26 Μαΐου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
ΛΗΜΝΟΣ - Ειδήσεις Λήμνου, Αθλητικά Λήμνου, Μούδρου, Μύρινας, Ατσικής, Νέας Κούταλης - Limnos News
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 21:06

Ο Γ.Α.Σ στη Μυτιληνη

 ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ                                                         Μύρινα 25 Μαΐου 2018

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο σύλλογος  μας  ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΑΡΙΩΝ». «ταξιδεύει» την Λημνιά μας μουσικοχορευτική παράδοση στη Λέσβο.

 Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία χορευτών του συλλόγου μας αποτελούμενη από 22 άτομα θα παρουσιάσει την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την ομορφιά των Λημνιών μας παραδοσιακών χορών. Την αποστολή θα συνοδεύσουν επίσης μέλη του συλλόγου μας.

 Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται στα πλαίσια των στόχων που έχει θέσει ο σύλλογος μας, προκειμένου να γνωρίσουμε την τοπική μας μουσικοχορευτική παραδοσιακή κληρονομιά και  σε φίλους μας σε άλλους τόπους της πατρίδας μας.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης εξαμηνιαίας Συνάντησης Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλµένων Συμβούλων Τουρισμού των Περιφερειών της Ελλάδος, για το α’ εξάμηνο 2018, η συνάντηση αυτή θα διοργανωθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο νησί της Λήμνου, από 25 έως 27 Μαΐου 2018.

Η έναρξη της συνάντησης εργασίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 26/05/2018 και ώρα 16:00 στο ξενοδοχείο Lemnos Village Resort Hotel.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα 25 /05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, από αύριο Σάββατο 26 Μαΐου και διάστημα τεσσάρων ημερών θα εκτελούνται εργασίες σε τμήμα της οδού Αργοναυτών, στο ρεύμα εισόδου στη Μύρινα, από τη συμβολή με την οδό Κυπρίων Αγωνιστών μέχρι τη συμβολή με την οδό Σεφέρη.

       Δεν προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη φωτογραφία το έργο που έγινε, πριν λίγες μέρες,   με  την τοποθέτηση αγωγού καθώς σε εκείνο το σημείο, όταν παλιότερα γινόταν το δίκτυο αποχέτευσης,  είχαν ξεχάσει να  τοποθετήσουν  σωλήνα και έτσι το δίκτυο μιας περιοχής του Ανδρωνίου δεν συνδεόταν με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης…  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα 25 /05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος, από αύριο Σάββατο 26 Μαΐου και διάστημα τεσσάρων ημερών θα εκτελούνται εργασίες σε τμήμα της οδού Αργοναυτών, στο ρεύμα εισόδου στη Μύρινα, από τη συμβολή με την οδό Κυπρίων Αγωνιστών μέχρι τη συμβολή με την οδό Σεφέρη.

       Δεν προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη φωτογραφία το έργο που έγινε, πριν λίγες μέρες,   με  την τοποθέτηση αγωγού καθώς σε εκείνο το σημείο, όταν παλιότερα γινόταν το δίκτυο αποχέτευσης,  είχαν ξεχάσει να  τοποθετήσουν  σωλήνα και έτσι το δίκτυο μιας περιοχής του Ανδρωνίου δεν συνδεόταν με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης…  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018: Ενημέρωση με θέμα «Η πρόγνωση του καιρού και οι εξελίξεις στη μετεωρολογία»  από την «κα ΤΣΙΝΙΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΦΥΣΙΚΟ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» στο Κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ», ώρα 20:00μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου έχει  ακόμη μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική πρωτοβουλία, καθώς οργάνωσε,  με βιωματικό τρόπο,   μαθήματα για τους μαθητές του και προχώρησε σε μια ενημερωτική ομιλία για το κοινό όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Είχαμε, στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦα, μια  ενδιαφέρουσα τηλεφωνική συνομιλία  με τη διευθύντρια  του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Χαριτίνη Φωτόπουλου και στη συνέχεια με την Μετεωρολόγο της ΕΜΥ, Τσινιάρη Ελευθερία,  που μας έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες για  την προσπάθεια τους.

