12 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Hλίας Κότσαλης

Hλίας Κότσαλης

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 22:38

Στη Λήμνο όλοι τρώνε παλαμίδα

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Έπεσαν πολλές παλαμίδες στα δίχτυα των λημνιών ψαράδων αυτές τις μέρες, ευκαιρία για ένα πολύ νόστιμο φαγητό, αλλά και για πάστωμα τις λεγόμενες λακέρδες.

Η παλαμίδα είναι ένα χορταστικό ψάρι και οι περισσότεροι την κάνουν πλακί στο φούρνο με πατάτες, κρεμμυδάκι, ώριμη ντομάτα και σκορδάκι.

Είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα και δεν έχει καθόλου κόκαλα.

Η λακέρδα παστώνεται σε φέτες με ελαιόλαδο, δαφνόφυλλα και ξύδι.

Συνοδεύει τα χειμωνιάτικα φαγητά, φασουλάδα, φακές, ρεβίθια, και είναι άριστος μεζές για ουζάκι.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 18:57

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΠΑΛΑΜΙΔΕΣ - ΓΚΟΛ!!!

Η περηφάνια του Ψαρά  όταν βγάζει ψάρια, κάπου  μοιάζει με τον  σέντερ φορ   του ποδοσφαίρου, που βάζει γκολ!  Και  όταν  τα  δίχτυα του ψαρά γεμίσουν παλαμίδες,   αυτό  στο ποδόσφαιρο  λέγεται χατ τρικ, όταν  ο σέντερ φορ βάζει  (στα διχτυα και αυτος)  τρία γκολ σε ένα αγώνα!

Έπεσαν παλαμίδες στη Λήμνο  τούτες τις μέρες  και  με τιμές  5 € το κιλό και ακόμη παρακάτω, έχουμε παλαμίδα ψητή, στο φούρνο  και τηγανιτή,  ενώ δεν λείπουν και αυτοί που ξέρουν τα κόλπα και τις κάνουν στην άλμη…

Αυτή την ώρα βλέπω στην τηλεόραση για ένα χάπι που είναι πολύτιμο γιατι έχει, λέει, Ω3…

 ΟΠΟΤΕ,  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΑΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ,  ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΠΙΑ.

(Φωτογραφία της Νίτσας Δώρα από το Λιμάνι της Μυρινας, με τους περήφανους ψαράδες για το χατ τρικ τους !)  

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 08:00

ΣΧΟΛΗ ΚΡΙΤΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ !

Της Νίτσας Δώρα

 

Με  εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται η Σχολή Κριτών που γίνεται στο νησί μας , με πρωτοβουλία της διοίκησης της ομάδας του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, και την σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας του Αθλήματος (ΕΟΚ).

Η Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδέσμου Κριτών της Αττικής, κυρία Τάνια  Μερίκα και Τάσος Αναστασόπουλος (αριστερά στη Φωτογραφία)   πίσω από το τραπέζι της Γραμματείας στον αγώνα με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ  Πάτρας είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν τον αγώνα καταγράφοντας, για εκπαιδευτικούς λόγους την εξέλιξή του.

Η εκπαίδευση των δικών μας παιδιών για να καλύψουν στο μέλλον τις θέσεις Κριτών  της Γραμματείας δεν σταματά εδώ όπως ανέφερε η   κυρία Μερίκα.

(Η φωτογραφία είναι απο τον Αγώνα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ)  

 

Η πρώτη υποψηφιότητα για τη θέση του  Δημάρχου Λήμνου ανακοινώθηκε επισήμως… Ο σημερινός Έπαρχος Βαγγελης Γιαρμαδούρος κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ και νωρίς το βράδυ (19.00) της Κυριακής (9/12) ανακοίνωσε την Υποψηφιότητα του με ένα Συνδυασμό με τίτλο: Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει, συνήθως,  και ένας  ικανός αριθμός  από  υποψήφιους οι οποίοι  αποτελούν το Συνδυασμό, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Γιαρμαδούρος επέλεξε, όπως είπε,  να είναι μόνος, περιστοιχιζόμενος από τους δυο Γιους του,  τον Κωνσταντίνο και  το μικρό (μαθητής του Γυμνάσιου)  Γιάννη.    

