25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2019

Πολιτική…… με Δύσκολες  Αλήθειες …  Εύκολα  Ψέματα   

  ΓΡΑΦΕΙ: Ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Μέσα στη καταιγίδα της αντιπαράθεσης της πολιτικής ρητορικής ,της υπερβολής και της  ανευθυνότητας  μεταξύ λόγων και  έργων  είναι δύσκολο  οι  πολίτες  να αντιληφθούν  και να διακρίνουν ποιες  είναι οι αλήθειες πια είναι τα ψέματα από τις πολιτικές υποσχέσεις  και τα  πολιτικά πρόγραμμά τα  οποία ακούμε καθημερινά από τη κυβέρνηση  και την αντιπολίτευση και  τους άλλους μικρούς φιλόδοξους  και περίεργους κομματάρχες Αυτό  έξαλλου μας είχε πει  και ο Πρωθυπουργός το 2014 δικαιολογώντας τα  λάθη και τις  παραλείψεις τα οποία είχε κάνει τότε η συγκυβέρνηση ,Μας έλεγε ότι αντιλαμβάνεται ότι είχε διαλύσει την μεσαία κοινωνική τάξη από τότε  λέγοντας  ότι οι αλήθειες είναι δύσκολες και τα ψέματα εύκολα  Επομένως εγώ ως πολίτης ενεργός όπως λέμε ,διερωτώμαι  τι μας έλεγε ο τότε και τι μας  λέει  ο  πρωθυπουργός  σήμερα αλλά  τι περιμένουμε να  πει και  ο επόμενος  !!! Αλήθειες ή ψέματα ? μέσα  στην μνημονιακή πολιτική  την οποία  εφαρμόζουν μέσα  ή  έξω  από  το  μνημόνιο που  ψηφίσανε  όλοι μαζί για να  μας σώσουν  Αυτό  είναι ίδιο του πολιτικού συστήματος με μεταλλαγμένες  ιδεολογίες στη  μεταλλαγμένη Δημοκρατία μας  Έτσι η κάθε κυβέρνηση λέει ότι  οι προηγούμενοι έλεγαν ψέματα  αφήνοντάς καμένη  γη ….Επομένως  η  Δημοκρατία  είναι  της  φτώχειας  και της καμένης γης για  το  λαό … και  όχι  για  τους πολιτικούς μας οι  οποίοι αλληλοξεφτιλίζονται με τους γελοίους  μεταξύ διαλόγους με βασικό  στοιχείο την ατέλειωτη μπουρδολογία των υποσχέσεων των ύβρεων και της απαξίωσης της προσωπικότητας των  λεγομένων πολιτικών  ανδρών …οι οποίοι θα  αποτελέσουν  τη Βουλή  των Ελλήνων ασφαλώς με τη ψήφο των πολιτών Επομένως  εικόνα  της  κοινωνίας  είναι  η Βουλή 

