19 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 21:30

Την αμεση αποκατασταση απο το Δημο του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ, και ως Δημ. Κτιριου, ζητα η Ελ. Γεώργα Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που κρίνετε ότι πρέπει να δημοσιευθεί, σας γνωρίζω ότι κατέθεσα τη συνημμένη επιστολή χθες το πρωί στο Δήμο, πρωτοκολλήθηκε  και εν συνεχεία, ζήτησα συνάντηση με το Δήμαρχο ,τον οποίο ενημέρωσα εκτενώς σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα και ως κάτοικος και ως δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, τόσο για το περιστατικό όσο και για την ανάγκη το θέμα αυτό να ενταχθεί στις προτεραιότητες του Δημάρχου 

 

Στη διάθεσή σας

Ελεονώρα Γεώργα

 

 

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΓΕΩΡΓΑ
ΝΕΑ ΚΟΥΤΑΛΗ ΛΗΜΝΟΣ
τηλ 2254022570

                                                                          ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Δήμου Λήμνου

                                                                                        κο Δημήτριο Μαρινάκη

 

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση καταστήματος «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

Κύριε Δήμαρχε,

          Το περιστατικό της πυρκαγιάς που σημειώθηκε την 13η Ιουλίου και κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» στην παραλία της Νέας Κούταλης ,έχει δίχως άλλο συγκλονίσει την κοινωνία του νησιού μας αλλά και τους επισκέπτες του, καθώς το εν λόγω κατάστημα είναι εδώ και πολλά χρόνια καθιερωμένο στις συνειδήσεις όλων και αποτελεί από τους πρώτες επιλογές ψυχαγωγίας για κατοίκους και επισκέπτες.

          Καθώς γνωρίζετε πολύ καλά, το κατάστημα αναπτύσσει τη δραστηριότητά του σε δημοτικό κτίσμα, άλλοτε ιδιοκτησίας Κοινότητας Νέας Κούταλης και νυν ιδιοκτησίας Δήμου Λήμνου. Η καταστηματάρχης καθ’όλα τα χρόνια της εκμετάλλευσης του μίσθιου ,το διατηρεί σε άριστη κατάσταση εκτελώντας τακτικά εργασίες και ανακαινίσεις, ελαιοχρωματισμούς και λοιπές συντηρήσεις ,παρέχοντας έτσι ένα σύγχρονο, πολιτισμένο και ευπρεπές περιβάλλον στο κοινό. Το ίδιο επιμελείται με φροντίδα της περιοχής του περιβάλλοντος χώρου με άνθη, φυτά και δενδρύλια.

          Το αιφνίδιο γεγονός της 13ης Ιουλίου δεν αποτελεί μόνο απώλεια της επένδυσης και της περιουσίας της καταστηματάρχη(εξοπλισμός και εμπόρευμα) αλλά έχει ως συνέπεια και την απώλεια θέσεων εργασίας τις οποίες προσφέρει και μάλιστα κατά τη θερινή περίοδο είναι αυξημένες. Οι κάτοικοι της Νέας Κούταλης έχουν ταυτίσει τον «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ» με ανάσα στην τοπική μας οικονομία ,ειδικά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες των τελευταίων ετών της κρίσης. Ήδη η κοινωνία της Λήμνου και ο Εμπορικός Σύλλογος έχουν ευαισθητοποιηθεί και δρομολογούν άμεσα την οικονομική ενίσχυση της επιχείρησης.

          Δεδομένου ότι το κατάστημα στεγάζεται σε ιδιοκτησία Δήμου Λήμνου , από την εκμίσθωση της οποίας ο Δήμος λαμβάνει επί σειρά ετών έσοδα, έχουμε την υποχρέωση να λάβουμε άμεσα απόφαση για την πλήρη αποκατάστασή της και να προβούμε στην ταχεία υλοποίησή της!

          Για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω, σας ζητώ να εντάξετε το ζήτημα στις προτεραιότητές σας και να ενεργήσετε αρμοδίως στην κατεύθυνση της άμεσης επαναλειτουργίας του καταστήματος «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

 

                                                     Λήμνος,16-07-2018

 

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΓΕΩΡΓΑ

Δημοτική σύμβουλος

Τέως πρόεδρος Τ.Σ. Νέας Κούταλης

Κάτοικος Νέας Κούταλης

Διαβάστηκε 1159 φορές