18 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

 
& ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
 
“ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ “
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ευχαριστήριο
 
 
 
Με το τέλος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Νοεμβρίου,το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
 
Λήμνου, θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους φίλους και μέλη του, για την σεμνή
 
και ανιδιοτελή προσφορά τους σε αίμα!
 
Επίσης να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της κινητής μονάδας του νοσοκομείου Αμαλίας Φλέμινγκ
 
το προσωπικό και το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου καθώς και τις εθελόντριες του Ερυθρού
 
Σταυρού Λήμνου κι όλους τους φίλους του συλλόγου, που ποικιλοτρόπως βοήθησαν στην επιτυχία
κι αυτής της αιμοδοσίας.
 
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Λήμνου,τους σπουδαστές/στριες
του ΙΕΚ κι όλα τα νέα παιδιά που τίμησαν με την παρουσία τους την αιμοδοσία κι έδωσαν χαρά, ζωντάνια
 και αισιοδοξία με τα νειάτα τους.
 
 
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους,με υγεία και χαρά!
 
 
 Καλή αντάμωση το 2017, στην επόμενη αιμοδοσία του Μαρτίου..
 
 
 
 
Με εκτίμηση
 
το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 21:08

ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ...

Μοίρασαν μανταρίνια και πορτοκάλια, 10 και 10 κιλά,  σε δικαιούχους ενός ειδικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται.

 Κάποιοι  μας ενημέρωσαν ότι τα φρούτα αυτά ήταν κακής ποιότητας και ειδικά τα μανταρίνια μικρά σαν "γιαλενάκια"  (γυάλινες μπίλιες) !

Άνοιξε έτσι μια ραδιοφωνική κουβέντα στο Ράδιο Άλφα, όπου κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι ήταν μικρά όμως ζουμερά και κάπου αυτό μπέρδεψε τη  δική μας "ετυμηγορία"…

 Σ΄αυτή τη "δύσκολη" στιγμή κάποια ακροάτρια μας   έφερε μερικά μανταρίνια  και πορτοκάλια (φωτογραφία)  για να  ξέρουμε για τι μιλάμε.

Ήταν πράγματι ζουμερά και γλυκά  όμως τα μανταρίνια  πολύ μικρά οπότε μέναμε σ ένα κενό. Τελικά βγάλαμε ένα ασφαλές συμπέρασμα όταν ρωτήσαμε μια επισκέπτρια στο Σταθμό αν αυτά τα μανταρίνια θα τα αγόραζε από ένα μανάβικο.

ΟΧΙ, μας είπε χωρίς δεύτερη σκέψη.

 Αυτά  είναι,  λοιπόν,  τα φρούτα που  αγόρασαν σε μεγάλες ποσότητες (μόνο στη Λήμνο έφεραν  10 τόνους) για διανομή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο Εμπόριο δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσαν και εδώ είναι το πρόβλημα. Επομένως, αυτοί  που τα αγοράζουν να προσέχουν τι παίρνουν  για να μην πηγαίνει και ο δικός μας νους στο πονηρό… 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 12:29

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΛΥΧΝΑ!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ &

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ                                  

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦ. ΠΥΡ/ΚΗ ΔΚΣΗ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                    

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                                                                          

ΜΥΡΙΝΑΣ  ΛΗΜΝΟΥ                                 

            

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

 

   Χθές, 22-11-2016, και περί ώρα 09:45, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χωράφι, στην  Τοπική Κοινότητα Λύχνων  του Δήμου Λήμνου. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση πέντε  (5) στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης.

  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από χρήση γυμνής φλόγας από τον ιδιοκτήτη του χωραφιού και επεκτάθηκε σε διπλανή ιδιοκτησία προκαλώντας ζημιές σε τρίτους.  Ο δράστης συνελήφθη από την Υπηρεσία μας στα πλαίσια του αυτοφώρου. Αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης .  Για τα περαιτέρω θα οριστεί ταχτική δικάσιμο.