Tελος εμείς θα κρίνουμε αυτό το πολιτικό σύστημα ,ασφαλώς εκ των αποτελεσμάτων  τα οποία τις περισσότερες φόρες δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα διαχρονικά, διότι οι ιδεολόγοι της πλάκας πολιτικοί άλλα λένε προεκλογικά, άλλα μετεκλογικά άλλα σκέπτονται  και άλλα τους λένε να κάνουν οι  θεσμοί οι  επενδυτές ….και τώρα οι  αγορές  !! Άρα έρχεται ο κάθε πολιτικάντης επαγγελματίας πολιτικός  αυτός  ο  οποίος  λέει ότι έγιναν, λάθη, απάτες, σκάνδαλα και διαπλοκή να μας κάνει ηθικό κήρυγμα και δίδαγμα, ότι με δυσκολία  στην πολιτική λέγονται  οι αλήθειες και με μεγάλη ευκολία τα ψέματα Αυτά  ασφαλώς  παραδέχονται οι  πολιτικοί  μας στους  καταρράκτες  της  πολιτικής  λογοδιάρροιας τους τόσο  στη  κυβέρνηση  όσο και την αντιπολίτευση.   Αυτοί οι  οποίοι μας έφεραν στο γκρεμό  μετά  ψέματα τώρα  πια  μας έσωσαν και  ότι  βγαίνουμε από το μνημόνιο κι αυτοδύναμοι με τα πλούσια πλεονάσματα και εξαθλιωμένους το  70%  των πολιτών και με την εποπτεία των δανειστών και των Θεσμών θα  πάμε στις αγορές… Αυτές λοιπόν οι αγορές μόλις άκουσαν ότι προηγείται ο Μητσοτάκης, έγιναν  θαύματα το χρηματιστήριο ταχέως ανεβαίνει και υπάρχει συνωστισμός στα σύνορα από  επενδυτές για να έλθουν να μας ανεβάσουν  ως  χώρα με δουλειές! δουλειές! δουλειές  πολύ καλές !! χαμηλή φορολογία, καλούς μισθούς ….και  εμείς οι  συνταξιούχοι κατά  τον περίφημο  Πασοκο  Λοβέρδο πολιτικό θα  πρέπει  να  πεθαίνουμε πιο  γρήγορα γιατί  του  τρώμε  το  ψωμί  του.  Η χυδαιότητα  και  ο παραλογισμός  στο μεγαλείο  του.  Αυτός ο επαγγελματίας πολιτικός θέλει  να  μας ξανά σώσει….αφού  τώρα  δεν καταλαβαίνει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ……..ότι σειρά  έχει  ο  Μητσοτάκης 

Φαίνεται ότι στη σημερινή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση  και γενικότερα στο πολιτικό  μας σύστημα  είναι  όλοι τους  ένα σπάνιο  πολιτικό γονίδιο και ίσως δεν έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και τις φτωχογειτονιές, γιατί αποδεικνύεται ότι στη κυβέρνηση  λένε από  παλιά μόνο δύσκολες αλήθειες και  κάνουν μόνο καλές πράξεις και  εγώ συνταξιούχος πολίτης από  τις  δύσκολες αλήθειες και τις  σωτήριες πράξεις της τωρινής  αλλά  και των προηγουμένων  κυβερνήσεων  έχω οικογενειακώς καταστραφεί  και νιώθω  ρίγη εθνικής  .και  απέραντης  απογοήτευσης.  

Η Δημοκρατία σημαίνει υποχρεώσεις και ευημερία  των πολιτών  υγεία,  εργασία,  ασφάλεια ελευθερία του λόγου κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη αξιοκρατία. Σήμερα στη ζωή μας προηγούνται τα προγράμματά, των μνημονίων των πακέτων μέτρων των φόρων, των οικονομικών δεικτών, των σχεδίων, των ομολόγων, της επιτήρησης. Τέλος ο πλουτισμός ορισμένων ατόμων είναι πραγματικότητα  έτσι ώστε μακροχρόνια εμείς οι πολίτες δηλαδή .ο κυρίαρχος  λαός πια να απολαμβάνει μόνο τη φτώχεια τη δυστυχία και την ανεξήγητη εγκληματική λιτότητα ώστε να μας βοηθούν οι εταίροι μας με τα κοινοτικά προγράμματά βοήθειας δήθεν αλληλεγγύης  ενώ αυτή  η δημοκρατία  δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε εκατομμύρια πολίτες  στην ενωμένη Ευρώπη Γιατί αυτό είναι δύσκολη αλήθεια και δύσκολη αληθινή πραγματικότητα από τα εύκολα ψέματα τα  οποία λένε γιατί προηγείται  η ευημερία  των αριθμών και μετά  των πολιτών

