13 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2017

Άσχημη κατάληξη είχε ο ένας από τους δύο κύκνους, αφού όπως πληροφορηθήκαμε δυστυχώς κατέληξε.

Φαίνεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και για τον δεύτερο κύκνο που βρίσκεται στον Τούρκικο γυαλό τις τελευταίες ημέρες. Το ένα του πόδι φαίνεται τραυματισμένο, και η αδιαθεσία του κύκνου είναι φανερή, καθώς το πανέμορφο αυτό πουλί δεν κολυμπά στη θάλασσα, παρά μόνο μπαίνει και βγαίνει με δυσκολία.

Εδώ και λίγη ώρα μάλιστα τον έχει πλησιάσει ένας σκύλος, ο οποίος μάλλον δεν τον βλέπει με θαυμασμό και κάτι άλλο έχει στο νου του. Το πουλί δείχνει τρομαγμένο και αδύναμο να μπορεί να ξεφύγει.

Ας γίνει κάτι άμεσα για αυτόν τον κύκνο, πριν να είναι αργά!

 

Η φωτογραφία και το βίντεο είναι της Ράνιας Γιαλούρη.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 11:57

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!

Η Αριστέα Παλαίστρου, η Αγγελική Κουτουλάκη και η Ολυμπία Λασπατζάκη ήταν οι 3 βασικές εθελόντριες που βοήθησαν στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τις οποίες μάλιστα ευχαρίστησε ονομαστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Μάκης Ψάρρας στην εκπομπή του Ράδιο Άλφα, για την σημαντική προσφορά τους στο περίπτερο της Λήμνου. Εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου ήταν η κ. Νατάσσα Ταραράκη, που βοήθησε σημαντικά και τις 4 ημέρες της έκθεσης.

Φυσικά όλες οι κυρίες, μάς είναι γνωστές από την έντονη δράση τους στο Facebook!

 

Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό της Ν. Ταραράκη στο Facebook.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 11:39

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΛΙΧΛΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ!

Βραβεύτηκαν δύο προϊόντα στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα! Το Αργυρό βραβείο απέσπασαν ο Παραδοσιακός Καβουρμάς της εταιρίας Ν. & Ε. ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΣ και το Μελίχλωρο Τυρί της εταιρείας ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΒΕΕ.

Κορυφαίοι Σεφ της έκθεσης επέλεξαν τα δύο αυτά προϊόντα, προκειμένου να φτιάξουν μία πίτα με μελίχλωρο, καβουρμά, σπανάκι, καυκαλίθρες και καλαμπόκι!

 

Η φωτογραφία είναι από το περίπτερο της έκθεσης.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 10:06

ΚΥΡΙΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

120 ολοζώντανα ευρώ

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Τώρα με τα τελευταία μεγάλα κρύα και τις παγωνιές, έβγαλα από τη ντουλάπα ένα χοντρό μπουφάν, που είχα χρόνια να το φορέσω.
Και, ξαφνικά, βρήκα στην τσέπη ξεχασμένα εκατόν είκοσι (120) ολοζώντανα ευρώ!
Μου φάνηκαν σαν να ήταν 1.200… Σαν να κέρδισα το Τζάκποτ στο Τζόκερ!
Λίγο το έχεις, από το τίποτα, να σου πέφτει τέτοιο θείο δώρο;
Εδώ, ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι συμπατριώτες μας δεν έχουν ούτε ένα ευρώ!
Μετά από αυτό, έψαξα και ξαναέψαξα όλα τα άλλα ρούχα στη ντουλάπα, αλλά δε βρήκα τίποτα.
Δεν πειράζει, να μην είμαστε πλεονέκτες και αχάριστοι…

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 13:55

Ο ΚΥΚΝΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ...

Εκεί στον Τούρκικο Γιαλό,  προς το Λιμανάκι,  κυκλοφορεί ο εικονιζόμενος Κύκνος. Είναι πιθανό να είναι ο ένας από τους δυο Κύκνους,   που έφερε πριν από δυο  χρόνια στη Λήμνο ο  Αλέκος Φεργαδιώτης, παλιός Δήμαρχος Μύρινας, με σκοπό να τους μεγαλώσει και να τους αφήσει γα να στολίζουν το Λιμάνι μας,  όπως μου έχει πει. Άλλωστε ο κυρ- Αλέκος ήταν αυτός που έφερε στη Λήμνο στις αρχές του 1970 το πρώτο  ζευγάρι τα ελάφια, από τα οποία πρόεκυψαν τα γνωστά σε όλη την Ελλάδα,  Ελάφια της Λήμνου.

