπως προανέφερα, για τα υπόλοιπα ζητήματα θα αναφερθώ σε επόμενες επιστολές.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

                                                                                                          Με ειλικρινή εκτίμηση

                                                                                                         Μονοκρούσος Θεόδωρος.

                                                                                                    Αν/τής Διοικητής Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου

Η απαντητική επιστολή του Αντιδιοικητή του Νοσοκομείου μας,  Θ.  Μονοκρούσου,   αναφέρεται σε ένα και μοναδικό θέμα:  στη ιατρική διάγνωση του περιστατικού για την οποία όμως επικαλούμενος, και σωστά, το  Ιατρικό  Απόρρητο δεν αποσαφηνίζει  τις υποθέσεις που κάναμε  στο δημοσίευμα μας. 

Πάντως αν η διάγνωση ήταν Σκωληκοειδίτιδα γιατί δεν αντιμετωπίστηκε εδώ;

Αναφέρει ωστόσο ότι το Άρθρο μας  "θίγει πολλά ζητήματα"  και επιφυλάσσεται  να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις σε επόμενες επιστολές.

Τις περιμένουμε διευκρινίζοντας, ξανά,  τα βασικά ερωτήματα του προκύπτουν από το άρθρο μας:

Γιατί δεν υπήρξε διαθέσιμος Γιατρός, ο οποίος  θα συνόδευε την αεροδιακομιδή που μπορούσε να γίνει με ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ;

Γιατί,  από τη στιγμή που η αεροδιακομιδή δεν μπορούσε να γίνει με το ΕΚΑΒ  ή με άλλο δημόσιο μέσο,   δεν αξιοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου η προσφορά Μπούμπουρα για αεροδιακομιδή με την Ιντεραμέρικαν (στην προσπάθεια αυτή είχα και εγώ μια κάποια συμμετοχή) και τελικά έγινε αφού ενδιαφέρθηκε η ίδια η Ιντεραμέρικαν γι αυτό;  Η. Κότσαλης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ 21/5/18)

Σωτήρια αεροδιακομιδή 11χρονης, χαρη στο Ιδρυμα Μπούμπουρα !

Κινδύνεψε η ζωή ενός  κοριτσιού  11 ετών και εκεί φάνηκε η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Μπούμπουρα, που εξασφάλισε τη δωρεάν διακομιδή κατοίκων της Λήμνου για επικίνδυνα  θέματα υγείας όταν το δημόσιο σύστημα δεν ανταποκρίνεται…

Χθες Κυριακή 20/5 λίγο πριν το μεσημέρι  το εντεκάχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας  από τους γονείς του με αφόρητους, όπως μας είπαν συγγενείς του, πόνους  στην κοιλιά.

Αμέσως βρέθηκαν στο Νοσοκομείο ο Παιδίατρος, ο Χειρουργός κλπ, έγινε ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος,  όμως τα στοιχεία δεν οδήγησαν σε κάτι συγκεκριμένο και ασφαλές. Μάλιστα η περίπτωση της σκωληκοειδίτιδας δεν ήταν ανάμεσα στα αρχικά συμπεράσματα των γιατρών.  

Από το εκτεταμένο ρεπορτάζ που κάναμε μιλώντας με τους συγγενείς του κοριτσιού μάθαμε ότι υπήρξε σκέψη για διακομιδή  στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ όμως  δεν προχώρησε γιατί κάτι τέτοιο  δεν αξιολογήθηκε ως επείγον…

Η επόμενη λύση που προτάθηκε ήταν  η μεταφορά του Κοριτσιού με το αεροπλάνο της γραμμής, που όμως το δρομολόγιο ήταν νυχτερινό και θα γινόταν αρκετές ώρες  αργότερα και στην περίπτωση αυτή  χωρίς τη συνοδεία Γιατρού. Όπως αποδείχτηκε, αργότερα,  θα ήταν και μια επικίνδυνη από πλευράς χρόνου μεταφορά…

Η  περίπτωση να μεταφερθεί το κορίτσι με ελικόπτερο Σουπερ Πούμα, που θα ήταν και η πιο ενδεδειγμένη λύση,   σκόνταψε στο γεγονός ότι το  Νοσοκομείο μας δεν διέθετε Γιατρό ο οποίος  θα δεχόταν (;;;) να επιβιβαστεί και αυτός στο ελικόπτερο.  

  Στη συνέχεια προτάθηκε  από τους συγγενείς η διακομιδή  να γίνει με   την Ιντεραμέρικαν με βάση τη παροχή του Ιδρύματος Μπούμπουρα, που αναφέραμε στην αρχή,  κάτι που έγινε τελικά όχι με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου, που έδειξε να αγνοεί αυτή την περίπτωση,   αλλά με ενέργειες της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Στο σημείο αυτό να καταθέσουμε την δίκη μας συμμετοχή και  εμπειρία, όταν  μας τηλεφώνησαν από το περιβάλλον του κοριτσιού  ζητώντας πληροφορίες για την παροχή Μπούμπουρα για   αεροδιακομιδή από την Ιντεραμέρικαν.

Επικοινωνήσαμε με την Ιντεραμέρικαν στο εύκολο τηλέφωνο 1010 και μας απάντησαν ότι έπρεπε  το αίτημα  να γίνει από κάποιο γιατρό του Νοσοκομείου…

Τελικά πήρε η  Ιντεραμέρικαν στο Νοσοκομείο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς  του Κοριτσιού  στην Αθήνα στο Νοσοκομείο Παίδων. Εκεί διαπιστώθηκε  σκωληκοειδίτιδα,  το κορίτσι μπήκε άμεσα  στο χειρουργείο και όλα πήγαν καλά.

Ο πατέρας του Κοριτσιού σήμερα  σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ευχαρίστησε δημόσια του ίδρυμα Μπούμπουρα και την εδώ εκπρόσωπο της Ιντεραμέρικαν και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις επιλογές των γιατρών του Νοσοκομείου γιατί, όπως είπε κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του περιστατικού, μπορεί να είχε τραγικές συνέπειες.  

 Διαβάστηκε 2685 φορές

 

 

Σελίδα 1 από 247