Η τηλεοπτική  διακυβέρνηση της χώρας κάθε μέρα  από τους προνομιούχους τηλε-βουλευτές  και τώρα τους κομματικούς ντελάληδες  και τους συντονιστές, ανακριτές και παντογνώστες δημοσιογράφους είναι  μια  τεράστια  πολεμική λογομαχία τις περισσότερες φορές στα όρια των παρανοϊκών χαρακτηρισμών και περιγραφών …μας  έχουν μπερδέψει  δεν μπορούμε  να τους παρακολουθήσουμε  πότε  λένε αλήθειες πότε  ψέματα , μιλούν όλοι τόσο πολύ ώστε έχουν χάσει το μέτρο και τη σοβαρότητα όπου η υπερβολή… και οι κατηγορίες στο μεγαλείο τους για να μη χάσουν την εξουσία. Η δύσκολη αλήθεια είναι ότι ο δικομματισμός έχει καθιερωθεί ….είναι πλέον συνήθεια  όπως πάντα !! σαν τα παραμύθια τα οποία εγώ ως διωκόμενος εξαθλιωμένος συνταξιούχος δεν τα αντέχω πια …κουράστηκα!!! Οταν μάλιστα υπηρέτησα το σπάταλο ρουσφετολογικό πελατειακό κράτος του σήμερα που  έχτισαν αυτοί οι ίδιοι το οποίο χαρακτηρίζουν σήμερα έτσι!!  Αυτή είναι η Δημοκρατία των καλοπληρωμένων αξιωματούχων και πολιτικών  οι  οποίοι λένε εύκολα ψέματα στο όνομα της πολιτικής και αρκετών νομιμοφανών φοροφυγάδων οι οποίοι χρόνια τώρα υπήρχαν στο πελατειακό κράτος και υπάρχουν και σήμερα σε αυτούς που είναι  κατά του λεγόμενου κρατισμού το  αντίθετο  του ρουσφετιού τα οποία έκαναν στο παρελθόν αυτοί οι οποίοι θέλουν μας ξανά κυβερνήσουν  σήμερα λες και προήλθαν ξαφνικά  από παρθενογένεση  οι οποίοι  γέμισαν το δημόσιο με κόσμο τότε …

Πάντως διαχρονικά για τη πολιτική δεξιά, κέντρο,  αριστερά είναι εύκολα τα ψέματα  και σήμερα πάλι…πολύ δύσκολες οι αλήθειες

 Ιούνιος  2019

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ήταν μια επιβεβλημένη απόφαση του Δ.Σ. του Παλλημνιακού Ταμείου, που ευτυχώς δεν την παρέλειψε  αλλά την ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χρ. Κακαρνιας για την ανακήρυξη του Θ. Μπελίτσου ως Ευεργέτη του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου.

Ο  Θ. Μπελίτσος συγγραφέας του Βιβλίου "Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο, ένας αιώνας προσφοράς στην κοινωνία της Λήμνου" ευχαρίστησε για την τιμή αναφέροντας (με κάποια ειρωνική πικρά, μου φάνηκε)  ότι είναι η πρώτη  φορά που ένας φορέας, επιβραβεύει επισήμως την προσφορά του για  το συγγραφικό του έργο.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Ένα  ακόμη Βιβλίο για τη Λήμνο κυκλοφορεί από χθες.  Ένα ιστορικό Βιβλίο με συγγραφέα, ποιον άλλον για το είδος αυτό; το Θοδωρή Μπελίτσο. Ένα πυκνογραμμένο βιβλίο με την Ιστορία του Κτήματος ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ.

Παρουσιάστηκε χθες (29/6/19)  στην Αυλή του Κτήματος, που τα τελευταία χρόνια έχει μεταβληθεί σε χώρο πολιτιστικών  εκδηλώσεων, από τον ίδιο το Συγγραφέα, την Βαρβάρα Βαγιάκου Βλαχοπούλου  (με μια λογοτεχνική διάθεση)  και από τη  Χαριτίνη Φωτοπούλου η οποία είχε το δύσκολο έργο,  μέσα σε λίγο χρόνο να παρουσιάσει ένα ιστορικό πολυσύνθετο έργο,  χρονικά για  κάποιους αιώνες.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κτήματος Χρηστός Κακαρνιάς  ήταν,  από μικροφώνου,  ο συνδετικός κρίκος στα διάφορα στάδια της χθεσινής εκδήλωσης, ενώ έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο  με τον όποιο  εξελίχθηκε η συγγραφή του Βιβλίου αυτού,  που φέρει τον τίτλο: «Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο, ένας αιώνας προσφοράς στην κοινωνία της Λήμνου»