Σίγουρα  η αποψινή, ώρα 20.00,  ομιλία στο ΜΑΡΟΥΛΑ θα είναι ενδιαφέρουσα για τις εξελίξεις μια επιστήμης που ενδιαφέρει καθημερινά τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον Κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 12:29

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!

Καθιερώνεται και στην Ελλάδα, γιατί στο εξωτερικό ισχύει προ πολλού, η εμφανής,  λεγομένη,  αστυνόμευση…

Σήμερα Παρασκ. 25/5 παρουσιάστηκε στη Μυτιλήνη η έναρξη εφαρμογής του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με τη χρήση ποδηλάτων στην πόλη της Μυτιλήνης (φωτογραφία)

Είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς η αστυνόμευση με αυτόν τον τρόπο δείχνει  να είναι πιο ήπιας μορφής, κοντά στον Πολίτη και χωρίς τη συνηθισμένη φοβική παρουσία της Αστυνομίας.

Αν η προσπάθεια αυτή έχει επιτυχή αποτελέσματα, λογικά  θα επεκταθεί και τότε ίσως φτάσει  και  στη Μύρινα για να ελέγξει την ασταμάτητη διέλευση οχημάτων από την  αγορά,  την κατάχρηση κατάληψης  πεζοδρόμιων, την όχι τόσο συχνή σε μας επαιτεία κλπ.   

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Αγαπητό RADIO ALPHA

Αξιότιμε κε Κότσαλη.

 Σας ευχαριστώ για το άρθρο σας (20/5/18) σχετικά με τη αεροδιακομιδή της 11χρονης γιατί μας δίνει την ευκαιρία να διευκρινίσουμε το γενικότερο ζήτημα των αεροδιακομιδών (του ΕΚΑΒ ή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών) και τις σχέσεις/υποχρεώσεις/αρμοδιότητες του νοσοκομείου σχετικά με αυτές.

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω εξαρχής ότι η ίδια ακριβώς επιστολή, διαβιβάζεται και σε άλλα Μ.Μ.Ε. τροποποιημένη ανάλογα με το ιδιαίτερο περιεχόμενο των αναρτήσεων που δημοσιοποιήθηκαν από το καθένα.

 Το άρθρο σας θίγει όμως πολλά ζητήματα. Άρα και για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού που σας παρακολουθεί, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα. Και επειδή το πλέον επείγον, ευαίσθητο και ανθρώπινο είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 12χρονο κοριτσάκι ας ξεκινήσουμε με αυτό και τα υπόλοιπα θέματα ας τα διευκρινίσουμε σε επόμενες επιστολές.

Διαβάζω στο άρθρο σας «Αμέσως βρέθηκαν στο νοσοκομείο ο Παιδίατρος, ο Χειρουργός κλπ, έγινε ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος, όμως τα στοιχεία δεν οδήγησαν σε κάτι συγκεκριμένο και ασφαλές. Μάλιστα, η περίπτωση της σκωλικοειδίτιδας δεν ήταν ανάμεσα στα αρχικά συμπεράσματα των γιατρών»

Και ομολογώ ότι βρίσκομαι σε πλήρη αδυναμία να υπερασπιστώ την ιατρική εκτίμηση με συγκεκριμένη αναφορά στην ιατρική διάγνωση. Όχι γιατί η ιατρική εκτίμηση ήταν λανθασμένη αλλά γιατί η υπηρεσιακή αλλά κυρίως η προσωπική μου άποψη και ηθική για τον σεβασμό και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και μάλιστα των «ευαίσθητων» όπως τα θέματα υγείας (και πολύ περισσότερο ενός ανηλίκου) δεν μου επιτρέπει την αναφορά σε αυτήν.

