21 Φεβρουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 21:59

Ο ΑΛ. ΠΟΠΩΦ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Αλεξέι Ποπώφ  είναι σίγουρα για πολλούς Λημνιους ένα γνωστό πρόσωπο. Είναι ο Ρώσος Πρόξενος που για πολλά χρόνια κάθε φθινόπωρο βρίσκεται στη Λήμνο και συνήθως παρουσιάζει τις πλούσιες Ρωσικές  εκδηλώσεις που γίνονται στο Νησί.

Ο Αλεξέι είναι ένα γλυκύτατος άνθρωπος και καθώς μιλά πολύ καλά τα Ελληνικά πάντα στις παρουσιάσεις των εκδηλώσεων στο ΜΑΡΟΥΛΑ ή μπροστά στο Δημαρχείο δημιουργούσε  μια όμορφη αδελφική ατμόσφαιρα , με την ευγένεια των λόγων και το χιούμορ του.

Στο ΛΗΜΝΟΣ-  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ έχει μιλήσει πολλές φόρες για το περιεχόμενο των κατ έτος Ρωσικών εκδηλώσεων στη Λήμνο και έτυχε κάποιες φορές να τον συναντήσω κατακαλόκαιρο,  όταν έκανε με τη γυναικά του διακοπές στο Νησί, οπότε απερίφραστα μου έλεγε ότι είναι λάτρης και φίλος της Λήμνου!

Φέτος πάντως, και ο Σεπτέμβρης είναι κοντά, οι Ρώσικες Εκδηλώσεις (…αν θα γίνουν)  θα είναι χωρίς τον Αλεξέι Ποπώφ…  Πάει ο φίλος μας, τον χάσαμε…

Τις τελευταίες μέρες η Κυβέρνηση της Ελλάδας  απέλασε 4 Ρώσους διπλωμάτες, ανάμεσα τους είναι και ο Ποπώφ  και μάλιστα αυτόν  όχι για ορισμένο  χρόνο,  όπως οι άλλοι,  αλλά για πάντα!

Κατηγορούνται οι απελαθέντες ότι   είχαν   αναπτύξει  δράση σε  διαφορές  Οργανώσεις ειδικά στη Β. Ελλάδα,  οι οποίες ήταν αντίθετες σε κάθε    συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, που θα έδινε τη δυνατότητα να μπει  η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ και αυτό ήταν που  προσπαθούσαν να αποτρέψουν οι Ρώσοι.  

Θυμάμαι ωστόσο  ότι κάθε φορά που ερχόταν στη Λήμνο η Ρωσική Αποστολή ήταν κάτω από ολοφάνερη αστυνομική παρουσία και  σε τέτοιο βαθμό που,  εμάς τους ανίδεους, μας ενοχλούσε, ειδικά όταν καταλάβαινες  ότι  όλα αυτά, εκείνες οι παρακολουθήσεις  στη Λήμνο και οι τωρινές  απελάσεις γίνονται στο "πνεύμα"  του ΝΑΤΟ…

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΛ. ΠΟΠΩΦ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟ  ΡΩΜΑΙΙΚΟ,  ΜΙΛΑ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΛΗΜΝΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ.  

Διαβάστηκε 1103 φορές