19 Ιουνίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2016
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 08:29

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ!!!

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ  !!!

Μύρινα 29/9/16

 Ένα τουριστικό γκρουπ , κυρίως από γυναίκες, θα κυκλοφορεί από σήμερα ( Πέμπτη 29/9)  και μέχρι την Κυριακή  ανάμεσα μας.

Τέτοια εποχή αυτό είναι είδηση και έτσι  σταμάτησα στα Ρηχά Νερά όταν είδα την κίνηση. Τότε η είδηση έγινε ειδησάρα αφού το γκρουπ προέρχεται από την Τουρκία! Είναι,  βλέπετε,  εκείνος ο τουρισμός που εμείς,  από τα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,  δεν έχουμε….

Ενδιαφέρον είναι, επίσης,  ότι οι περισσότεροι του γκρουπ έρχονται απο τη Φώκαια,  την Αρχαία Ελληνική πόλη,  στα παράλια της  Μ. Ασίας,  βόρεια από τη Σμύρνης.   Στη Φώκαια, αν δεν το ξέρετε, κατέληξε μεγάλο  μέρος του τουρκικού πληθυσμού της Λήμνου επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το1922 με τη διαδικασία της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Μια κυρία από το γκρουπ  με κάμαρι μου έλεγε ότι οι προγονοί της ήταν από τη Λήμνο και γι αυτό ήρθαν στη Λήμνο για να γνωρίσουν τον τόπο των παππούδων  τους. Μπουγιουρούμ!    

  Ηλ. Κότσαλης

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 19:25

ΜΑΓΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΛΑ (Video)

 

Υπερθέαμα χάρισαν οι Ρώσοι σε όσους σήμερα βρέθηκαν στο κινηματοθέατρο Μαρούλα.

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί γιατί τα λόγια είναι φτωχά σε  τέτοιες περιπτώσεις…


Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Έφτασαν σήμερα οι Ρώσοι με τσάρτερ απευθείας από την Μόσχα, για τις καθιερωμένες πια εκδηλώσεις της Ρώσο-Ελληνικής φιλίας.

Αργά το  απόγευμα κατέθεσαν στεφάνια στο ελληνικό μνημείο πεζόντων στο Ρωμαίικο γιαλό και στην συνέχεια έκαναν μια τελετή μνήμης στο Ρώσικο μνημείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο (φωτογραφία)

Παρόντες από Λημνιακής πλευράς ήταν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Γιαρμαδούρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαυροθαλασσίτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαλιάς.

 

Παρασκευή - Σαββάτο- Κυριακή,  ακολουθούν σειρά εκδηλώσεων στην Ν. Κούταλι, στο Μούδρο, στην Μύρινα, νεκροταφείο του Πορτιανού και στο Ρωσικό νεκροταφείο στην Πούντα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Δυο πυρκαγιές είχαμε το τελευταίο 24ωρο όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου η πυροσβεστική υπηρεσία Λήμνου: 

 

1.  Την Πέμπτη  22/09/2016 και ώρα 00:25΄, εκδηλώθηκε πυρκαγιά    σε ισόγειο χώρο διώροφης κατοικίας, επί της οδού Πόντου 8 της Δ.Κ. Μύρινας , του Δήμου Λήμνου.

 Από την ανωτέρω οικία τους, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι  ιδιοκτήτες. Η πυρκαγιά χάρις την έγκαιρη επέμβαση της Υπηρεσίας μας, περιορίσθηκε και τελικώς κατασβήσθηκε εντός του χώρου της κουζίνας.

 Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος της κουζίνας μετά του εξοπλισμού της, ενώ ρυπάνθηκε και το τμήμα των χώρων της οικίας που επικοινωνούσε με αυτή.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από δύο (2) πυρ/κά οχήματα και πέντε (5) άντρες της Υπηρεσίας μας.  

 Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της    Υπηρεσίας μας. 

2.   Την Τετάρτη 21-09-2016 και ώρα 17:24, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτικό παράπηγμα στην παραλία της Τ.Κ. Θάνους. Το συμβάν δεν έγινε αντιληπτό εγκαίρως και σε συνδυασμό με τα εύφλεκτα υλικά υπήρξε   καταστροφή του παραπήγματος και όμορου θερμοκηπίου του αυτού ιδιοκτήτη. Η Υπηρεσία μας επενέβη με δύο (2) πυροσβεστικά  οχήματα  και τέσσερις (4) άντρες σβήνοντας την πυρκαγιά και αποτρέποντας την μετάδοσή   της στις γύρω ιδιοκτησίες.

 Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της    Υπηρεσίας μας. 

 

 

 

                                                                                 Μύρινα 22-09-2016

                                                                                   Διοικητής

 

 

 

                                                                          Παναγιώτης Κ. Μπιμπούδης 

                                                                                          Επιυραγός   

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Από την Αναπτυξιακή Λήμνου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, με την κατάθεση του Φακέλου Β στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η διαδικασία του σχεδιασμού και υποβολής του Τοπικού Προγράμματος της ΑΝΕΛ ΑΕ, στο πλαίσιο διεκδίκησης του νέου Προγράμματος CLLDLEADER ΠΑΑ & ΕΠΑλΘ για τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

 

Το σχέδιο του Τοπικού Προγράμματος που υπέβαλε προς έγκριση η Αναπτυξιακή Λήμνου, διεκδικώντας 11.600.000,00€, αποτελεί μια ολοκληρωμένη, πολυταμειακή, πολυτομεακή και στοχευμένη στρατηγική πρόταση τοπικής ανάπτυξης, που σέβεται και αξιοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας και στοχεύει στην εμπέδωση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας ως αναπόσπαστου στοιχείου της προοπτικής βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης για τα νησιά μας.