 

                                                                                               Μύρινα 23-11-2016

                                                                                            Ο Διοικητής

                                                                                       Μπιμπούδης Κ. Παναγιώτης

                                                                                                      Επιπυραγός  

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

 

 

  Μύρινα 22/11/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε φέτος ο Δήμος Λήμνου στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το stand του Δήμου Λήμνου στο περίπτερο 13 της έκθεσης προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του νησιού μας, τα αξιοθέατα και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στον επισκέπτη του.  Οι επισκέπτες δοκίμασαν λημνιακά προϊόντα και γνώρισαν τους χορούς και τα τραγούδια της Λήμνου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν  περί τα 48 ραντεβού με hosted buyers από πολλές περιοχές του κόσμου (οι οποίοι, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε αναζήτηση νέων προορισμών, εντόπισαν στη Λήμνο αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που την καθιστούν έναν προνομιακό τουριστικό προορισμό.

Στον χώρο του Δήμου Λήμνου βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική», του Πολιτιστικού Ομίλου Λημνιών Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Συλλόγου  Λημνιών  Ν. Καβάλας.

Ειδικότερα, παρόντες στο stand της Λήμνου στη Philoxenia ήταν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σακαρίκος, ο Πρόεδρος της  ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου κ. Δημήτρης Ματζάρης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου κ. Παρασκευή Βαρουχάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λημνιών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μαντάς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών  Ν. Καβάλας κ. Ευδοκία Παπουτσίδου, τα μέλη των συλλόγων και πολλοί φίλοι της Λήμνου.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των δύο πολιτιστικών συλλόγων παρουσίασαν τους χορούς της Λήμνου, με την ενθουσιώδη συμμετοχή του κοινού της έκθεσης.

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλων συναφών κλάδων και πλήθος επισκεπτών.

Ο Δήμος Λήμνου και η ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» ευχαριστούν τις επιχειρήσεις της Λήμνου που υποστήριξαν με τα προϊόντα τους την προσπάθεια προβολής του Δήμου μας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Λημνιών Θεσσαλονίκης & Καβάλας για την ενεργό παρουσία τους και τη μεγάλη υποστήριξη που προσέφεραν στις εκδηλώσεις,  τους εθελοντές που βοήθησαν στην ενημέρωση του κοινού και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και όλους τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο stand 54 του Περιπτέρου 13 και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας.

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΑΠΟ 1/1/2017

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

 

Τα νησιά μας η Λήμνος και ο Αι Στράτης, ενώνουν την φωνή τους με όλα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου σε μια προσπάθεια, έστω και την ύστατη στιγμή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α των νησιών μας, ως ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των κατοίκων μας.

Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες των περιοχών αυτών, πέρα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα  που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση, έχουν να σηκώσουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος με την αδικαιολόγητη αύξηση του Φ.Π.Α.

Στην περιοχή μας, στα νησιά μας, οι σημερινές αλλά και κατά το παρελθόν συνθήκες διαβίωσης ήταν, είναι και θα είναι δυσβάσταχτες για μας που έχουμε επιλέξει να είμαστε  κάτοικοι των νησιών. Πρέπει να κατανοήσει πλέον έστω και τώρα η Κυβέρνηση ότι για να έχουμε  τις παροχές που έχουν οι συμπατριώτες μας στην Ηπειρωτική Ελλάδα, πρέπει να διατηρηθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α.

Οι συνέπειες και μόνον από την αποδυνάμωση και κατάργηση  υπηρεσιών, όπως οι εφορίες, τα νοσοκομεία,  οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, οι εμπορικές μεταφορές, αποδυναμώνουν και οδηγούν πλέον στην εγκατάλειψη των νησιών μας  από τους κατοίκους τους.

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που έχουν νησιά στην επικράτεια τους, έχουν μηδενικό ή ελάχιστο ΦΠΑ,  αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα διαβίωσης και στήριξης  των κατοίκων που διαμένουν σε αυτά τα νησιά.

Στην Ελλάδα επειδή οι νησιώτες θεωρούνται ότι είναι ευνοημένοι, τους επιβάλλονται σκληρά οικονομικά μέτρα, και μόνο  στα δύσκολα  όλοι τους θυμούνται και εκθειάζουν τους ακρίτες αυτούς.

