22 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 12:54

Η ΛΗΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ IN RED ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σήμερα 11/11 σε όλο τον Κόσμο και ειδικά στα πεδία των πολύνεκρων μαχών,  στη Γαλλία κλπ,  γίνονται εντυπωσιακές  εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο τότε, καθώς ακόμη δεν υπήρχε ο επόμενος Παγκόσμιος, ο Β΄, τον έλεγαν Μεγάλο Πόλεμο.

Ανάμεσα στις  διάφορες  ευρωπαϊκές πόλεις και τοποθεσίες,  στις οποίες  γράφτηκαν εκείνα τα γεγονότα,  είναι και ο Μουδρος  όπου υπογράφτηκε  η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ  ΜΟΥΔΡΟΥ  και ο Κόλπος του Μουδρου ήταν ορμητήριο του  Συμμαχικού Στόλου και πολύ γνωστός , τότε, στην  παγκόσμια ειδησεογραφία.

Η Λήμνος από την  Μυθολογία (Τρωικός Πόλεμος,  Αργοναυτική Εκστρατεία κλπ) πάντα ήταν μέσα στα διάσημα ιστορικά  γεγονότα!

Το Σύμβολο του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η Παπαρούνα  και όταν το 2015 έγινε μια  σπουδαία εικαστική έκθεση στη Λήμνο με τίτλο in red, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την Εκστρατεία της Καλλίπολης και το Αυστραλέζικο anzac, η κατακόκκινη παπαρούνα είχε την τιμητική της (φωτογραφία)

Είναι αυτονόητο ότι ο πόλεμος εκείνος,  όπως και κάθε άλλος, ηταν μεγάλη συμφορά. Σήμερα είναι μια πρόοδος να βλέπουμε τους εκπροσώπους δυο βασικών αντιπάλων, της Γαλλίας και της Γερμανίας, τον  Μακρόν και τη Μέρκελ να αποτίουν φόρο  τιμής στους νεκρούς πιασμένοι χέρι - χέρι !

Διαβάστηκε 497 φορές