Ο Κύκνος της Φωτογραφίας (του Δημήτρη Μπουλώτη)  είναι μόνος και το ερώτημα μου  είναι,  που είναι ο δεύτερος;  Το άλλο ερώτημα είναι ποιος θα τα φροντίζει αυτά τα πανέμορφα πούλια για να γίνουν η ατραξιόν του Λιμανιού κάθε καλοκαίρι!  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 13:26

Οδος Γράμμμου, κάπου στη Μυρινα

Γιατί ο Επιγραφοποιός τα δυο  Μ τα έκανε τρία   στην Οδό Γράμμου,  δεν το ξέρω… Μμμμμμ, να  ήταν  ένα το καταλαβαίνω…. Γιατί δηλαδή η Σάμος θέλει ένα Μ και πρέπει να βάλουμε δυο στο Γράμμο; Αυτό  το ερώτημα έχει μια βάση. Αλλά ο Γράμμος με τρια  Μ είναι μια απορία. Εκεί στην οδό Γράμμμου, καπου στη Μυρινα… (Φωτογραφία Ν. Δάλλλη!) 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 20:09

ΑΠΟΨΕ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΓΩΝΙΑ...

Μύρινα 27/1/17.                                                                                                                                   "Προειδοποίηση: πιθανώς πάγος στο δρόμο", έγραφε στα αγγλικά,  στο καντράν του αυτοκίνητου, που και αυτά έγιναν  "έξυπνα" (σμαρτ),  όπως τα κινητά!

Η θερμοκρασία αύτη την  ώρα (21.00) είναι -1 στη Λήμνο και μετά τα μεσάνυχτα θα πάει στους -2 βαθμούς,  σύμφωνα με την πρόβλεψη.

Μια ακόμη παγωμένη και επικίνδυνη νύχτα,  φέτος.  

Στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν απόψε ελπίζουμε το μήνυμα της επικινδυνότητας αυτής να το πάρουν σοβαρά υπόψη οι οδηγοί, οι οποίοι πρέπει να πηγαίνουν αργά και να θυμούνται ποια σημεία του δρόμου συνήθως  είναι υγρά και τώρα παγωμένα…

Η θερμοκρασία αυτή χωρίς άνεμο   και φαινόμενα δικαιολογείται από την  ξαστεριά άλλα και από την φετινή παγωμένη χρονιά,  που έχει βάλει σε δοκιμασία ανθρώπους, ζώα και φυτά.  Ειδικά τα τελευταία, όπως τα δέντρα δεν έχουν κανένα μέσο άμυνας αφού ούτε να μετακινηθούν μπορούν,  ούτε να ντυθούν, ούτε με άλλο τρόπο να θερμανθούν… Τα καημένα τα δέντρα (!) δε  μιλάνε αλλά τα βλέπω πολύ καταφιασμένα…     Η.Κ.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Μύρινα 19 / 01 / 2017
ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 690

ΠΡΟΣ: τον κ. Δήμαρχο
τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
τους κ.κ. Προέδρους των
Δημοτικών /Τοπικών Κοινοτήτων

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10).

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, που βρίσκεται στην Πλατεία Υψιπύλης (Πλατεία ΟΤΕ) στο Παπουτσίδειο Δημοτικό Μέγαρο, 1ος όροφος, 04 γραφείο, την 27η του μηνός Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μαυροθαλασσίτης Παναγιώτης


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 27/01/2017
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 690/19-01-2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67 Ν.3852/10) Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017  Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2. Διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2017
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3. Έγκριση πρόσληψης μονίμου προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

4. Έγκριση Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων έτους 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

5. Έκδοση κανονιστικής απόφασης που αφορά λήψη μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Τοπική Κοινότητα Κοντοπουλίου του Δήμου Λήμνου
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

6. Τροποποίηση - συμπλήρωση της αριθ. 181/2011 απόφασής του Δημοτικού Συμβουλίου με την προσθήκη νέων τμημάτων κοινόχρηστων χώρων
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

7. Γνωμοδότηση στα πλαίσια της διαδικασίας ανανέωσης - τροποποίησης της Απόφασης του Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Β. Αιγαίου για το έργο «Συμπληρωματικά έργα αλιευτικού καταφυγίου Δ.Δ. Κοντιά, Δημ. Ενότητας Νέας Κούταλης, Δήμου Λήμνου, Ν. Λέσβου, Περιφ. Βορ. Αιγαίου»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

8. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λήμνου και της Περιφερειακής Εταιρίας Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (Π.Ε.Α Β. Αιγαίου Α.Ε) για τον έλεγχο της ποιότητας των πόσιμων νερών των οικισμών της Λήμνου - Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων του Δήμου Λήμνου στην επιτροπή παρακολούθησης
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
& ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

 9. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του Κρατικού Αερολιμένα Λήμνου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» για την αποκομιδή των απορριμμάτων έτους 2017»
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
& ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

10. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λήμνου και της 130 Σμηναρχίας Μάχης για τον οικισμό Ανεμόεσσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων έτους 2017
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
& ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

11. Διαγραφή οφειλών βάσει του άρθρου 174 του ΔΚΚ, επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων και συμψηφισμός ποσών με μελλοντικές χρεώσεις δικαιούχων
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ

12. Παράταση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση υπηρεσιών του Δήμου
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

13. Εξέταση αίτησης Αλέξανδρου Τζιβάκη και Αλέξανδρου Τζιβάκη & Σια Ο.Ε., σχετικά με την παράταση της μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου (καφετέρια με την επωνυμία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ») που βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ

14. Εξέταση αίτησης Αλέξανδρου Τζιβάκη & Σια Ο.Ε., σχετικά με τη μίσθωση του δημοτικού ακινήτου (καφετέρια με την επωνυμία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) που βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ

15. Εξέταση αιτήματος του εκπολιτιστικού συλλόγου Δάφνης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για παράταση της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Δάφνης
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ

16. Συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή δημοπρασιών, για την εκποίηση ή εκμίσθωση και αγορά πραγμάτων για το έτος 2017 ( άρθρο 1 του Π.Δ. 270/81 και 201 του ΔΚΚ)
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

17. Ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους για την συγκρότηση της επιτροπής εκτίμησης εκποιούμενων
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ
ακινήτων για το έτος 2017 (άρθρο 7 του Π.Δ. 270/81)

18. Ορισμός μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Λήμνου για το έτος 2017
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ

19. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λήμνου για την συγκρότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπή για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, σύμφωνα με την Υ.Α. αριθ.2123/36/01
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

20. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Λήμνου για την συγκρότηση επιτροπών :
α.«Χαρακτηρισμό των παραλιακών χώρων ως πολυσύχναστων ή μη», όπως ορίζεται στο άρθρο 1 παρ.γ του ΠΔ 23/2000
β.«Εκμίσθωση Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής» σύμφωνα με το άρθρο 35 του Γ.Κ.Λ. 20 (ΦΕΚ 444Β΄/26-04-1999)
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

21. Έγκριση της υπ΄αριθ.68/2016 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου»
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

22. Έγκριση της υπ΄ αριθ 73/2016 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου» με θέμα: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την ενίσχυση ανεπαρκών πιστώσεων και την δημιουργία νέων - έγκριση και διάθεση των πιστώσεων»
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

23. Τροποποίηση σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) για την υλοποίηση της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Μύρινας Λήμνου» στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

24. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 35.000,00 € για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Σχεδιασμός Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Λήμνου» που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016» του Πράσινου Ταμείου
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

25. Υπογραφή σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) για την υλοποίηση της πράξης «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Λήμνου» στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

26. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής έργου
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

27. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ Δ.Δ. ΒΑΡΟΥΣ»
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

28. Έγκριση χορήγησης παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΥΡΙΝΑΣ»
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

29. Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής συμβάσεων προμηθειών και επιτροπών παραλαβής αντικειμένου συμβάσεων γενικών υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου, για το έτος 2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

30. Λήψη απόφασης σχετικά με την υπ΄αριθμ. 2110/29.11.2016 ένσταση του αναδόχου του έργου «Αποκατάσταση Χριστοδουλίδειου Αρρεναγωγείου και του προσκτίσματος αυτού στο Πορτιανού και μετατροπή του σε κέντρο πληροφόρησης θεματικού (ιστορικού) τουρισμού» κατά της υπ΄αριθμ. 1902/02.11.2016 απόφασης της Δ.Υ. για την επιβολή ποινικών ρητρών
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 12:01

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΗΜΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΗΜΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ

                Όπως κάθε χρόνο τον Ιανουάριο γίνεται η Συνάντηση της ομοσπονδίας Λημνιών από το 1984 σε διαφορετικές πόλεις, φέτος ήταν η σειρά της Αδελαΐδας 21-22/17.