 Η τακτική αυτή των κυβερνώντων θα οδηγήσει, δυστυχώς, στην ερημοποίηση των νησιών μας.  

Καλούμε την κυβέρνηση αλλά και όλον τον πολιτικό κόσμο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν άμεσα λύση στο θέμα του ΦΠΑ.

Θα μας βρουν αντιμέτωπους με όλους τους τρόπους που έχουμε και ξέρουμε.

 

Συνυπογράφουν για τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο:

Επιμελητήριο Λέσβου- Παράρτημα  Λήμνου

Ναυτικός Όμιλος Λήμνου

Σωματείο Φορτηγών Δ.Χ.

Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου

Φοιτητικός Σύλλογος ( Επιστήμονες Τροφίμων Διατροφής )

Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου

ΚΤΕΛ Λήμνου

Σύλλογος Ξενοδόχων Λήμνου

Σωματείο Ταξί Λήμνου

Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου

Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου

Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου

Σύλλογος επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου

Ε.Α.Α.Σ. Σύλλογος Αποστράτων / Παράρτημα Λήμνου

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου

Σύλλογος Εστίασης Λήμνου

Κυνηγητικός Σύλλογος Λήμνου

Δήμος Αγίου Ευστρατίου

Δήμος Λήμνου

Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου

Νομαρχιακή Οργάνωση Ν/Δ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝ. 

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                    

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                                                                           

ΜΥΡΙΝΑΣ  ΛΗΜΝΟΥ                              

                                     

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

  Το Σάββατο 19/11/2016 και ώρα 16:15΄, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για  πυρκαγιά σε αγροτική – χορτολιβαδική  έκταση, στην ευρύτερη περιοχή «Φαλακρά», της τοπικής Κοινότητας Ατσικής του Δήμου Λήμνου.

  Η πυρκαγιά, εξαιτίας της πυκνής καύσιμης ύλης, επεκτάθηκε ταχύτατα σε διάφορα μέτωπα και έκαψε αρκετά στρέμματα.

  Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του συνόλου του έμψυχου και άψυχου δυναμικού της Υπηρεσίας μας και παράλληλη ενεργοποίηση  των φορέων του νησιού.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς  πήραν μέρος εννέα (9) Πυροσβεστικά οχήματα και εικοσιτέσσερις  (24) άντρες της Υπηρεσίας .

Το έργο μας συνέδραμαν  με οχήματα, μηχανήματα και προσωπικό, το Επαρχείο, ο Δήμος, η Αεροπορία καθώς και αρκετοί πολίτες.

 Ιδιαίτερα να επισημάνουμε την συνδρομή του χειριστή του γεωπροωθητικού μηχανήματος(γκρέιντερ) του Δήμου καθώς και του εκπροσώπου της ΛΕΦΕΔ (Κοντογεωργάκη Στάυρο) Οι ανωτέρω  παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μοσχάκη Νικολάου  και του Επάρχου  Λήμνου  τέθηκαν υπό τις  οδηγίες μας και βοήθησαν με ιδιαίτερο ζήλο.

Η πυρκαγιά τέθηκε τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες υπό μερικό έλεγχο το πρωί της άλλης ημέρας (20/11/2016  περί ώρα 04:30) ενώ η πλήρης κατάσβεση της έγινε στις 20/11/2016 περί ώρα  17:25.

  

  Τα αίτια της πυρκαγιάς καθώς και οι ζημιές διερευνώνται από το    Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

 

                                                                             Μύρινα 21-11-2016

                                                                             Ο Διοικητής

                                                                   Παναγιώτης Κ. Μπιμπούδης

                                                                                                       Επιπυραγός  

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 12:06

ΟΧΙ 300 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ 100!!!