Υπήρχαν όμως και   κάποια άλλα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, όμως θεωρούμε ότι η παρουσία της σημερινής Πρόεδρου της  Κοινότητας Μύρινας Δ. Γαροφαλλίδου - Παπούλκα, καθώς και του Νίκου Ρηγόπουλου, με δράση σε Συλλόγους όπως ο Φιλοζωικός,  δείχνουν συμμετοχή στην προσπάθεια.

Όπως ειπώθηκε απο τον κ. Γιαρμαδούρο,  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,  ο Συνδυασμός του έχει προχωρήσει αρκετά  και θα ανακοινωθεί μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού, στον κατάλληλο χρόνο.

Μέχρι τότε μια πρώτη εικόνα μας δίνει η παρακάτω ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ,  η οποία μαζί  με όσα ελέχθησαν κατά τη συνέντευξη  βάζουν   ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση πόρων, μέσα από απλές καθημερινές πρακτικές,  καθώς και την  αναδιάρθρωση των λειτουργιών του Δήμου.  

Στο τέλος της διακήρυξης γίνεται μια γενικόλογη  αναφορά σε καίρια θέματα  του Δήμου,  ενώ είναι έμμεση αλλά σαφής η κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή. 

Αγαπητοί συμπατριώτες

Φίλοι και Φίλες
            Εδώ και αρκετό διάστημα, συζητώντας τα προβλήματα του νησιού μας με πολλούς συμπολίτες μας διακρίνει κανείς την αγωνία για το σήμερα και κυρίως το αύριο του νησιού μας.

Οι συζητήσεις αυτές έγιναν με ανθρώπους που γνωρίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, με πολίτες που έχουν συμμετοχή στα κοινά, με δημότες που νοιάζονται ιδιαίτερα για τον τόπο μας και πιστεύουν ότι μπορούμε να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στην καθημερινή μας ζωή.

Τα προβλήματα δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν σε έναν τόπο, αλλά η εξεύρεση λύσεων και μάλιστα άμεσα είναι ποιο αναγκαία από ποτέ.

Οι σκέψεις και τα οράματα για να υλοποιηθούν απαιτούν γνώση και εμπειρία, υπομονή και επιμονή και φυσικά ανθρώπους.

Θεωρώντας ότι διαθέτω τα στοιχεία αυτά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου για να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου Λήμνου, η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στην κοινωνία και στους κατοίκους-δημότες της Λήμνου.

Η πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά απέδειξε ότι αφουγκράζομαι τους πολίτες και πάντα λειτούργησα και λειτουργώ με κανόνες ισονομίας και ευθύνης, με ανοιχτές τις πόρτες των γραφείων αλλά και τα αφτιά μου σε όλους τους συμπολίτες μας είτε για τα προβλήματα τους είτε σε προτάσεις και ιδέες που αφορούν το νησί μας.

 Με γνώση της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον νόμο «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής, των προβλημάτων αλλά και των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι καταλαβαίνουν και συμμερίζονται τους δημότες.

Στην απόφασή μου συντέλεσαν οι παροτρύνσεις πολλών συμπολιτών μας που μοιράζονται μαζί μου τις αγωνίες αλλά και τις προσδοκίες για μια διαρκώς καλύτερη Λήμνο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μας που μίλησαν μαζί μου και μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους και τις σκέψεις τους, είναι αυτοί  που με ενθάρρυναν σε αυτό μου το βήμα, όλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε μια νέα προοπτική στον τόπο μας.

