20 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
ΛΗΜΝΟΣ - Ειδήσεις Λήμνου, Αθλητικά Λήμνου, Μούδρου, Μύρινας, Ατσικής, Νέας Κούταλης - Limnos News
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 14:01

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ "ΑΓΙΟΣ" ΑΝΤΡΕΑΣ

 

ΕΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ LIMNOS.NEWS, ΜΕ ΤΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΡΕΑ…

Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ,  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ…

Ο δικός μου Ανδρέας γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Λήμνου το 1932. Δούλεψε σκληρά στα χωράφια σαν παιδί, και αργότερα έκανε οικογένεια. Πήρε τις θάλασσες και κινδύνεψε πολλές φορές από τη μανία της. Δεν κήρυξε καμία  πίστη ούτε έκανε θαύματα…...

Ψαράς ήταν  ο Απόστολος Ανδρέας που γιορτάζουμε σήμερα. Πήρε όμως τους δρόμους της στεριάς και όργωσε τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη και έφτασε μέχρι την Πάτρα.  Τη ζωή και τα έργα του θα τα βρείτε εύκολα  στις εγκυκλοπαίδειες και στα θρησκευτικά βιβλία.

Ο δικός μου Ανδρέας γεννήθηκε στην Καλλιθέα της Λήμνου το 1932. Δούλεψε σκληρά στα χωράφια σαν παιδί, και αργότερα έκανε οικογένεια. Πήρε τις θάλασσες και κινδύνεψε πολλές φορές από τη μανία της. Δεν κήρυξε καμία  πίστη ούτε έκανε θαύματα. Να ζήσει  την οικογένειά του προσπαθούσε. Έγινε σφουγγαράς, τότε που οι περισσότεροι σφουγγαράδες έμεναν σημαδεμένοι, δούλεψε στα  πλοία και πήρε τη σύνταξή του. Προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, έχει ένα καλό λόγο για τον καθένα και το μυαλό του είναι γεμάτο ιστορίες. Δικές του , άλλων , της Ελλάδας και του κόσμου. Θα σου πει τη ζωή του Κολοκοτρώνη  με κάθε λεπτομέρεια όπως τη δική του. Μια ζωή αγώνας για την επιβίωση.

Χτες ο Ανδρέας κατέβηκε σιγά – σιγά στο λιμάνι. Τον είδαμε να ανεβαίνει την αγορά και τον καμαρώναμε.

Τον Ανδρέα δεν τον έδειξε ποτέ η τηλεόραση. Δεν ήταν ταλέντο ούτε  πολιτικός υπήρξε, ούτε κλοπές έκανε, ούτε συμμετείχε σε κανένα τηλεπαιχνίδι. Στο θέατρο της ζωής έπαιξε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το έργο όμως αυτό το είδαν  μόνο οι δικοί του και οι γνωστοί του.

Ένας καθημερινός ήρωας όπως χιλιάδες και εκατομμύρια βιοπαλαιστές είναι ο Ανδρέας, και του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά!

Limnos.news

 Ο "ΔΙΚΟΣ" ΜΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ,  ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ !!!  

 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 13:36

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι τονοι υψωθηκαν, η συνηθης ηρεμια εγινε εντονη αντιπαραθεση και η Αξιωματικη Αντιπολιτευση στο Δημο Λημνου με δελτιο τυπου ερχεται να δωσει εξηγησεις και να ξαναθεσει  εκεινα  τα ζητηματα τα οποια δημιουργησαν την ενταση. 

Δημοτική Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί»

Μύρινα, 30 Νοεμβρίου 2017

                                                                Προς:     Tα M.M.E. της  Λήμνου

             Η Δημοτική Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί», επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες της Λήμνου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2017, στην οποία τα κύρια θέματα ήταν η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου (των έργων δηλαδή που θα γίνουν μέσα στο 2018) και του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

            Πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, και αφού δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο κάλεσμα του Δημάρχου για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο επικεφαλής της Παράταξης μας κος Μπουλώτης Δημήτριος, κατέθεσε μια προφορική ερώτηση για το μέλλον των Θέρμων, απ’ όπου φάνηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία τους και την συνημμένη γραπτή ερώτηση για την κατάσταση του Κληροδοτήματος Α. Ιωαννίδη της Καλλιθέας, για την οποία αναμένουμε γραπτή απάντηση.

