18 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 20:45

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ... ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Παλιά το Κράτος ήταν  αυταρχικό και η Αστυνομία, μαζί με τις άλλες κρατικές δομές, θέλοντας και μη,  αυτό υπηρετούσε και έτσι είχαμε το λεγόμενο:  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.  

Τα τελευταία  χρόνια τα πράγματα  άλλαξαν,  προς το καλύτερο,   έμεινε όμως η προκατάληψη για τον χωροφύλακα…  

Έτσι,  λαμβάνοντας ένα δελτίο τύπου για τη Γιορτή της Αστυνομίας η πρώτη αντίδραση ήταν … της προκατάληψης: Σιγά να μην δημοσιεύσω  τη Γιορτή της Αστυνομίας και τον Προστάτη Άγιο αυτής, τον οποίο πήρε, αρχικά,  και Αυτόν  η μπάλα…

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η δεύτερη σκέψη.

Ναι, η Αστυνομία είναι,  και αυτή,  μια Υπηρεσία του  Κράτους, με δύσκολο έργο το οποίο, σήμερα,  επιτελεί ικανοποιητικά και, νομίζω, πολύ καλύτερα από άλλες Κρατικές Υπηρεσίες και Δομές!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.   Μυτιλήνη, 20 Οκτωβρίου 2017

Γιορτάστηκε σήμερα η Ημέρα της Αστυνομίας και τιμήθηκε η μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αλλά και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου

H 20η Οκτωβρίου, έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται η μνήμη του  προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου.

 Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, αλλά και σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χίου και Σάμου αντίστοιχα, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης).

 Παράλληλα αναγνώσθηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

 Για την «Ημέρα της Αστυνομίας», ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, σε μικρή δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, απεύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας:

 «Σήμερα εμείς οι Αστυνομικοί, γιορτάζουμε και τιμούμε τη μνήμη του Προστάτη μας Αγίου Αρτεμίου, γιορτάζουμε όμως και την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενός θεσμού, ο οποίος αποτελεί μία από τις κύριες συνιστώσες του δημοκρατικού πολιτεύματος της Χώρας μας και αποσκοπεί, σε συνάρτηση και συμπλήρωση με τους άλλους θεσμούς, στην ευημερία του Κράτους Δικαίου.

Η ημέρα αυτή λοιπόν, είναι για όλους εμάς που υπηρετούμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μια ημέρα χαράς, ικανοποίησης και τιμής».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και σήμερα 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.  

 

 

Διαβάστηκε 903 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444