Υπολογίζω στη στήριξή τους,  ξεκινώ και απευθύνομαι σε όλους τους Λημνιούς συμπατριώτες μας.
            Η κίνηση που δημιουργήσαμε, έχει το όνομα « Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ », εμπνέεται από τις αρχές της συνεργασίας και της ενότητας, της συνεννόησης και των συγκλίσεων, χωρίς κομματικές λογικές και αποκλεισμούς, χωρίς προσωπικά συμφέροντα και χωρίς διαχωρισμούς.
            Με δεδομένη τη θέληση των πολιτών για επιλογές που να επικεντρώνονται στην τοπική κοινωνία και τη λογική της αυτοδιοίκησης, απευθύνομαι σε όλους, ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου που ανήκουν.

Είναι γνωστή η πολιτική μου προέλευση, αλλά στην εκλογή για την Δημοτική αρχή δεν προχωράω και δεν προχωράμε με κομματική λογική, αλλά με ένα πρόγραμμα και μια δέσμευση για να ξαναδώσουμε ζωή και να αναβαθμίσουμε το νησί μας και σίγουρα τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
            Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενεργούς πολίτες, τους νέους ανθρώπους, τα νέα πρόσωπα που θέλουν να υπηρετήσουν το νησί μας, και θέλουν να δουν να υλοποιούνται οι ιδέες τους, που θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα και να δώσουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

            Η συλλογικότητα μέσα από την προσφορά μας και η ανάγκη να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, ώστε να δοθεί διέξοδος στα σημερινά προβλήματα, είναι τα κίνητρα της απόφασής μας. Είμαι αποφασισμένος να εκφράσω τη συλλογική δύναμη των πολιτών μας, να διασφαλίσω την παραγωγική, κοινωνική, πολιτιστική συνοχή για την ανάπτυξή του νησιού μας.

            Υποσχόμενος ότι οι όποιες προτάσεις μας, θα έχουν την βάσανο της συζήτησης και της διαβούλευσης την διαφάνεια και συνεργασία προς τους δημότες μας, και επίσης τα χωριά μας πλέον θα έχουν αντιπροσωπευτική και ίση μεταχείριση.

 

Προτεραιότητές μας είναι: 

Η αναδιάταξη και ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών και οικονομικών, του Δήμου.

Η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των αιρετών, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων, σε όλους τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους ανά τομέα.

Η άμεση δραστηριοποίησή σε όλο τον δήμο, για τα ζητήματα υδροδότησης, αποχέτευσης, κατανάλωσης ενέργειας, με στόχο την μείωση των εισφορών από τους δημότες.

Η ορθολογική διαχείριση και η προστασία του κτηματολογίου του Δήμου μας.

Έργα και δράσεις, στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού στην Λήμνο ως στοιχείο απαραίτητο και αναπτυξιακό εργαλείο.

Η παρέμβαση για μεγαλύτερη εμπλοκή του Δήμου σε θέματα που αφορούν την κοινωνική μέριμνα, τον  πολιτισμό, τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στο νησί μας για όλους.

Ο προγραμματισμός έργων εμβέλειας για το νησί μας.

           

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 12:04

ΤΟ "BAND NAME" ΛΗΜΝΟΣ !!!

Σε όλα τα Γήπεδα, Ποδοσφαιρικά και κάθε άλλης αθλητικής διοργάνωσης  με μεγάλη τηλεθέαση,  η διαφήμιση  με την τοποθέτηση του ονόματος  ενός προϊόντος είναι το πιο συνηθισμένο μέσο  προβολής.

Πρόσφατα  έγινε στη Λήμνο,  στο ΜΑΡΟΥΛΑ, από τον ΗΦΑΙΣΤΟ ΛΗΜΝΟΥ  μια  τέτοια παρουσίαση!