            Στα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης η Παράταξή μας καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου γιατί το θεώρησε προσχηματικό. Τα έργα που αναφέρονται σε αυτό έρχονται επαναλαμβανόμενα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν εκτελούνται και δεν αντικαθίστανται με νέα σύμφωνα με τις προτάσεις των Προέδρων. Ακόμα, τόσο η γεωγραφική όσο και η οικονομική τους κατανομή είναι αυθαίρετη και γεννά εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της. Για παράδειγμα κάποια χωριά απουσιάζουν εντελώς από τη λίστα των έργων και σε κάποια έργα υπάρχουν εγγραφές σε συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες (π.χ. Αποκαταστάσεις Οδοστρωμάτων στην Καλλιθέα) αλλά και γενικές (Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων στο Δήμο Λήμνου). Τέλος, για κάποια άλλα έργα, τα εγγεγραμμένα κονδύλια προφανώς δεν επαρκούν για την πραγματοποίησή τους.

            Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ερωτήματα από Συμβούλους της Παράταξής μας σχετικά με την συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από την οποία φάνηκε ότι – τουλάχιστον για κάποια προτεινόμενα έργα – το επίπεδο της συνεργασίας είναι χαμηλό.

            Όσο αφορά τον προϋπολογισμό, παρότι αναγνωρίσαμε την δυσκολία σύνταξης ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού με τους όρους του Παρατηρητηρίου, δεν ψηφίσαμε τα έξοδα (πλην της μισθοδοσίας και των Προνοιακών Επιδομάτων), γιατί κατά κύριο λόγο βασίζονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Από τα έσοδα του Δήμου δεν ψηφίσαμε αυτά που αφορούν τα έσοδα από αναδρομικά ΤΑΠ, προτείνοντας η αναδρομικότητα να μην ξεκινά από το 2009 αλλά να καλύπτει μόνο την τελευταία πενταετία, και τα έσοδα από Ύδρευση – Αποχέτευση, γιατί ήταν σαφής η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα τα μειώσει και θα εξισορροπήσει τις «αδικίες» ανάμεσα στις Τοπικές Κοινότητες.

             Μετά τα παραπάνω καλούμε την Δημοτική Αρχή να εισακούσει τις προτάσεις μας και τις προτάσεις των Προέδρων της Δημοτικής και των Τοπικών Κοινοτήτων, να προβεί σε μια δίκαιη κατανομή των έργων, να στηρίξει τους Δημότες μας, ιδίως όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη, και να καταβάλει όσες προσπάθειες μπορεί για καλύτερη συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή ώστε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού να προχωρήσουν τα έργα που προτείνονται.

     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ      

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ξέραμε μόνο την Ονειρούπολη Δράμας και τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Από πέρσι άρχισαν να λειτουργούν το Δεκέμβριο σε όλη την Ελλάδα κι άλλα παρόμοια, που αποβλέπουν και στην τόνωση των τοπικών αγορών:  Tο Δάσος των Χριστουγέννων (στη Βέροια), Χωριό του Αη-Βασίλη (Βόλος), Παραμυθούπολη της Αγάπης (Γιαννιτσά), Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα (Έδεσσα), Αγγέλων Πόλις (Λαγκαδάς), Μύλος των Χριστουγέννων & Χωριό της Αγάπης (Λάρισα), Πολιτεία των Ευχών (Σέρρες), Το Χωριό του Αη-Βασίλη (Σκύδρα), Παραμυθοχώρα (Στρατώνι Χαλκιδικής), Αρχοντικό του Αη-Βασίλη (Τύρναβος) κ.ά.