        Ανοικτή Επιστολή - Τοποθέτηση

στην δημιουργία νέου πεδίου βολής στη Λήμνο

 

Τις τελευταίες ημέρες έγινε και εξακολουθεί να γίνεται πολύς θόρυβος και πολλά σχόλια γράφηκαν στα social media σχετικά με την πρόταση του στρατού για εκτέλεση βολών, με όπλα καμπύλης τροχιάς και τη δημιουργία ή μη πεδίου βολής στο φυλάκιο της Φισίνης.

Ως πρόεδρος της ΟΛΣΥ υπέγραψα την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τασσόμενος αρνητικά στη εν λόγω πρόταση. Μετά το θόρυβο που βλέπω να συνεχίζεται θέλω να επανέλθω και να σχολιάσω το αίτημα του στρατού και τα σχόλια διαφόρων φίλων .

  Μένα εξαιρετικό κείμενο ιδιαίτερα προσεγμένο και καλοδιατυπωμένο οι συντάκτες του αιτήματος του στρατού  προσπάθησαν να πείσουν για την αναγκαιότητα του αιτήματος  και την ορθότητα της επιλογής του χώρου για την δημιουργία ή μη νέου πεδίου βολών.

Στο κείμενο του αιτήματος όμως υπήρχαν και αριθμοί οι οποίοι δυστυχώς ή ευτυχώς, σκόπιμα ή μη είναι ανακριβείς. Αυτές τις ανακρίβειες δεν τις ανέδειξα μη επιθυμώντας να ρίξω λάδι στη διαφαινόμενη διαμάχη αλλά τελικά δεν θα το αποφύγω μετά τα υβριστικά σχόλια εναντίον των κατοίκων της ΝΑ Λήμνου.  Όπως γνωρίζετε δεν μου αρέσουν οι φωνές οι κραυγές και τα συνθήματα προτιμώ τα στοιχεία και τα επιχειρήματα. Επίσης, αφενός μου αρέσουν οι αριθμοί, αφετέρου γνωρίζω την περιοχή αυτή πάρα πολύ καλά.

Έχουμε λοιπόν:

α) Σύμφωνα με το αίτημα  του στρατού οι βολές θα γίνουν σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων και σε βάθος 300 μέτρων.

Απορία δική μου υπάρχει στην Ανατολική Λήμνο τέτοιο βάθος;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ.  Ανατολικά της Λήμνου και μέχρι τα παράλια της Τουρκίας τέτοιο βάθος δεν υπάρχει. Αντιθέτως στην Ανατολική Λήμνο το βάθος της θάλασσας από τις Μέθωνες μέχρι τον Αγ. Στέφανο είναι το μικρότερο από οπουδήποτε αλλού. Σε απόσταση δε 5 ναυτικών μιλίων, παρά τις ισχυρισμούς του στρατού και φίλου συντοπίτη μας που το ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βάθος είναι περίπου 90 μέτρα . Ανατολικά της Λήμνου είναι η ΠΙΟ ΡΗΧΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μαθαίνω δε ότι και η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Επαρχείο εγκρίνει την εκτέλεση βολών στο σημείο εκείνο σε βάθος 300 μέτρων. Φαίνεται πως ούτε η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων ούτε το Επαρχείο γνωρίζουν το βάθος της θάλασσας στην περιοχή μας.

Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία σας παραπέμπω στους ναυτικούς  βυθομετρικούς χάρτες της Λήμνου (που εμείς έχουμε στην κατοχή μας) αλλά αν δεν έχετε σας παραπέμπω στο http://webapp.navionics.com/#boating@7&key=iehrFayp%7BC   απ΄ όπου είναι η φωτογραφία την οποία επισυνάπτω.

β)  Σχετικά με την έκταση που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των βολών στο κείμενο –αίτημα, αναφέρεται ότι ο χώρος που θα απαιτηθεί είναι 300x100 μέτρα .

Δηλαδή 300*100=30000τμ  ή αλλιώς 30 στρέμματα. Ερώτηση δική μου. Είναι η έκταση του φυλακίου της Φισίνης 30 στρέμματα;  ΟΧΙ αγαπητοί μου δεν είναι ούτε η μισή.