Τα κόστη δεν τα ξέρω αλλά είμαι σίγουρος ότι  η δωρεάν τοποθέτηση  του ονόματος της Λήμνου (φωτογραφία) στο καλύτερο σημείο του Γηπέδου Μπάσκετ,  Ν. ΣΑΜΑΡΑΣ,  στο κέντρο από όπου η κάμερα περνά σε κάθε επίθεση των Ομάδων είναι μια τεράστια διαφήμιση στο  Προϊόν που λέγεται ΛΗΜΝΟΣ !      Και αναφέρομαι στο Τουριστικό προϊόν, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση,  που η Λήμνος θέλει να δείχνει  ότι  δεν είναι ένα "παρακατιανό" Νησί… .  

Υπάρχει βέβαια και η συνεχής αναφορά του ονόματος ΛΗΜΝΟΣ στην περιγραφή των Αγώνων και σε κάθε  άλλη ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ !!!  

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 11:37

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΛΗΜΝΟΥ ! ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ...

Μετά τα Καρύδια Λήμνου,   για τα οποία γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, να και τα Μανταρίνια!

 Καλοφτιαγμένα, νόστιμα, φρεσκοκομμένα, δροσερά! Και για κάποιους που γκρινιάζουν ότι τα Λημνιά  είναι ακριβά, η τιμή των Μανταρινιών (φωτογραφία)  δεν το  επιβεβαιώνει.  

Όταν  είναι ακριβότερα,  λάβετε  υπόψη ότι  είναι καλύτερης ποιότητας αφού είναι Λημνιά!  Άλλωστε   η τοπική παραγωγή είναι τόσο  μικρή , που δεν θα μπορούσε να  ανταγωνιστεί τις τεράστιες  και συστηματικές παραγωγές  των εισαγόμενων…

Οσον αφορά τα Λημνιά Μανταρίνια… Άντε,  και Λημνιές Μπανάνες !

 

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 10:44

ΜΕ ΤΗΝ 20ρα ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ !!!

 Τα στρογγυλά τα νούμερα έχουν την ιδιαίτερη  αξία  τους… όπως αυτή η 20ρα  της  διαφοράς  στο Σκορ ΗΦΑΙΣΤΟΣ  - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 63-43 = 20!

Από εκεί και πέρα ήταν δύσκολη  (σχεδόν  αδύνατη) κάθε ανατροπή!  Ήταν  η στιγμή, στο 3ο Δεκάλεπτο,  που έφυγε από το Γήπεδο  και από τους απανταχού  Λημνιους τηλεθεατές η αγωνιά  και άρχισε το γλέντι!

Και παίζαμε με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ,  που θεωρητικά, λογω της  καλής του  πορείας   στην Α1 και στην Ευρώπη, ήταν το φαβορί…

ΤΗΝ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΨΑΡΑΚΗΣ.  

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ…  ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΑΥΤΟ  ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;

Γάλλοι στρατιώτες επιδεικνύουν αγαλματίδιο του έρωτα που βρήκαν σκάβοντας όρυγμα στην Παλαιόπολη τον Οκτώβριο του 1915.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 12:04

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ...

 

 

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.                                                         

ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΣΒΟΥ                                                

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ                                                      

Ημερομηνία: 07/12/2018                                                                  

Πληροφορίες: Β. Χ’’ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ                  

Τηλέφωνο: 22540 22317 

                              

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ  ΔΙΑΚΟΠΗ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ  ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 

Αγαπητοί πελάτες

 

     Η ανάγκη εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος:

 

Α.  ΜΥΡΙΝΑ περιοχή Αμυγδαλιές (από εκκοκκιστήριο και πάνω), στις 10/12/2018 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ από ώρα 08:00 π.μ. έως 12:00.

 

Β.  Ευθεία Αεροδρομίου και βιοτεχνία κ. Χρυσάφη στις 11/12/2018 ημέρα ΤΡΙΤΗ από ώρα 08:30 π.μ. έως 13:30 .

 

Γ. ΡΩΜΑΝΟΥ περιοχή στρατοπέδου, στις 12/12/2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ από ώρα 08:00 π.μ. έως 14:00.

