25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 13:05

ΛΗΜΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αν  η "Κυριακάτικη Δημοκρατία" έχει ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Εμμανουήλ  Παπασταύρου και τον παρουσιάζει με προφανή  υπερηφάνεια  ως  έναν Έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό, εμείς έχουμε έναν ακόμη λόγο να υπερηφανευόμαστε,  αφού ο 29χρονος Ερευνητής  στον τομέα  της Ιατρικής , είναι Λημνιός!

Συγκεκριμένα η Μητέρα του  Λίζα Κουτσαπλή  είναι από τα Τσιμάνδρια και ο Μανώλης Παπασταύρου έχει στενή επαφή με το χωριό της Μητέρας του  και κάνει εδω  τις καλοκαιρινές  διακοπές από παιδί.  Σε λίγες, μάλιστα,   μέρες θα βρίσκεται και πάλι στα Τσιμάνδρια,  υποθέτω και  για το πανηγύρι του 15αύγουστου...

Ο Μαν. Παπασταύρου, που αποφοίτησε Χημικός Μηχανικός  στο  Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κάνει το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο  Νόττινχαμ  Τρεντ της Αγγλίας, όπου δραστηριοποιείται σε μία σημαντική τεχνολογία για την εξέλιξη της Ιατρικής σε νέα πεδία δράσης.   Χρησιμοποιώντας  την τρισδιάστατη εκτύπωση σε συνδυασμό με βιο-υλικά κάνει εφικτή την κατασκευή συνθετικών εμφυτευμάτων οστών  που θα μπορούν να   αντικαθιστούν με εξατομικευμένο τρόπο κατεστρεμμένα τμήματα οστών σε ανθρώπους που υποφέρουν από σκελετικές  παθήσεις ή  τραυματισμούς. Η  εργασία του θεωρείται   ελπιδοφόρα και αναμένεται σε ένα χρονικό διάστημα 10 ετών να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική, ακόμη και  για την πλήρη  αποκατάσταση σκελετικών μειονεκτημάτων.

Με τις επιτυχίες του στον  τομέα του βιομηχανικού  σχεδιασμού  στην  Ιατρική,  ο   Μ. Παπασταύρου δείχνει τις δυνατότητες της Ελλάδας στον επιστημονικό τομέα και το επίπεδο των Πανεπιστημιακών μας Ιδρυμάτων, που όμως αδυνατούν να προσαρμοσθούν στο διεθνές περιβάλλον και  αναγκάζουν  τους  νέους Έλληνες Επιστήμονες να ξενιτεύονται για να   συνεχίσουν   την αναζήτηση και την  εκπλήρωση των  στόχων  τους .  

Διαβάστηκε 3627 φορές