25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
ΛΗΜΝΟΣ - Ειδήσεις Λήμνου, Αθλητικά Λήμνου, Μούδρου, Μύρινας, Ατσικής, Νέας Κούταλης - Limnos News

Μια πολύ σημαντική έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με εξαιρετική ξενάγηση από τον στρατιωτικό κ. Νικόλαο Ρούσσο με αφορμή την Ανακωχή του Μούδρου, που συνήθη στον όρμο του Μούδρου της Λήμνου, στις 17/30 Οκτωβρίου1918 και υπογράφτηκε την επομένη 18/31 Οκτωβρίου, μεταξύ των Δυτικών Συμμαχικών Δυνάμεων, της Αντάντ (Entente), αφενός, και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αφετέρου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δημιουργία περιβάλλοντος χαρακωμάτων, στρατιωτικών σκηνών, παράσημα και προσωπικά είδη και το περιβάλλον υπογραφής της συνθήκης μέσα στο θωρηκτό "Αγαμέμνων".

Μια έκθεση που πρέπει να τη δούμε όλοι.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Παρασκευή,  Σάββατο και Κυριακή 2,3, και 4 Νοέμβρη,   η Λήμνος συμμετέχει,  με τις παρακάτω εκδηλώσεις,   στην  Παγκόσμια  Επέτειο των 100 ετών από τη Λήξη του   Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

(Στη φωτογραφια,που είναι και αυτή 100ετων  βλέπετε την περιοχη του Μουδρου και ένα αερόστατο το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν παρατήριο.   

Το αερόστατο αυτό,  οι κάτοικοι της περιοχής το βάφτισαν και μέχρι  πριν χρόνια  που ζούσαν οι Λημνιοί   εκείνης της εποχής,  το αποκαλούσαν "Φούσκαρο" !!!        Η. Κότσαλης

 

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       30/10/18

Τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και ο Δήμος Λήμνου με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Λήμνο, από 2 έως 4 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Ανακωχής του Μούδρου.

 Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου  και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαθητών του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Μούδρου με αντιπροσωπεία μαθητών από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 16:40 θα γίνει διέλευση της   στρατιωτικής μουσικής μπάντας του Πολεμικού  Ναυτικού από την είσοδο του Μούδρου προς το λιμάνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υποστολή της σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος στο λιμάνι του Μούδρου.

 

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση  καθώς και κατάθεση στεφάνων στο Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο του Πορτιανού ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί για τέταρτη χρονιά ο Αγώνας Δρόμου 18,5 χλμ. «Τρέχουμε για την Ειρήνη». Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30 μπροστά από το Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου και ο τερματισμός στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου Πορτιανού.

Θα ακολουθήσουν στις 11:30 εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ο Συμβολικός Αγώνας Δρόμου «Για όλους» με τη συνεργασία του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. της Α.Ε.Λ. και του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. «Ορίζοντες».

Την ίδια μέρα στις 16:40 στη Μύρινα  θα γίνει διέλευση της  στρατιωτικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού από την κεντρική αγορά προς το λιμάνι της Μύρινας. Θα ακολουθήσει υποστολή της σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος στο λιμάνι της Μύρινας.  Στη συνέχεια στις 18:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Λήμνος και η δράση της Ελληνικής Αεροπορίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο» στον Πολυχώρο «Αποθήκη» στο Λιμανάκι της Μύρινας.

 Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 09:45 θα διεξαχθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», ενώ στις 11:00 θα γίνει  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο του Μούδρου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μούδρου.

Στις 13:45 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στο Μούδρο από τμήματα σχολείων, συλλόγων, στρατιωτικών τμημάτων και τμημάτων ξένων αποστολών και  στις 14:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης  με τίτλο «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος - Η Ανακωχή του Μούδρου». Στις 15:30 θα γίνει κατάθεση λουλουδιών στην αναμνηστική Πλάκα-Μνημείο Αυστραλών στο λιμάνι του Μούδρου και θα ακολουθήσει επίδειξη από αεροσκάφος επίδειξης (F-16) της ομάδας ΖΕΥΣ  της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα υπάρχει παρουσία Πολεμικών πλοίων στο λιμάνι του Μούδρου.