 

Δ. .  ΠΛΑΚΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ – ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΝΕΦΤΙΝΑ - ΣΑΡΑΒΑΡΗ, στις 13/12/2018 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ από ώρα 08:00 π.μ. έως 14:00.

 

 

Τα συνεργεία μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εργασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και η επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος να γίνει ίσως και πριν από την προαναφερθείσα ώρα.

 

     Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με τους αγωγούς που πιθανόν θα βρίσκονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια των εργασιών, γιατί αυτή η επαφή μπορεί να είναι επικίνδυνη.

 

     Για τους ίδιους λόγους ασφαλείας, επίσης, οι εσωτερικές σας εγκαταστάσεις θα θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

                                                                                    

                                                                                                 Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 11:51

Χριστουγεννιάτικη Ψαράδικη Ιστορία

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Ο Μπάρμπα-Νικόλας ζούσε στην άκρη του χωριού Κότσινας, το μικρό ψαροχώρι στη βόρεια Λήμνο. Παλιά είχε μεγάλο ψαροκάϊκο κι ανθρώπους στη δούλεψή του. Άλλες εποχές τότε, με καλές ψαριές.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα ψάρια λιγόστεψαν και το μεροκάματο έγινε πολύ δύσκολο. Ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε στη σύνταξη, και κράτησε μια μικρή βαρκούλα να πηγαίνει να ρίχνει πότε-πότε κανένα δίχτυ ή παραγάδι, περισσότερο για το κέφι του, να τον χτυπάει ο καθαρός αέρας της θάλασσας.

           Μια μέρα, παραμονές Χριστουγέννων, καθώς μάζευε το δίχτυ του με τα λιγοστά ψάρια, έβγαλε κι ένα παράξενο μπουκάλι. Έμοιαζε σαν να’ ταν από ουίσκι και μέσα στο μπουκάλι είχε κάτι σαν γράμμα, γραμμένο στα ξενικά.

               Όταν γύρισε σπίτι έδειξε το γράμμα στην εγγονή του Άννα. Η Άννα ήξερε να διαβάζει Αγγλικά, μάλιστα πρόσφατα είχε πάρει και το Λόουερ.

 -                      Τι γράφει, κορίτσι μου;

 Κι η εγγονή του διάβασε και μετέφρασε το γράμμα:

 Αγαπητέ κύριε,

 Είμαστε από το Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Γιατρών, και κάθε χρόνο το καλοκαίρι κάνουμε μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Φέτος διαλέξαμε την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Αιγαίου. Μέσα στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας μας περιλαμβάνεται και η ρίψη δέκα μπουκαλιών, σαν κι αυτό που βρήκατε, σε διάφορα σημεία της θάλασσας στο ανοιχτό πέλαγος.

Ελπίζουμε να μη χαθούν κάπου στο βυθό, παρασυρμένα από τα κύματα, αλλά να υπάρξει, έστω κι ένας τυχερός που θα βρει το μπουκάλι με το σημείωμα.  Γιατί όποιος το βρει, κερδίζει ένα  πολύ σημαντικό ποσό, προσφορά του Συλλόγου μας. Πέρσι το καλοκαίρι, που είχαμε ξαναρίξει τέτοια μπουκάλια στην Αδριατική, δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς τυχερός.

Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε να έλθετε σε επαφή μαζί μας το ταχύτερο δυνατό. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να σας παραδώσουμε το έπαθλό σας!

 

          Ο Μπάρμπα-Νικόλας ούτε πολυκατάλαβε, ούτε πολυπίστεψε στο γράμμα. Η εγγονή του Άννα, όμως, κάθισε κι έγραψε μιαν απάντηση, έτσι για να κάνει και μια εξάσκηση στα Αγγλικά της.