 Τα ονόματά τους παραπέμπουν σε φανταστικούς κόσμους…

 Από πέρσι άνοιξε και το Πάρκο των Χρωμάτων στην Κατερίνη. Λαμπερό και εντυπωσιακό, αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς.

Το οργανώνει – όπως και στις άλλες πόλεις – ο Δήμος, μέσα στο δημοτικό πάρκο. Έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι λειτουργεί και αξιοποιεί το ήδη υπάρχον πανέμορφο πάρκο της πόλης με τα σιντριβάνια, τα πανύψηλα δέντρα κλπ.

Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ίσως ότι δεν διαθέτει χώρο για παρκάρισμα.

Κι ένα άλλο ότι, εκτός από την δωρεάν βόλτα που θα κάνεις, όλα τα υπόλοιπα τα πληρώνεις, όπως όταν πηγαίνεις στην εμποροπανήγυρη.

 

Πολύ πριν από το Πάρκο των Χρωμάτων, πριν από 4 χρόνια, η Κατερίνη έγινε γνωστή σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο για μια άλλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που οργανώνουν οι εθελοντές της κάθε χρόνο από 11 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του έτους.

Ονομάζεται Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου και βρίσκεται στον πρώην Καπνικό Σταθμό (“Ινστιτούτο” όπως λεγόταν), δίπλα στα δικαστήρια.

Δεν την χρηματοδοτεί ο Δήμος, αλλά την στηρίζουν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νομού – πέρσι ήταν εκατόν ογδόντα (180) – οι οποίοι προσφέρουν τα προϊόντα τους

 • Γλυκά, ποπκόρν, χυμούς και φρούτα για τα κεράσματα
 • Αλεύρι λάδι, ελιές και πάστα ελιάς για τον ξυλόφουρνο
 • Όσπρια και ελιές για την Κουζίνα της Γιαγιάς
 • Κρασί, καφέ, τσαϊ και ζάχαρη για τον Καφενέ
 • Παιχνίδια παιδικά, αερόστατα
 • Ξύλα για τις φωτιές και τον ξυλόφουρνο, αχυρόμπαλες κ.ά.
 • Υφάσματα κλπ. για τους μάγους της φάτνης και τα σκιάχτρα
 • Υλικά για τις παιδικές κατασκευές, ζωγραφική κλπ.
 • Τις υπηρεσίες τους (ηλεκτρολογικές, μεγαφωνικές κλπ. εγκαταστάσεις).

 Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς, για πολλούς λόγους:

 • Δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, αλλά στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά, το μεράκι και την αγάπη των 480 εθελοντών που το οργανώνουν.

Θα σε υποδεχτούν με ένα θερμό χαμόγελο. Οι άνθρωποι αυτοί ήδη από το Σεπτέμβριο αρχίζουν τις προετοιμασίες, βάφουν και στολίζουν τα 12 ξύλινα σπιτάκια. Ώρες ολόκληρες μέσα στο κρύο του χειμώνα καθημερινά κάνουν τις βάρδιες μέχρι αργά τη νύχτα για να δώσουν τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Στο λούνα παρκ (κρικάκια, μπουκάλες, φυσοκάλαμο, μπάσκετ κλπ.) θα βρείτε πιο νέους, ενώ στην Κουζίνα της Γιαγιάς, όπως λέει και το όνομα της,  θα σας σερβίρουν ζεστή σούπα πιο ηλικιωμένες γυναίκες.

Μη ξεχάσετε τον ξυλόφουρνο, θα σας περιμένει η κυρά Γλυκερία με την παρέα της – γιαγιάδες οι πιο πολλές – να σας κεράσουν κι αυτές ό,τι έβγαλαν ζεστό απ’ το φούρνο.

Κι αν κάνει κρύο, θα ζεσταθείτε στις 4 φωτιές, ή στον Καφενέ με ένα ζεστό καφέ, τσάι ή κρασί.