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία καθώς και εκπρόσωποι πρεσβειών και στρατιωτικοί ακόλουθοι των εμπλεκόμενων χωρών στην υπογραφή της ανακωχής, καθώς και άλλων χωρών.   

 

                                                         Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 14:08

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΜΠΡΟΣ

Όλα έχουν ένα τέλος και οι εφημερίδες στην  εποχή της ψηφιακής έκρηξης  το μόνο σίγουρο! Η ημερησία εφημερίδα της Μυτιλήνης και του Νομού το ΕΜΠΡΟΣ, μια από τις πιο δυναμικές  επαρχιακές εφημερίδες,  με ένα δραματικό δημοσιεύματα ανήγγειλε την παύση της ημερησίας  κυκλοφορίας του και τη  συνέχιση του ως εβδομαδιαίας …  και όσο αντέξει.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 13:57

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΙΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αλλαγή φρουράς ανέδειξε η κάλπη στις 21 Οκτωβρίου, κατά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου. Αυτό συνέβη αφενός λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος των μελών του προηγούμενου ΔΣ δεν έλαβαν μέρος ως υποψήφιοι, αφετέρου διότι οι νέοι ιατροί που συμμετείχαν στην διαδικασία συγκεντρώσαν την  πλειοψηφία των σταυρών προτίμησης.

Συμμετείχαν στην διαδικασία 46 συνάδελφοι. Δεν ανευρέθησαν άκυρα ή λευκά. Αναλυτικά οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν τον παρακάτω αριθμό σταυρών:

ΚΑΤΣΩΝΗ ΜΑΛΑΜΑ

32

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΛΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

31

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΤΣΙΡΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

29

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

28

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΦΑΡΜΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

27

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΒΟΥΤΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

19

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΚΑΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

14

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΚΟΛΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

14

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

14

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Πολλά και  περίεργα  σε αυτή την φωτογραφία…

1. Προπολεμικά η παρέλαση γινόταν με  αντίθετη από τη σημερινή  κατεύθυνση, δηλαδή   προς το Κάστρο !  

2. Ήταν και σε  άλλο χώρο από το σημερινό,   μπροστά από τα νεοκλασικά κτήρια και το Τερέν .

3. Αλλά το πιο αποκαλυπτικό  είναι ο χιτλερικός χαιρετισμός  των παριστάμενων  στη φωτογραφία.  Ήταν η δικτατορία Μεταξά (1936-1940) , όταν η (θέλοντας και μη οργανωμένη)  Νεολαία του καθεστώτος, η γνωστή ΕΟΝ,  κάνει παρέλαση με τις κιτς γραβάτες  και η βαθμοφόροι που παρακολουθούν χαιρετούν  φασιστικά, με το χέρι υψωμένο και την παλάμη ανοιχτή, ένας   χαιρετισμός  τον οποίο ο Ελληνικός Λαός θα μάθει καλυτέρα 1,2 χρόνια αργότερα,  στη Γερμανική κατοχή…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 12:24

Ιστορια, με αφορμη τη φωτογραφια...

Βλέποντας  στην φωτογραφία την τελετή του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρη, στον Αγιοστράτη,  θυμάμαι την ιστορία του νησιού αυτού, ως τόπου Εξορίας.

Η  28 Οκτωβρη του 1940 βρήκε τον Αγιοστράτη με εξορισμένους  κάποιες χιλιάδες αγωνιστές,  που κρατούσε η δικτατορία Μεταξά.

 Με την έναρξη του Πολέμου οι εξόριστοι κομμουνιστές ζήτησαν να επιστρατευτούν και να σταλούν στο μέτωπο… Το τότε ημιφασιστικο  καθεστώς όμως προτίμησε να τους κρατήσει εξόριστους  και να τους παραδώσει αργότερα στους Γερμανούς κατακτητές.