Σεβόμενος λοιπόν το ιατρικό απόρρητο και για την περίπτωση της σκωληκοειδίτιδας που εσείς –και όχι εγώ- αναφέρετε, ούτε θα διαψεύσω ούτε θα επιβεβαιώσω. Μένει μόνον να ζητήσετε από κάθε συγγενή και ταυτόχρονα δικαιούχο πρόσβασης στον ιατρικό φάκελο να σας δείξει επίσημα έγγραφα π.χ.  την Ιατρική Βεβαίωση (20/5/18) ή την Αίτηση Μεταφοράς Ασθενούς Με Ασθενοφόρο (20/5/18). Στα έγγραφα αυτά δίνονται οι απαντήσεις.

 Eκτιμήθηκε περίπτωση σκωλικοειδίτιδας ή όχι; 

Είναι στο χέρι σας (σε συνεργασία με τους συγγενείς) να το διαπιστώσετε.

Όπως προανέφερα, για τα υπόλοιπα ζητήματα θα αναφερθώ σε επόμενες επιστολές.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

                                                                                                          Με ειλικρινή εκτίμηση

                                                                                                         Μονοκρούσος Θεόδωρος.

                                                                                                    Αν/τής Διοικητής Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου

Η απαντητική επιστολή του Αντιδιοικητή του Νοσοκομείου μας,  Θ.  Μονοκρούσου,   αναφέρεται σε ένα και μοναδικό θέμα:  στη ιατρική διάγνωση του περιστατικού για την οποία όμως επικαλούμενος, και σωστά, το  Ιατρικό  Απόρρητο δεν αποσαφηνίζει  τις υποθέσεις που κάναμε  στο δημοσίευμα μας. 

Πάντως αν η διάγνωση ήταν Σκωληκοειδίτιδα γιατί δεν αντιμετωπίστηκε εδώ;

Αναφέρει ωστόσο ότι το Άρθρο μας  "θίγει πολλά ζητήματα"  και επιφυλάσσεται  να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις σε επόμενες επιστολές.

Τις περιμένουμε διευκρινίζοντας, ξανά,  τα βασικά ερωτήματα του προκύπτουν από το άρθρο μας:

Γιατί δεν υπήρξε διαθέσιμος Γιατρός, ο οποίος  θα συνόδευε την αεροδιακομιδή που μπορούσε να γίνει με ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ;

Γιατί,  από τη στιγμή που η αεροδιακομιδή δεν μπορούσε να γίνει με το ΕΚΑΒ  ή με άλλο δημόσιο μέσο,   δεν αξιοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου η προσφορά Μπούμπουρα για αεροδιακομιδή με την Ιντεραμέρικαν (στην προσπάθεια αυτή είχα και εγώ μια κάποια συμμετοχή) και τελικά έγινε αφού ενδιαφέρθηκε η ίδια η Ιντεραμέρικαν γι αυτό;  Η. Κότσαλης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ 21/5/18)

Σωτήρια αεροδιακομιδή 11χρονης, χαρη στο Ιδρυμα Μπούμπουρα !

Κινδύνεψε η ζωή ενός  κοριτσιού  11 ετών και εκεί φάνηκε η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Μπούμπουρα, που εξασφάλισε τη δωρεάν διακομιδή κατοίκων της Λήμνου για επικίνδυνα  θέματα υγείας όταν το δημόσιο σύστημα δεν ανταποκρίνεται…

Χθες Κυριακή 20/5 λίγο πριν το μεσημέρι  το εντεκάχρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας  από τους γονείς του με αφόρητους, όπως μας είπαν συγγενείς του, πόνους  στην κοιλιά.

Αμέσως βρέθηκαν στο Νοσοκομείο ο Παιδίατρος, ο Χειρουργός κλπ, έγινε ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος,  όμως τα στοιχεία δεν οδήγησαν σε κάτι συγκεκριμένο και ασφαλές. Μάλιστα η περίπτωση της σκωληκοειδίτιδας δεν ήταν ανάμεσα στα αρχικά συμπεράσματα των γιατρών.  