 • Καθημερινά υπάρχει εκλεκτό μουσικό πρόγραμμα, από πολύ γνωστά συγκροτήματα και τραγουδιστές. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η Γλυκερία στις 19 του μήνα.
 • Επίσης χορευτικά συγκροτήματα διαφόρων συλλόγων.
 • Από φέτος οι  παραστάσεις θα γίνονται στην εξέδρα της σκηνής, που είναι η μεγαλύτερη στο νομό (145 τ.μ.), κλειστή και θερμαινόμενη.
 • Στην θερμαινόμενη Παραμυθούπολη οι αφηγήσεις και τα θεατρικά.
 • Στην θερμαινόμενη Αίθουσα Κατασκευών τα παιδιά δημιουργούν.
 • Στο σπιτάκι του Αη-Βασίλη γράφουν τα γράμματα.
 • Υπάρχει τεράστιος χώρος για δωρεάν παρκάρισμα ανάμεσα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και τα δικαστήρια.
 • Πέρσι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό το επισκέφτηκαν περισσότεροι από 40.000 από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τηλεοπτικά συνεργεία κ.ά.
 • Φέτος μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει 53 σχολεία και νηπιαγωγεία με 3.543 μαθητές..

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ίσως είναι ότι, τα πάντα είναι δωρεάν.

Το σλόγκαν είναι “Αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι”.

Προαιρετικά μπορεί κανείς να φέρει 1-2 κιλά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο (που υποστηρίζει πάνω από 500 άπορες οικογένειες συμπολιτών μας) ή φάρμακα που περισσεύουν (πέρσι η προσφορά ήταν συγκινητική, συγκεντρώθηκαν πάνω από 33 τόνοι).

 

Ο Άγιος Βασίλης, οι εθελοντές, οι μουσικοί, οι χορευτές, χορωδοί, οι παραμυθάδες, η πιο ζεστή γωνιά της Κατερίνης, σας περιμένουν καθημερινά από 11 μέχρι 30 Δεκεμβρίου, απ’ τις 6 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 20:09

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, μπροστά στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,  αντιδρώντας μαζί με υπόλοιπους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου στην προωθούμενη αύξησή τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της παλλημνιακής απεργιακής κινητοποίησης, έμειναν κλειστά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο μίλησαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, κ. Ευάγγελος Δανιήλ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Κωνσταντίνος Μαδυτινός, η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου «Επιστήμονες Τροφίμων- Διατροφής», κ. Κωνσταντίνα Θάνου και το μέλος του Παραρτήματος Λήμνου του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Ακολουθεί το ψήφισμα των φορέων της Λήμνου:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ

ΛΗΜΝΟΣ 29/11/2017

Οι φορείς της Λήμνου ζητάμε τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και εκφράζουμε την αγωνία μας για τη δρομολογούμενη αύξηση τους, η οποία απειλεί την οικονομία των νησιών μας, με κίνδυνο να επιφέρει βαρύτατο πλήγμα σε καίριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. 

Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ αφορά σε κάθε προϋπολογισμό, κάθε σπίτι, κάθε επαγγελματία, κάθε επιχείρηση και ως εκ τούτου θα έπληττε άμεσα και έμμεσα τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι διαβιούν σε ακριτικές περιοχές υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, λόγω της κατάργησης υπηρεσιών.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα αποτελέσει χαριστική βολή για τους επαγγελματίες, καθώς ήδη σημαντική μερίδα επιχειρήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας, λειτουργώντας μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, με αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων και κατακόρυφη πτώση στον τζίρο, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.  Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, που αντικειμενικοί  παράγοντες  όπως το μεταφορικό κόστος, έχουν επίπτωση στην ανταγωνιστικότητά τους και τους στερούν πολύ σημαντικές δυνατότητες σε σχέση με επιχειρήσεις περιοχών κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα αστικά κέντρα.