 

Μετά από καμιά 20/ριά μέρες ο ταχυδρόμος έφερε στον Μπάρμπα-Νικόλα ένα μεγάλο φάκελο. Μέσα είχε διάφορες φωτογραφίες από το σύλλογο των γιατρών, από το Μάντσεστερ, κι ένα σημείωμα που έγραφε:

  Αξιότιμε κ. Νίκολας

  Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε για το μπουκάλι που βρήκατε στα δίχτυα σας. Είσαστε ο μοναδικός τυχερός φέτος, και πολύ σύντομα, τις επόμενες μέρες θα έλθει στο νησί σας να σας επισκεφτεί μια αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας για να σας γνωρίσει από κοντά και για να συνεννοηθεί σχετικά με το έπαθλό σας.

Συγχαρητήρια και πάλι !

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Η Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων

Άνελλυ  Γκόλτγουορθ

 

Και πράγματι, μετά από μερικές μέρες έφτασαν στον Κότσινα τρεις εκπρόσωποι του Συλλόγου, πήγαν και βρήκαν τον Μπάρμπα-Νικόλα. Κι αφού βγήκαν τα σχετικά βίντεο και οι φωτογραφίες με τη βοήθεια της εγγονής Άννας που μετέφραζε, πρότειναν στον Μπάρμπα-Νικόλα, είτε να παραλάβει μιαν επιταγή με ένα εφάπαξ ποσό 40.000 ευρώ, είτε να αναλάβει ο Σύλλογος τις σπουδές της Αννούλας, η οποία κατά σύμπτωση στις πανελλήνιες εξετάσεις είχε περάσει στην οδοντιατρική Αθηνών.

 

Ο Μπάρμπα-Νικόλας αγαπούσε ιδιαίτερα την εγγονή του. Ήταν το καμάρι του, γιατί εκτός από τα άλλα, ήταν και πολύ καλή μαθήτρια. Ήξερε ότι οι γονείς της θα δυσκολεύονταν πολύ με τα έξοδα σπουδών. Για αυτό δεν δίστασε ούτε στιγμή. Ζήτησε όλα τα χρήματα να παν στην εγγονή του.

Και πράγματι έτσι έγινε. Η Αννούλα με τα χρήματα εκείνα σπούδασε κανονικά και σε τέσσερα χρόνια έδωσε με επιτυχία πτυχιακές εξετάσεις.

 Τη μέρα της ορκωμοσίας ο Μπάρμπα Νικόλας για πρώτη φορά ταξίδεψε με αεροπλάνο στην Αθήνα, για να παραστεί στην τελετή απονομής των πτυχίων. Κι όπως έβλεπε από το παράθυρο του αεροπλάνου κάτω το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το μυαλό του δεν μπορούσε να χωρέσει, πώς έγινε εκείνο το θαύμα, και εκείνο το μπουκάλι, χρονιάρες μέρες, παραμονές Χριστουγέννων, σπρωγμένο από χιλιάδες κύματα, έμπλεξε στο δίχτυ του.

 Μερικούς μήνες αργότερα, η εγγονή του Άννα άνοιξε το δικό της οδοντιατρείο. Στα εγκαίνια ο Μπάρμπα Νικόλας πήγε κρατώντας στο χέρι το τυχερό μπουκάλι. Το έδωσε στην εγγονή του, λέγοντας,

 Αυτό να το βάλεις στο σαλονάκι υποδοχής του οδοντιατρείου σου , μαζί με τις φωτογραφίες από εκείνους τους καλούς ανθρώπους από την Αγγλία - καλή τους ώρα!

 Και η Αννούλα, σ’ όποιον ρωτούσε, ποιοι είναι εκείνοι οι τρεις ξένοι στη φωτογραφία, απαντούσε:

Είναι οι μάγοι με τα δώρα.

Δεν ήλθαν από την Περσία, αλλά από την Αγγλία.  

Και ξέρετε τι τους οδήγησε στο νησί μας;  Να, αυτό το μπουκάλι, που μπλέχτηκε στο δίχτυ του παππού μου πριν από πέντε χρόνια, παραμονές Χριστουγέννων !

Σελίδα 1 από 298

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444