Οσοι πρόλαβαν να δραπετεύσουν πήραν τα βουνά της Εθνικής Αντίστασης,  οι υπόλοιποι που τους παρέδωσαν  στους Γερμανούς οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και στα  αποσπάσματα…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Σε κάθε παρέλαση μπορεί να  λείπουν τα  στρατιωτικά τμήματα, οι μαθητές, οι πρόσκοποι, τα σωματεία, οι σύλλογοι κλπ,  δεν μπορεί όμως να λείπει η Φιλαρμονική…

Στη Λήμνο η φιλαρμονική εχει μια παλια αλλα κυριως μεγαλη ιστορια.

Αρχισε προπολεμικά με όργανα που απέστειλαν οι Ομογενείς της Αμερικής.  Συνέχισε με μεγάλη συμμετοχη και ενταση τη 10τια του 1960,  με αρχιμουσικούς που άφησαν  το ονομα τους  στη Λήμνο. Αργότερα σημείωσε μια κάμψη κα σήμερα είναι πάλι στα επάνω της.

Η φωτογραφία είναι απο τη σημερινή (28/10/18)  παρέλαση με επικεφαλής τον  "δάσκαλο¨ Δημ. Μαυρακη και  τωρινό χαρακτηριστικό τη συμμετοχή και  κοριτσιών, κάτι που δεν υπήρχε στα παλιά ένδοξα χρόνια…

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για την 28η ΟΚΤΩΒΡΗ και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  που  ήταν η ένδοξη συνέχεια  του Αλβανικού Μετώπου!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμου  για τη μερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χωρους είναι δωρεαν.

Είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο της Λήμνου μετά ή πριν  την παρέλαση και να δούμε τη  νέα διάταξη των εκθεμάτων όπως παρουσιάστηκαν στα εγκαίνια του  ανακαινισμένου Μουσείο, στις  αρχές του καλοκαιριού. Επίσης, μια βόλτα στην Πολιόχνη,  στο Καβείριο κλπ  θα είναι μέσα στο πνεύμα της μέρας που γιορτάζουμε!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 Η νίκη του Ήφαιστου συνοδεύτηκε και με καλή απόδοση… Σε όλη τη διάρκεια  ο  ΗΦΑΙΣΤΟΣ ήταν καθαρά  μπροστά με μια διάφορα απο 10 εως 14 πόντους, έτσι δεν ζήσαμε στιγμές αγωνιάς.

Η Ομάδα εδειξε ποιοτητα παιχτων και με καλό χέρι!!! Είχε ποικιλία στις επιθέσεις με σωστή κατανομή στα μακρινά (τρίποντα),  μεσαία και κοντινά σουτ.

Στην άμυνα ειχε σωστες συνεργασιες και ομαδιη διαταξη, όμως στον τομέα αυτόν θελει λίγο πιο σκληρά…

Ελεγε  ο Βαγγ. Ιωάννου στη μετάδοση των αγώνων από την ΕΡΤ, ότι ο  ΗΦΑΙΣΤΟΣ δείχνει ότι οχι μόνο δεν θα διακινδυνεύσει  την παραμονή του στην κατηγορία αλλά θα  είναι μέσα στην οκτάδα των πρώτων ομάδων. ΑΜΗΝ !!!

Στην παράλληλη μετάδοση,  που κανει η ΕΡΤ, νομίζω ότι αδικεί σε χρόνο την ομάδα της Λήμνου… Εχω γράψει τη μετάδοση  και θα μετρήσω τους χρόνους…  Η. Κότσαλης

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ SITEΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ…

Δεύτερη νίκη για τον Ήφαιστο 82-76 τον Κολοσσό

27 Οκτωβρίου 2018

Τη δεύτερη νίκη του στη Basket League σημείωσε ο Ήφαιστος καθώς επικράτησε με 82-76 του Κολοσσού, στο κατάμεστο «Νίκος Σαμαράς» για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Λήμνου ήταν ο Τάιρον Μπρέιζελτον με 20 πόντους (επτά ασίστ) ενώ ο Τζέρι Σμίθ είχε 16 και ο Τόντρικ Γκότσερ 15.

Μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Ηφαίστου, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έβαλαν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησης. Με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13 πόντους διαφορά (28-15) στο 12′ έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Σπύρου Μούρτου, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια, ο Ήφαιστος να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο ματς στη συνέχεια. Mε τους Έβανς και Σμιθ ήρθε το 57-42 στο 25′, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με τη διαφορά στους 14 (66-52). Ο Κολοσσός δεν τα παράτησε και προσπάθησε να επιστρέψει αλλά η ομάδα τη Λήμνου με ωραίο μπάσκετ και τον Μπρέιζελτον σε εξαιρετική μέρα, έφτασε στην επικράτηση, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-34, 66-52, 82-76

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (Μανωλόπουλος): Μανωλόπουλος 4, Γκότσερ 15 (2), Εβανς 4 (10 ριμπάουντ), Γουίγκινς 8 (11 ριμπάουντ), Μπρέιζελτον 20 (2 τριπ., 7 ασίστ), Μούρτος 3 (1), Σταμάτης, Διαμαντάκος 5, Χαριτόπουλος, Γόντικας 1, Σμιθ 16 (2), Φρειμάνις 6.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Βετούλας): Μαυροειδής 9, Γεωργαλλής 4 (1), Δημάκος, Ντιγκς 18 (2), Ντούρεν 5, Γεωργάκης, Μπιλλής, Αγγελάκος, Ασκα 11 (2), Κέμπτον 2, Μπράουνινγκ 15 (3), Γκιμπς 12.

«Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε δίπλα μας»

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Ηφαίστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος τόνισε: “Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, δεν τα παράτησε ποτέ. Ήταν πολύ μαχητικός μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εμείς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε δύο πρόσωπα. Το ένα ήταν όταν παίζαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ και το άλλο όταν ήμασταν τελείως ασόβαροι. Είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες να πάρουμε μεγάλη διαφορά αλλά κάναμε αβίαστα λάθη. Στο τέλος έγιναν ακόμα χειρότερα λάθη. Να δώσουμε μια δικαιολογία γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα και σε κάποιες καταστάσεις δεν έχουμε περάσει ξανά από αυτή τη διαδικασία, μια ομάδα να μας πιέζει πολύ στο τέλος. Κάναμε αυτά τα λάθη, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος παρότι στη μεγαλύτερη διάρκεια παίξαμε καλό μπάσκετ. Πρέπει να διορθωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γι’ ακόμα μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν ξανά εξαιρετικός, μάς στήριξε και μάς έδωσε ενέργεια. Μάς βοηθάει πάρα πολύ και τον θέλουμε δίπλα μας».

Για το πού κρίθηκε ματς, στην άμυνα ή την επίθεση: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε οκτώ λάθη και είχαν σκοράρει από αυτά, 16 πόντους. Κάτι παρόμοιο έγινε και στο δεύτερο μέρος. Άρα θεωρώ ότι αν δεν τα κάναμε, η άμυνα μας θα ήταν ακόμα καλύτερη και φυσικά η επίθεση. Αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα παίξαμε καλά».

Από την πλευρά του ο τεχνικούς του Κολοσσού Νίκος Βετούλας, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηφαίστου για την προσπάθεια που κάνει. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ να υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται σε τέτοια ατμόσφαιρα και με τόσο ωραίο κόσμο. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τέτοιες ομάδες. Είχαμε πει ότι το παιχνίδι θα κριθεί στα ριμπάουντ και ειδικά όταν δίνουν την ευκαιρία να πετύχεις εύκολους πόντους. Στα θετικά, κρατάμε ότι τα παιδιά πάλεψαν μέχρι το τέλος και δεν τα παράτησαν αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σε παιχνίδια που θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, πρέπει να παίρνουμε τα ριμπάουντ. Συγχαρητήρια στον Ήφαιστο και καλή συνέχεια».