Από το εκτεταμένο ρεπορτάζ που κάναμε μιλώντας με τους συγγενείς του κοριτσιού μάθαμε ότι υπήρξε σκέψη για διακομιδή  στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ όμως  δεν προχώρησε γιατί κάτι τέτοιο  δεν αξιολογήθηκε ως επείγον…

Η επόμενη λύση που προτάθηκε ήταν  η μεταφορά του Κοριτσιού με το αεροπλάνο της γραμμής, που όμως το δρομολόγιο ήταν νυχτερινό και θα γινόταν αρκετές ώρες  αργότερα και στην περίπτωση αυτή  χωρίς τη συνοδεία Γιατρού. Όπως αποδείχτηκε, αργότερα,  θα ήταν και μια επικίνδυνη από πλευράς χρόνου μεταφορά…

Η  περίπτωση να μεταφερθεί το κορίτσι με ελικόπτερο Σουπερ Πούμα, που θα ήταν και η πιο ενδεδειγμένη λύση,   σκόνταψε στο γεγονός ότι το  Νοσοκομείο μας δεν διέθετε Γιατρό ο οποίος  θα δεχόταν (;;;) να επιβιβαστεί και αυτός στο ελικόπτερο.  

  Στη συνέχεια προτάθηκε  από τους συγγενείς η διακομιδή  να γίνει με   την Ιντεραμέρικαν με βάση τη παροχή του Ιδρύματος Μπούμπουρα, που αναφέραμε στην αρχή,  κάτι που έγινε τελικά όχι με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου, που έδειξε να αγνοεί αυτή την περίπτωση,   αλλά με ενέργειες της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Στο σημείο αυτό να καταθέσουμε την δίκη μας συμμετοχή και  εμπειρία, όταν  μας τηλεφώνησαν από το περιβάλλον του κοριτσιού  ζητώντας πληροφορίες για την παροχή Μπούμπουρα για   αεροδιακομιδή από την Ιντεραμέρικαν.

Επικοινωνήσαμε με την Ιντεραμέρικαν στο εύκολο τηλέφωνο 1010 και μας απάντησαν ότι έπρεπε  το αίτημα  να γίνει από κάποιο γιατρό του Νοσοκομείου…

Τελικά πήρε η  Ιντεραμέρικαν στο Νοσοκομείο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς  του Κοριτσιού  στην Αθήνα στο Νοσοκομείο Παίδων. Εκεί διαπιστώθηκε  σκωληκοειδίτιδα,  το κορίτσι μπήκε άμεσα  στο χειρουργείο και όλα πήγαν καλά.

Ο πατέρας του Κοριτσιού σήμερα  σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ευχαρίστησε δημόσια του ίδρυμα Μπούμπουρα και την εδώ εκπρόσωπο της Ιντεραμέρικαν και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις επιλογές των γιατρών του Νοσοκομείου γιατί, όπως είπε κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του περιστατικού, μπορεί να είχε τραγικές συνέπειες.  

 Διαβάστηκε 2685 φορές

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

24 Μαΐου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών του Βορείου Αιγαίο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από τις 25 έως τις 28 Μαΐου στη Λήμνο:

  • Διοργανώνει την 6η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού των 13 Περιφερειών της χώρας.
  • Συνδιοργανώνει με το Γ.Ε.ΕΘ.Α., τον Δήμο Λήμνου και τον Σύλλογο «Οι Φίλοι Του Anzac από τη Λήμνο» το Ιστορικό Συνέδριο  «Lemnos Island, Armistice of Moudros and the End of WW1: History and Legacies», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Varos Village.
  • Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα επισκεφθούν το νησί, 27 δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Ρουμανία, προκειμένου να γνωρίσουν και να αναδείξουν τις ομορφιές του νησιού και να κάνουν συναντήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.

 Σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τονίζει:

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή για εμάς στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ανάδειξη των ειδικών χαρακτηριστικών του κάθε νησιού, που άλλωστε συνθέτουν την ιδιαίτερη ταυτότητά του (brandname).

