27 Μαρτίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 18:53

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Όνειρο του Χρήστου, που πάει να βγει αληθινό                                       

  Στον Τούρκικο Γιαλό, την αγαπημένη παραλία και  γειτονιά  των παιδικών  χρόνων του Χρήστου Μπουλώτη, του αρχαιολόγου της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέα παιδικών Βιβλίων, θα «στηθεί» το Μουσείο Παιδικών Παιχνιδιών. Το Μουσείο    θα στεγάσει τη μεγάλης αξίας  συλλογή παιχνιδιών κάθε εποχής και περιοχής του Χρ. Μπουλωτη,  ο οποιος εδώ και χρόνια την  έχει δωρίσει  στη Δήμο   για τη δημιουργία Μουσείου στη Μυρινα.

Οι δυσκολίες εξεύρεσης χώρου και χρηματοδότησης έφεραν το όλο θέμα μερικές φορές έως τη ματαίωση, ενώ σε κάποιες εποχές όπως επί Δημαρχίας Ν.  Κορνιωτη το θέμα έκανε βήματα προς την υλοποίηση του.

Τα τελευταία  χρόνια προχώρησε η υπόθεση με την επιλογή του κτιρίου που κάποτε στέγαζε τη Φιλαρμονική και πρόσφατα  Παιδικό Σταθμό, στην παραλία του λιμανιού της Μύρινας.  Το  τελευταίο χρόνο η σημερινή Δημοτική Αρχή και παρά τις τωρινές οικονομικές   δυσκολίες βρήκε τρόπο να εξασφαλίσει το ποσό του 1,8 εκατ. €, όποτε το έργο ξεκινά!

Το σχέδιο προβλέπει το Μουσείο να επεκταθεί και στο κοντινό κτίριο  του μέχρι τώρα Κτηνιατρείου και για  τις διάφορες εξωτερικές  δράσεις θα  περιλάβει   και τις αυλές των κτιρίων αυτών και  τη μεταξύ τους παραλία.

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ  θα είναι μοναδικό  σε όλη την Ελλάδα  και αναμένεται να συνδεθεί  με το παγκόσμιο δίκτυο ανάλογων τέτοιων Μουσείων και καθώς το θέμα του είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους  είναι  βέβαιο ότι θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και θα είναι  το καμάρι της Λήμνου!                                                                      Η. Κότσαλης

Διαβάστηκε 3440 φορές