Για τις επιθετικές προσπάθειες του Κολοσσού: «Γνωρίζαμε πώς ο Ήφαιστος παίζει επιθετική άμυνα στα pick and roll, ιδιαίτερα με τον Έβανς που είναι καλός σε αυτό το κομμάτι. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε αρκετά σουτ. Αγωνιστικά μας πλήγωσε το τελευταίο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, από 29-27 το σκορ πήγε στο 44-32. Από κει και πέρα κυνηγούσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μόνο αυτό δείχνει ότι τα παιδιά έχουν αξιοπρέπεια, παλεύουν τα παιχνίδια και θα είμαστε καλύτεροι την επόμενη φο

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 19:07

Καθένας με την τρέλα του

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Η Λήμνος προσφέρεται για όλα τα γούστα. Μπορεί οι περισσότεροι τουρίστες να έρχονται για τα πανέμορφα τοπία, τη θάλασσα, τα αρχαία και τα άλλα αξιοθέατα, υπάρχουν όμως και μερικοί που έχουν παράξενα γούστα, που γοητεύονται από περίεργα και ασυνήθιστα πράγματα.

 Για παράδειγμα, ένας γύρισε κάθε γωνιά του νησιού για να βγάλει φωτογραφίες τις μάντρες και τα παλιά μισογκρεμισμένα σπίτια.

Ένας άλλος ανέβαινε στο κάστρο για να εμπνευστεί από εκεί πάνω, να βλέπει το απέραντο γαλάζιο του πελάγους για να γράφει ποιήματα.

Ένα ρομαντικό ζευγάρι ανέβαινε κάθε δειλινό για να απολαύσει πανοραμικά το ηλιοβασίλεμα.

Ένας Άγγλος ήθελε να δει την πολυθρόνα που καθόταν ο Τσώρτσιλ στο Πορτιανού,

Ένας άλλος μέσα στην κάψα του καλοκαιριού αντί για παγωμένο φραπέ έπινε ζεστό τσάι.

Ένας Ολλανδός ήθελε να μάθει αρχαία Ελληνικά.

Κάποιος άλλος ανησυχούσε και τρόμαζε όταν άκουγε τις καμπάνες το πρωί της Κυριακής.

Ένας φιλόζωος είχε αδυναμία στις γάτες και τα γαϊδουράκια.

Κάποιος αγόρασε 180 μπουκάλια κρασιά της Λήμνου, δέκα από κάθε είδος, όχι για να τα πιει, αλλά για να εμπλουτίσει την κάβα-συλλογή του.

Μια κυρία μάζευε κοχύλια για να κάνει κοσμήματα και διακοσμητικά.

Μια άλλη μάζευε βότσαλα και τα ζωγράφιζε.

Ένας χορτοφάγος είχε αδυναμία στις χορτόπιτες και μάζευε ζωχιές, ραδίκια και άλλα αγριόχορτα.

Ένας πιο μερακλής τις δυο βδομάδες που έμεινε για διακοπές κάθε μέρα έτρωγε το ίδιο φαγητό, φλομάρια με κόκορα και σαγανάκι λιόκαυτο.

Ένας ακόμα πιο μερακλής ήθελε να μάθει να χορεύει κεχαγιάδικο.

Κάποιος πήγε να δει από κοντά πόσο απότομος είναι ο Πέτασσος, επειδή είχε διαβάσει την ιστορία με τις λημνιές γυναίκες που γκρέμισαν από εκεί τους άντρες τους.

Ένας ξένος καθηγητής βιολογία έρχεται την άνοιξη, που το νησί είναι καταπράσινο και μεταμορφώνεται σε απέραντο πολύχρωμο χαλί, για να μελετήσει τις πεταλούδες, τις παπαδίτσες, τις αράχνες, τα σκαθάρια, και τα άλλα έντομα.

Ένας άλλος πήγε σε μια μάντρα και ήθελε να μάθει να αρμέγει πρόβατα…

 Καθένας με την τρέλα του…!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 7