19 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 13:08

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΜΠΗΚΕ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Θέμα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟΥ  (φωτογραφία) ήταν ένα σπουδαίο  κέρδος στην εκδήλωση  των εγκαινίων  του ανακαινισμένου Μουσείου  Λήμνου!

Με έμφαση αναφέρθηκε  σ' αυτό, στο σύντομο χαιρετισμό της για το Μουσείο, η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη το εμβληματικό αυτό κτίριο,  με ανακαίνιση και μετατροπές,  να γίνει το νέο Μουσείο της Λήμνου,  του 21ου αιώνα, θα λέγαμε εμείς !

Τη σκυτάλη πήρε στην ομιλία του ο  Δήμαρχος Δημ. Μαρινάκης ο  οποίος  μαζί  με άλλα, έβαλε και το ζήτημα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟΥ!

Η αναφορά στο θέμα αυτό, που για πρώτη φορά τέθηκε δημόσια,   δεν έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό,   αλλά είχε για αφορμή τα εγκαίνια ενός εντυπωτικού, μετά την ανακαίνιση,   αλλά με μικρούς χώρους Μουσείου και κυρίως το θέμα τέθηκε    επειδή ήταν παρούσα στην εκδήλωση  η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού,  Μαρία Βλαζάκη. Άλλωστε οι ομιλητές σε αυτήν απευθυνόταν , ζητώντας το ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ  να απασχολήσει το Υπουργείου Πολιτισμού.

Αργότερα στο τέλος της εκδήλωσις όταν η Γεν. Γραμματέας δέχτηκε να απαντήσει, σύντομα σε ερώτησης μας  το πρώτο ζητάμε μας  ήταν το ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ .

Η  κ. Βλαζάκη μας είπε ότι το ΧΡΙΣΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ  για πρώτη φορά τέθηκε με τόση ένταση και δημόσια  και  είναι κάτι που θα απασχολήσει το Υπουργείο και όταν  επιμέναμε με ποιον τρόπο  μας απάντησε ότι θα πρέπει να  το επισκεφτεί κλιμάκιο ειδικών τεχνικών και επιστημόνων  του Υπουργείου ώστε να υπάρξει μια καθαρή εικόνα του Κτιρίου και των εργασιών που πρέπει να γίνουν!  Επομένως από την πλευρά μας είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η προσπάθεια με συγκεκριμένες δράσεις,   αυτό που με λόγια εκφράστηκε. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού,  που σ΄αυτους τους δύσκολους καιρούς χρηματοδότησε με ένα σοβαρό ποσό,  των  1.9 εκατ. €,  την αντισεισμική παρέμβαση και ανακαίνιση του  Μουσείου  μας και έτσι προχώρησε ο 1ος όροφος και θα ακολουθήσει ο  2ος , είναι ένας  αξιόπιστος συνομιλητής  και  για την περίπτωση  του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟΥ . 

Διαβάστηκε 1101 φορές