 

Η Αναπτυξιακή Λήμνου φιλοδοξεί η έγκριση και υλοποίηση του νέου προγράμματος να επαναφέρει στο προσκήνιο της αναπτυξιακής διαδικασίας τα αυθεντικά περιβαλλοντικά, ιστορικά, πολιτιστικά και παραγωγικά πρότυπα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θέτοντας ως θεματικό άξονα της στρατηγικής της, την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, με ειδικότερες θεματικές κατευθύνσεις που λειτουργούνσυμπληρωματικά και ολοκληρωμένα και με εστίαση στους τομείς της τοπικής οικονομίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος και της βελτίωσης των συνθηκών ζωής των κατοίκων των νησιών μας. Ο σχεδιασμός του Τοπικού Προγράμματος, βασίστηκε στην ισχυρή πεποίθηση ότι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών μπορεί να καταστεί παράγοντας προστιθέμενης αξίας για τα νησιά μας, ώστε να αποτελέσουν νέους, ελκυστικούς προορισμούς υψηλής ποιότητας.

 

Το Τοπικό Πρόγραμμα της ΑΝΕΛ για τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο σχεδιάστηκε καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα εντατικά και παράλληλα δημιουργικά, με την εφαρμογή της ‘από κάτω προς τα άνω’ διαδικασίας και αποτελεί ως εκ τούτου προϊόν ευρείας διαβούλευσης και συγκερασμού των προτάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και του τοπικού πληθυσμού.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της ΑΝΕΛ ΑΕ ευχαριστούν θερμά όλους τους φορείς, κρατικούς και συλλογικούς και τους εκπροσώπους τους, καθώς και τους κατοίκους των νησιών μας, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάρτιση μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης, η οποία μας επιτρέπει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια και αισιοδοξία για την επίτευξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής που οφείλουμε και οφείλεται στον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

 

Από την Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 17:14

ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΓΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Αντιπροσωπεία του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Παραλιμνίου Κύπρου, συνοδευόμενη από το Προεδρείο και τα μέλη του ΓΑΣ Μύρινας, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο το Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

Κατά τη συνάντηση τα μέλη της αντιπροσωπείας παρέδωσαν στο Δήμαρχο δώρα εκ μέρους του Δημάρχου Παραλιμνίου και του χορευτικού συγκροτήματος, ενώ ο Δήμαρχος τους χάρισε από την πλευρά του το έμβλημα του Δήμου Λήμνου και το αντίγραφο του αγαλματίδιου της Σειρήνας.

Δελτίο τύπου Δήμου Λήμνου

 
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 08:03

AΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ...

Δεν είναι τόσο η είδηση της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου  στη Μύρινα,  όσο η εντυπωσιακή, ονειρική θα τη λέγαμε, εμφάνιση αυτού  του σύγχρονου  ιστιοφόρου!

 

ROYAL CLIPPER

Ολική Χωρητικότητα (GRT): 4425

Χωρητικότητα (DWT): 1000 t

ΜΗΚΟΣ  133.74m

ΠΛΑΤΟΣ  16.28m

Έτος κατασκευής: 2000

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το Λιμενικό, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΡΩΜΕΪΚΟΥ ΓΥΑΛΟΥ΄΄ ν. Λήμνου, 86χρονη.

 Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο / Κέντρο Υγείας Λήμνου , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

Σύλληψη ατόμου για  εμπρησμό και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας ζώων συντροφιάς

 

Χθες (17-09-2016) το μεσημέρι, συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Μύρινας στη Λήμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για εμπρησμό και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το μεσημέρι σε αγροτική τοποθεσία στην παραπάνω περιοχή, ο 33χρονος θανάτωσε δύο (2) σκύλους ιδιοκτησίας του, πυροβολώντας τους με κυνηγητικό όπλο, ενώ στη συνέχεια τους έβαλε φωτιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

 

Δελτίο τύπου αστυνομίας

* Η φωτογραφία του Φιλοζωικού σωματείου Λήμνου 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 09:23

ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΚΥΚΛΩΝ!

Δελτίο Τύπου

 

Ξεκίνησε την λειτουργία του το ΚΤΕΟ Λήμνου για τον Τεχνικό Έλεγχο των δικύκλων.

Μοτοσικλέτες από 50 κυβικά και πάνω έχουν υποχρέωση για έλεγχο ΚΤΕΟ.

Οι ιδιοκτήτες των δικύκλων οι οποίοι ανήκουν σε άλλη συγκοινωνιακή περιοχή της Ελλάδας πρέπει να περάσουν αμέσως από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22540-31735

 

Νικόλαος Μουστάκας & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ι.ΚΤΕΟ Λήμνου Ο.Ε.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 2