16 Ιανουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:53

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Στις 5  σήμερα το Απόγευμα αρχίζουν οι Ιπποδρομίες στην Καλλιόπη. Όπως μας  είπε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ο Νίκος Ρόκκος, ιδιοκτήτης με το Στέλιο Ρόκκο πανέμορφων αλόγων ράτσας,  αυτές οι ιπποδρομίες που γίνονται από το την εποχή πριν το 1900  συνεχώς,  δεν θα σταματήσουν τώρα  παρά τις δυσκολίες απο το  γεγονός ότι ο Ιππικός  Σύλλογος  του Χωριού ατόνησε.  Οι ιπποδρομίες με τη βοήθεια όλων των Κάτοικων του Χωριού,  φυσικά και θα διεξαχθούν.

Περί τα 15 άλογα, Λημνιά  και ξένα ιπποδρομιακά θα πάρουν μέρος κατά   κατηγορία.

Είναι καλό όμως,  μας είπε ο Νίκος,  να πάνε όσοι μπορούν από τις 4 για να παρακολουθήσουν  την την τελετή έναρξης με τα άλογα και τους αναβατές,  εν πομπή,  να φέρνουν  3 φορές  το γύρο του Ναού του Αγίου Γεωργίου πριν αναχωρήσουν για την αφετηρία των αγώνων.

Μας τόνισε όμως πολλές φορές  ότι οι θεατές,   για την αποφυγή ατυχήματος,  να μην στέκονται στο δρόμο αλλά να είναι πάνω από το δρόμο στα χωράφια  και οι γονείς να προσέχουν και να κρατάνε τα παιδιά τους!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει,  γιατί είναι πολύ θεαματική,  η βράβευση από τον Παπά μέσα στο προαύλιο της Εκκλησίας, των αλόγων και των αναβατών. Αυτό μας έχουν πει ότι παλιότερα γινόταν μέσα στην Εκκλησία αλλά τότε τα άλογα ήταν μόνο τα μικρόσωμα και πιο πειθαρχημένα από την καθημερινή δουλειά Λημνιά  άλογα, για τα οποία ο περιηγητής  του προ- προηγούμενο αιώνα , Γάλλος  Μπελόν , είχε εντυπωσιαστεί από την ανθεκτικότητα τους  !  

Διαβάστηκε 1163 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444