Με βάση τα αρχεία  του κτήματος ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ο ειδικός στο είδος Θ. Μπελίτσος, συνέθεσε την Ιστορία, ενός μοναδικού για τον τρόπο λειτουργίας και το σκοπό του  δημόσιου κτήματος, με μεγάλη συνεισφορά στην εκπαίδευση  και την αγροκτηνοτροφική  ανάπτυξη του νησιού. Ιδιαίτερα στον  20ο Αιώνα,  όπως φάνηκε από την παρουσίαση του Βιβλίου, η  όποια υποδομή:  εκπαιδευτική, αθλητική, υγειονομική κλπ. έγινε δι εξόδοις του  Κτήματος.  

Η Έκδοση αυτού του Βιβλίου συμπίπτει με το τέλος μιας πολύχρονης λειτουργίας  του Κτήματος με ένα συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης και την αρχή μιας νέας και ελπιδοφόρας εποχής ως προς το  πλαίσιο που διέπει τη διοίκηση του.  Ήταν μια  αναγκαία αλλαγή που  έγινε από τη σημερινή Κυβέρνηση, θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε  το χώρο  πριν ένα χρόνο, για να μπορέσει το Κτήμα να βγει από την παρακμή των τελευταίων 40 - 50 χρόνων.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 11:20

ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ !

Ξεκίνησαν τα σκάφη (30 περίπου) της Ρεγκαττας. Η εκκίνηση έγινε στις 10 το πρωί  από τον Κάβο του Κάστρου (φρούριο) με Βόρεια Πορεία προς τον Αγιογιάννη  Κάσπακα και από εκεί μετά την παράκαμψη (καβατζάρισμα)  της ενδεικτικής σημαδούρας, προς τον Αγιοστράτη.

Το θέαμα, ειδικά κατά την εκκίνηση (φωτογραφία),  από τον Ρωμαίικο Γιαλό ήταν εντυπωτική.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 10:52

"Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ"

Καταστροφική επίθεση, πέστε την  αντιδημοκρατική, ακόμη και φασιστική, δέχτηκε το Κιόσκι του ΣΥΡΙΖΑ  στην Πλατεία  Υψιπύλης στην Αγορά της Μύρινας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Το περιστατικό συνέβη, προφανώς,  ξημερώνοντας  Κυριακή 30/6, με το σκίσιμο αφισών και την καταστροφή -  διασκορπισμό των ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ που υπήρχαν.

Ανόητη ενέργεια σε  μια εποχή που η ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών, από το διαδίκτυο κλπ,   είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο!  Όμως όπως έχει λεχθεί η ανοησία, ηλιθιότητα αλλιώς,  είναι ανίκητη.   

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Πολύ υποτονική η προεκλογική περίοδος

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Μια βδομάδα πριν από τις εκλογές και τίποτα δεν θυμίζει προεκλογική περίοδο.

Ούτε συγκεντρώσεις, ούτε σημαίες, ούτε συνθήματα, ούτε πύρινοι λόγοι.

Μόνο πύρινος καύσωνας. 37-40 βαθμοί Κελσίου.

Τα κόμματα που μας κυβέρνησαν και μας χρεοκόπησαν συνεχίζουν το βιολί τους και μας δουλεύουν κανονικά, λένε ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, κι ότι θα μας (ξανα)σώσουν…

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

 

Τους γνωρίσαμε το χειμώνα όταν,  από τη θέση της Γραμματείας του κάθε αγώνα,   βοήθησαν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους την ομάδα μπάσκετ του νησιού μας, τον ΗΦΑΙΣΤΟ, καθώς και από τη μεγάλη η συνεισφορά   τους για την διεξαγωγή στη Λήμνο αγώνων Α1 Μπάσκετ  με τη Σχολή  Κριτών, που λειτούργησαν  στο νησί για τη δημιουργία ντόπιων κριτών.   