Άλλωστε ο οποιοσδήποτε μπορεί να το δει και να το επιβεβαιώσει στο GoogleΕarth, δεν είναι μυστικό. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι  μιλάμε για νέο χώρο, μιλάμε για νέο μόνιμο πεδίο βολής σύμφωνα και με τον ορισμό του πεδίου βολής (ΦΕΚ  2355 / 23-8-2012, άρθρο 1) .

Αγαπητοί φίλοι με ανακρίβειες σκόπιμες ή μη δεν οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης, δεν υπάρχουν συνεργασίες, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Τέλος για όσους βιάστηκαν να διατυπώσουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κατοίκους της περιοχής και να βγάλουν πατριωτικές-εθνικιστικές κορώνες και κραυγές,    τους ενημερώνω ότι:

Το φυλάκιο και το Ραντάρ εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1974, όχι σε δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιοκτησίες Φισινιωτών και ο χώρος στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες ιδιοκτησίες χωρίς κανείς από τους ιδιοκτήτες να απαιτήσει την παραμικρή αποζημίωση. Σημειώστε ακόμη ότι στην περιοχή του κοινοτικού διαμερίσματος Φισίνης υπάρχει ήδη ένα πεδίο βολής, ένα Φυλάκιο με στρατιωτικό Ραντάρ και λίγα μέτρα ανατολικότερα υπάρχουν κεραίες ραντάρ για την μέτρηση της θαλάσσιας ρύπανσης.

 

  Υγ.  1

Για όσους βάζουν στο μυαλό τους σκέψεις ότι τα χωριά Αγ. Σοφιά, Φισίνη και Σκανδάλη έχουν λίγους κατοίκους, χωρίς οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα και ότι χωρίς αντιδράσεις μπορούμε να φυτέψουμε γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες ή να φτιάξουμε και άλλα πεδία βολής και να τους αποτελειώσουμε, αυτές τις σκέψεις ας τις βγάλουν απ το μυαλό τους.

 

Υγ.  2

Είχα γράψει το κείμενο αυτό όταν έμαθα ότι ο στρατός, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έστειλε μηχανήματα και ίσως προετοίμαζε το χώρο. Για την ακρίβεια καθάρισε και ισοπέδωσε με μεγάλα μηχανήματα μεγάλη έκταση ανατολικά του φυλακίου της Φισίνης.  Ιδιωτική έκταση που δεν του ανήκει. (τι σας έλεγα ότι δεν χωράει το νέο πεδίο βολής στο φυλάκιο;) Υπήρξε μάλιστα διαμαρτυρία κατοίκου της Φισίνης για τη διέλευση των μηχανημάτων μέσα από το χωράφι του.

Η δημιουργία νέου μόνιμου πεδίου βολής μάλλον ξεκίνησε.

Καλώ το Δήμο Λήμνου να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να προστατεύσει την περιοχή.

 

                                                          Καραγιάννης Αντώνης

                                                     

 

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Μυρινα 11-11-16

Με τον Συνδυασμό του Δημ. Μαρινάκη να ψηφίζει ΟΧΙ (πλην 3-4 Συμβούλων που ψήφισαν ΝΑΙ και ΛΕΥΚΟ)   και το Συνδυασμό   με επικεφαλής το Δ.  Μπουλώτη να ψηφίζει ΝΑΙ και ΛΕΥΚΟ  και το Συνδυασμό Δ. Πινάκου  ( δύο Σύμβουλοι) να ψηφίζουν επίσης ΟΧΙ διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/11/16 μια σαφής   πλειοψηφία του  ΟΧΙ  στη δημιουργία στη Λήμνου Πεδίου Βολής  και στο αίτημα του  σημερινού Στρατιωτικού Διοικητή της 66 ΣΔΙ για βολές καμπύλης τροχιάς από μια περιοχή Νότια της  Εκκλησίας του Αγίου Σώζοντα  προς μια  θαλάσσια περιοχή 5 μίλια από την παρακείμενη Ακτή.

Το ΟΧΙ αυτό ενισχύθηκε και από την ψήφο των   παριστάμενων  Προέδρων των   Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι  ψήφισαν,  σε μεγάλο ποσοστό,  ΟΧΙ.  