            Η πρώτη Συνάντηση έγινε το Σάββατο πρωί 8:30 με πλούσιο πρωινό που είχε πάρα πολλά Λημνιά φαγητά, καθίσαμε μέχρι τις 11, όπου μετά όλοι οι επισκέπτες αποχωρούν και μένουν μόνο τα τρία Συμβούλια, και διαβάζοντας τα πρακτικά του περασμένου χρόνου, ενημερώνει η Προεδρία τι έγιναν το χρόνο που πέρασε, μετά όλοι μαζί συζητάνε για το νέο έτος τι θα αποφασίσουν, πάντα κρατάει η Συνάντηση 3 ώρες και το κλίμα είναι πάντα φιλικό.

            Το βράδυ έγινε ο μεγάλος χορός σε πολυτελέστατη αίθουσα που ήταν κατάμεστη, στην "KRYSTAL FUNSEION CENTRAL" , δίπλα από το Λιμάνι, την Κουζίνα. Την ορχήστρα, την διευθύνει ο Λημνιός τραγουδιστής κ. Κώστας Μαγδανής, όπου χάριζε κέφι όταν τραγουδούσε Λημνιά τραγούδια! Χόρεψε και το συγκρότημα της Αδελφότητας , όπου ήταν υπέροχα να βλέπεις από 5 χρονών παιδιά ντυμένα με φορεσιές Λημνιές.

            Η βραδιά τελείωσε στις 2 πρωινή. Την Κυριακή έγινε πάλι η Συνάντηση στο HAL της Αδελφότητας από τις 11 έως τις 5 μ.μ., πάλι με χορό, φαγητά ψημένα στα κάρβουνα, και στις 5 η ώρα οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν το κοινό, δώσανε ραντεβού τον Ιανουάριο του 2018 στην Μελβούρνη!

            Η Αδελαΐδα παρέδωσε την Προεδρία για 2 χρόνια στην Μελβούρνη.

            Την Κυριακή το βράδυ, το Σύδνεϋ πήγε σε ποδοσφαιρικό Club για βραδινό και συμπτωματικά ήρθε και ένα Λεωφορείο της Μελβούρνης που ήταν όλοι Κοντιατινοί και αρχίσανε όλοι μαζί πάλι τον χορό! Ο Λημνιός Χαράλαμπος ΑΕΡΑΣ πήγε και ζήτησε στην ορχήστρα να παίξει το μπουζούκι, έτσι και έγινε. Είναι αδύνατον να περιγράψω τι έγινε, τα συγχαρητήρια στον Χάρη Αέρα, που όλη τη νύχτα χάριζε κέφι, χορό και ωραία σχόλια.

            Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το άξιο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελαΐδας για την φιλοξενία της και την αγάπη τους. Ιδιαιτέρως στον Γιώργο Κοντό Μέλπω Γιαμαρέλο.

            Εύχομαι Καλή Αντάμωση το 2018 στην όμορφη Μελβούρνη!

Κ. Χαβάς

 

Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Χαβά στο Facebook.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 11:03

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΛΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΟΥΛΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ  25-1-2017 ΩΡΑ 18.30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ   -   Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

  • Θα γίνει σύντομη αναφορά στη Βυζαντινή και Οθωμανική αυτοκρατορία και στο λεγόμενο Ανατολικό ζήτημα

 

  • Η παρουσίαση θα αναφέρεται  στη  συγκρότηση και την επέκταση του Ελληνικού κράτους από το 1821 μέχρι και το 1947.

 

  • Θα αναλυθεί η συνθήκη της Λωζάννης το 1923 και τα γεγονότα που προηγήθηκαν από την υπογραφή της ( Α΄ παγκόσμιος πόλεμος, μικρασιατική εκστρατεία, καταστροφή της Σμύρνης) και θα γίνει αναφορά στην παραβίαση και την αμφισβήτησή της από τότε μέχρι σήμερα.

 

Η εκδήλωση θα έχει εκπαιδευτικό, αλλά και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Radio Alfa Limnos 96

                                      ΡΑΔΙΟ  LimnosFM100

                                       Radio  Melody 96,7

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 4

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444