Οι συντονισμένες αυτές δράσεις που πραγματοποιούνται το προσεχές τριήμερο εντάσσονται σε αυτήν την προσπάθεια.

Με τη συνεργασία των φορέων του νησιού στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε η Λήμνος να λάβει τη θέση που της αρμόζει στον τουριστικό χάρτη, τόσο της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

Επισυνάπτονται τα προγράμματα των εκδηλώσεων.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ο τίτλος ΟΣΠΡΙΑ ΕΝΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ αποδείχτηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας, που έγινε στο ΜΑΡΟΥΛΑ σήμερα Τετάρτη 23/5

Ότι είναι ένας διατροφικός Θησαυρός τα όσπρια φάνηκε με τον πιο  εμφαντικό τρόπο στην Ημερίδα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου. Οι ειδικοί επί του θέματος  ομιλητές ανέφεραν όλα τα πλεονεκτήματα  της κατανάλωσης των οσπρίων, τα οποία εκτός  από την πλούσια διατροφική τους αξία συμβάλουν και ενάντια στην μάστιγα της εποχής μας,  την Παχυσαρκία.

Αλλά επειδή το θέμα της ημερίδας είχε ως βασικό στόχο την  επαναφορά της παραγωγής των οσπρίων στη Λήμνο  και την εμπορική αξιοποίηση τους, ήταν σημαντική η παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας  ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ  ΓΗΣ  ΒΟ'Ι'ΟΥ , Γιαν. Παπαϊορδανίδη,  ο οποίος περιέγραψε την πολύ επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, που  ξεκίνησε πριν 10 χρόνια  στην προώθηση της Καλλιέργειας και στην Εμπορία Οσπρίων και σήμερα είναι ένα όνομα στον Χώρο με εξαγωγές σε πολλές χώρες του Κόσμου.

 Οι Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Αντώνης Ζαμπέλας μίλησε για την διατροφική αξία των οσπρίων και η Πηνελόπη Μπεμπέλη για τα όσπρια της Λημνίας Γης με ιδιαίτερη έμφαση στα Ασπρομάτικα  Φασόλια και τον Αφκο της Λήμνου.

Ο Δημ.  Σκάλκος,  Καθηγητής του Τμήματος της Λήμνου,  ο οποίος έχει το  συντονισμό των Ημερίδων και  βασικό στόχο την  αξιοποίηση τον αγροτικών προϊόντων της Λήμνου , σχολίασε την απουσία Λημνιών  από την εκδήλωση, ωστόσο η παρούσα των φοιτητών ήταν ικανοποιητική (φωτογραφία)  και από Λημνιακής πλευράς ήταν παρόντας αρκετοί από αυτούς που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία του Νήσου και αυτό είναι το σημαντικό!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η  μετεωρολογία είναι η επιστήμη εκείνη η οποία έχει κάνει άλματα, θαρρώ, τα τελευταία χρόνια και χάρη  στα κομπιούτερ η επιστήμη αυτή μπήκε στην εύκολη χρήση του καθενός… 

Εδώ όμως υπάρχει και ο κίνδυνος της υπερεκτίμησης και της λανθασμένης ανάγνωσης των πληροφοριών.

Και ανάμεσα σ΄αυτά,  τα σύγχρονα και τα επιστημονικά,  ακούς κάποιον να σου μιλά και  για τα μερομήνια...

Επομένως,  το θέμα της μετεωρολογίας δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και, πιστεύω ότι αυτό θα είναι το συμπέρασμα της επιστημονικής ημερίδας, όπως αναφέρεται στην αφίσα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου…

Τώρα που τα γράφω αυτά  θυμάμαι ότι το κέντρο παρατήρησης της ΕΜΥ στη Λήμνο βρίσκεται στην αυλή του Γυμνασίου αυτού και από εκεί ίσως προκύπτει  αυτή η Ημερίδα.  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 7