Η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα  κράτησε σχεδόν 2 ώρες και έγινε με την παρουσία κατοίκων   της περιοχής της Φισίνης  και μελισσοκόμων που ανησυχούν από τις  προαναγγελθείσες από την  88 ΣΔΙ Βολές, γιατί θεωρούν ότι  θα δημιουργήσουν προβλήματα στην τοπική μελισσοκομία και θα συμβάλουν στην  περεταίρω υποβάθμιση της περιοχής. Υπήρχαν και άτομα που ήταν εκεί για να υποστηρίξουν το αίτημα για τις Βολές.

Μίλησαν όλοι όσοι ζήτησαν το  λόγο με χαρακτηριστικές τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Δημ. Μαρινάκη ο οποίος  ήταν κάθετος στο ΟΧΙ στις Βολές  που θα είναι, όπως είπε,  η αρχή για μόνιμο Πεδίο Βολής! Τα επιχειρήματα του ήταν  πολλά όπως το ανεξέλεγκτο τέτοιων βολών, η αρνητική   εμπειρία από προηγούμενες Βολές στη Λήμνο, καθώς υπήρξε σοβαρός τραυματισμός  γυναίκας από άσκαστο  βλήμα. Στάθηκε επίσης ο Δήμαρχος  στο γεγονός  ότι το νησί τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά και μάλιστα φέτος με αύξηση του 16% ξεπερνώντας εκείνη την παλιά πανελλαδική εικόνα  ενός τόπου  με κυρίαρχη την στρατιωτική παρουσία.  Ζήτησε η εκπαίδευση  του στρατιωτικού προσωπικού να συνεχίσει να γίνεται  όπως τα τελευταία 10 χρόνια  σε οργανωμένα Πεδία Βολής εκτός Λήμνου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, με παρέμβαση του  και ο Πρόεδρος  του Δ.Σ  Παναγ.  Μαυροθαλασσίτης.

Και ενώ το ΟΧΙ είχε ένα σαφή προσανατολισμό,  αναπτυξιακό κατά κύριο λόγο,  αλλά και  της αποφυγής ατυχημάτων  και προστασίας μιας περιοχής που είναι χαρακτηρισμένη ως  NATURA, η  άλλη πλευρά του ΝΑΙ, προφανώς θεωρούσε ότι όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν ενώ η άσκηση βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων, όπως αναφέρει ο Ταξίαρχος,   θα  ενισχύσει  την  αμυντική ικανότητα της περιοχής, όμως αυτό το επιχείρημα αναιρείται από το γεγονός ότι επί 10 χρόνια οι βολές γινόταν εκτός Λήμνου.   

 Ο συγκεκριμένος σημερινός Στρ.  Διοικητής,  και ενώ στην προηγούμενη Συνεδρίαση το Δημ. Συμβουλιο με ομόφωνη απόφαση του ήταν αρνητικό  στην επαναφορά στη Λήμνο των Βολών,  άσκησε ένα είδος προσωπικής πολιτικής καθώς,  μετά την απόφαση,  απέστειλε στους Δημοτικούς Συμβούλους   επιστολή, παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο  και σε  3 πυκνογραμμένες σελίδες  δίνει   όλα τα στοιχεία  των προτεινόμενων Βολών!   Στην επιστολή αυτή κάνει και  μια δημόσια  ανάλυση της επικινδυνότητας  των ελληνοτουρκικών σχέσεων,  μετά τις δηλώσεις Ερντογάν  για τη συνθήκη της Λωζάννης (!) κάτι που νομίζουμε ότι,  όπως και οι λεπτομέρειες  των βολών,  πρέπει να είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Διοίκησης.  Αν μάλιστα ευσταθεί και  αυτό που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Διοικητής κάλεσε κάποιους Συμβούλους μετά την επιστολή και για καφέ, τότε έχουμε μια ευθεία  Βολή (και όχι  καμπύλης τροχιάς όπως θα είναι οι Βολές στον Άγιο Σώζοντα) στη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε κάπως έτσι το αντιλήφθητε η Δημοτική Σύμβουλος Μάγδα Τούφου και κατήγγειλε την επιστολή που έλαβε προσωπικά.   