Τους αγαπήσαμε και μας αγάπησαν από την αρχή… από  το χαίρω πολύ.

Θέλησαν να μας γνωρίσουν καλύτερα, να γνωρίσουν το νησί μας, την ιστορία του, την προσφορά του στην παγκόσμια ιστορία!

Θέλησαν να περπατήσουν στην Πολιόχνη , την αρχαιότερη  πόλη της Ευρώπης.

Θέλησαν να φτάσουν στην σπηλιά του Φιλοκτήτη και να  επισκεφτούν την Μαρούλα.

Έτσι , κατάφεραν να έρθουν  στην Λήμνο, 60 περίπου κριτές από την Αθήνα με τις οικογένειές τους (φωτογραφία)  από τις 20/6-24/6.

Μια εκδρομή , που όπως μάθαμε είχε χαλαρωτική επίδραση  και  πολύ αγάπη για το νησί μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού  μας μαζί τους  ,στο  Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και ανταποδίδουμε.

Νίτσα Δώρα

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 17:11

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΓΚΑΤΤΑ

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 07:57

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ !

Μια παραλία για να πάρει τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, εκτός απο τα καθαρά νερα της,  χρειάζεται να έχει εξυπηρετήσεις (αναγράφονται στον αριστερό πίνακα της  φωτογραφίας) και  Ναυαγοσώστη που να επιτηρεί από τον Πύργο του,  στα Ρηχά Νερά.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ (ΠΑΡΑΚΑΤΩ)   ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.  

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ.   

Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την 1η  Ιουλίου 2019ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τα ακίνητα που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εσωτερικού λήγει την  1η  Οκτωβρίου 2019.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει στις 2 Ιανουαρίου  2020.

Μπορείτε να υποβάλλετε τη δήλωση ιδιοκτησίας σας:

  • Στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λήμνου, Ναυάρχου Κουντουριώτη 8, Τ.Κ. 81400, Μύρινα Λήμνου  (τηλ. επικοινωνίας : 22540 22222)
  • Στην Αθήνα , Μπελογιάννη 134 & Τυρταίου , Τ.Κ. 18454, Νίκαια  Αττικής (τηλ. επικοινωνίας: 2103001872)
  • Στην Θεσσαλονίκη , Νικ. Πλαστήρα 9 , Τ.Κ. 57400, Σίνδος Θεσσαλονίκης  (τηλ. επικοινωνίας: 2310 795900)

Για πληροφορίες σχετικά με την Κτηματογράφηση στις ως άνω περιοχές, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.ktimava.gr. Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας μας μπορείτε να λάβετε:

  • ηλεκτρονικά τα Χρήσιμα Έντυπαγια τη συμπλήρωση της Δήλωσής σας  (παρέχεται η δυνατότητα λήψης - download των εντύπων)
  • οδηγίες Υποβολής Δήλωσης
  • απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη διαδικασία Κτηματογράφησης  πατώντας εδώ
  • καθώς και να ενημερώνεστε για Νέα – Ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη διαδικασία Κτηματογράφησης πατώντας εδώ.

Για άμεση ενημέρωση της διαδικασίας της κτηματογράφησης, ανακοινώσεις και υπενθυμίσεις, ακολουθήστε μας (κάντε like) στη σελίδα μας στο Facebook «Γραφείο Κτηματογράφησης Λήμνου». Μπορείτε να ενημερώσετε για την συγκεκριμένη υπηρεσία Facebook συγγενείς και φίλους, που διαθέτουν ιδιοκτησίες στις υπό Κτηματογράφηση περιοχές.

Παρακαλούμε βρείτε συνημμένα στο παρόν e-mail: α./ ενημερωτική επιστολή και  β./ οδηγίες για τη συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

 Με εκτίμηση,

Γραφείο Κτηματογράφησης Λήμνου

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 6