Η μέχρι σήμερα διατήρηση χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά αντιστάθμισμα σε ένα σοβαρό μειονέκτημα που χαρακτηρίζει τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, χαρακτηριστικό που εντάσσεται στην ευρύτερη έννοια της νησιωτικότητας. Ιδιαίτερα όταν η σημερινή αναπτυξιακή κατάσταση των νησιών μας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση μιας τέτοιας μορφής και κλίμακας επιβάρυνση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών μας και το δικαίωμά μας να ζούμε ως ακρίτες νησιώτες,  αποσύροντας άμεσα το μέτρο με το οποίο αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.

Οι φορείς της Λήμνου:

 1. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
 3. ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 4. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΒΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ
 5. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
 6. ΑΜΚΕ «ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ»                                               
 7. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 8. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥΔΡΟΥ                       
 9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
 10. ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 11. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
 12. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
 13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
 14. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ
 16. ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
 17. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
 18. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
 19. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
 20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
 21. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
 22. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΤΟΝ  ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥΣ  ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΩΝ  7 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 30/11 ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ,  ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ,  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΕΙ.

ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ..

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ,  ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ  7-8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ 9 ΜΠΟΦΟΡ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ, ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ , ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

ΣΗΜ. ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ηταν μια ,επιτυχημένη συγκέντρωση, ως προς την προσέλευση  για να δοθει ένα μηνυμα ότι για τη Λημνο και τα αλλα παρομοια νησια του Αιγαίου το μειωμένο ΦΠΑ είναι μια σημαντική υποθεση απο οικονομικη αποψη αλλα και ως αναγνώριση ότι τα Νησιά,  τα τοσο πολυτιμα απο κάθε αποψη,  χρειαζονται ειδικά  μέτρα, αυτά που περιέχονται στον  όρο ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δυστυχώς η αναγνωρισμενη αυτή αναγκη για ειδικα μετρα που θα μειωνουν τις αντιξοότητες της Νησιώτικης ζωής μένουν μόνον στις προθέσεις…

Η φωτογραφια είναι απο αναρτηση του Νεκ. Ορφανιδη, και είναι η πρώτη που βρήκα γι αυτό το θεμα!!!  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ !!!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11,  ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ,   ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ,  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.30 ΜΕΧΡΙ 12.30.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΣ: Τοπικά ΜΜΕ

28  Νοεμβρίου 2016

                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2017 στις 11:30πμ, θα διοργανωθεί από τον ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, ημερίδα με θέμα «σύγχρονες απόψεις για τον εμβολιασμό». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Μαρούλα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Μαρινάκης Νικόλαος                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Λούκας Θωμάς                                    

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η Τετάρτη 29/11 είναι μέρα κινητοποιήσεων για τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη με αιτημα να διατηρηθει  το Μειωμενο ΦΠΑ στα Νησια μας. 

Στη Λήμνο τα εμπορικά  καταστήματα θα είναι κλειστά,  όπως  κλειστές θα είναι και  οι Υπηρεσίες του Επαρχείου και του Δήμου.

 Αναμένεται να συμμετέχουν και Υπάλληλοι άλλων Υπηρεσιών. Οπότε θα  κάλο είναι τις εργασίες σας σε Υπηρεσίες να τις αφήσετε για Πέμπτη…

Το αποκορύφωμα της κινητοποίησης θα είναι η συγκέντρωση στο Λιμάνι στις 11 το πρωί. Κεντρικός ομιλητής, όπως μας είπε Πρόεδρος του Εμπορικού Μάκης Ψάρρας, έχει επιλεγεί απ τη Συντονιστική να είναι ο Παναγιώτης Τσανταρλιώτης. Φυσικά θα ακουστούν οι χαιρετισμοί και άλλων φορέων. Κάποιοι από τους Φορείς μάλιστα έχουν  βγάλει ανακοινώσεις, όπως πχ. των Ψαράδων, και καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                    

 

                                                                                                                                              

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ,  ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017,  ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ  1.000  ΜΟΝΑΔΕΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.!!!   

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 6