 Ηλ. Κότσαλης

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 20:50

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

Μύρινα 7/11/16

 Μετά από περίπου δέκα και παραπάνω χρόνια   ένα θέμα που τότε είχε λυθεί επανέρχεται και μας φοβίζει… Είναι το Πεδίο Βολής,  το οποίο κάποτε είχε ξεσηκώσει τους κατοίκους του Νησιού  και τώρα επανέρχεται.

Τότε οι βολές,  ακόμη και βαρέων όπλων, γινόταν στην περιοχή Φαλάκρα, κοντά στην Ατσική  και στο Προπούλι, ενώ γινόταν βολές και στο Κέρος,  εκεί που τώρα έχει αναπτυχθεί ένας  κλάδος πολύ  δυναμικού τουρισμού και κρατά ζωντανή  την περιοχή αυτή.  Βεβαίως αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη δεν θα είχε καμιά τύχη αν δεν σταματούσαν έγκαιρα οι βολές εκεί.

Τώρα  έρχεται η σημερινή Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου  και ανακοινώνει Βολές σε μια περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Σώζο και  στο ακρωτήριο Αγία Ειρήνη, κοντά στα χωριά Φισίνη, Σκανδάλη, ΑγιαΣοφιά.

Για την υπόθεση αυτή πριν από δυο μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου είχε πάρει ομόφωνη αρνητική απόφαση,  θεωρώντας ότι οι βολές  πρέπει  να  εξακολουθήσουν να γίνονται σε οργανωμένα Πεδία Βολής εκτός Λήμνου, όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια.

Παρά την απόφαση αυτή η Στρατιωτική Διοίκηση επανέρχεται και αναγγέλλει βολές για τα  μέσα του Δεκέμβρη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της Πέμπτης 10 Νοέμβρη  ανάμεσα στα  άλλα θέματα έχει  τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για την επερχόμενη Βολή.  Με δεδομένη  την προηγούμενη αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό που λογικά θα συζητηθεί τώρα είναι οι δράσεις που θα αναπτύξει η Δημοτική Αρχή για να μη  γυρίσουμε ξανά στα ίδια,  τα προ δεκαετίας,  που έφεραν  σε αντιπαράθεση, με πανό και αντεγκλήσεις,  το κόσμο του Νησιού με τις εκτελούμενες βολές.    Θυμίζουμε ότι   τότε ο  Δήμος  Ατσικής  είχε τεθεί επικεφαλής δυναμικών λαϊκών κινητοποιήσεων στις οποίες  μετείχε όλη η Λήμνος.

Είναι σημαντικό πολίτες και Φορείς με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, like                 κλπ  καθώς και  ανακοινώσεις να εκφράσουν την αντίθεση τους στην προοπτική η Λήμνος να γυρίσει ξανά  σε εκείνη την εποχή που το όνομα της ήταν συνώνυμο με τη "στρατικοποίηση" …

                                                                               Η. Κότσαλης

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις

Για τη μνήμη της Νιόβης

 

Πέρασαν ήδη 2 μήνες από τον χαμό της πολυαγαπημένης μου Νιόβης και μέσα στον δυνατότερο πόνο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος βρήκα λίγο κουράγιο να γράψω αυτές τις λίγες λέξεις θέλοντας να ευχαριστήσω τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μου. 

Θέλω να πω σε όλους αυτούς που έχυσαν ένα δάκρυ ή έστω στενοχωρήθηκαν οτι η Νιόβη δεν ήταν μόνο δική μου κόρη. Ήταν κόρη και αδερφή όλων των ανθρώπων που την είχαν γνωρίσει.

Θέλω να τη θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελό της, την αρχοντιά της και για την μεγάλη ανοικτή και ανθρώπινη αγκαλιά της.

 Στρατής Σακαλής

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ειδήσεις
Σελίδα 1 από 2

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444