25 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 13:29

ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΡΕΓΚΑΤΑΣ ΕΦΘΑΣΑΝ, ΕΥΚΟΛΑ, ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μύρινα ώρα 15.30.

Τα σκάφη της ΡΕΓΚΑΤΑΣ ΦΙΛΙΑΣ, έφθασαν στη Λήμνο και ξεκουράζονται μαζί με τα πληρώματα τους. Ήταν εύκολο το ταξίδι αυτό με τα 21 μίλια διαδρομής από Αγιοστράτη για Μύρινα.

Ρώτησα τον πρώτο που είδα να μένει ακόμη στο κατάστρωμα και να συμμαζεύει που οφείλετε ότι έφτασαν  σε λιγότερο από 3 ώρες και αν είχε άνεμο στο πέλαγος , γιατι στη στεριά δεν είχε…

Ήταν η κατεύθυνση του άνεμου, μου απάντησε,  που μας βοήθησε να πλεύσουμε  κατευθείαν  στον προορισμό μας χωρίς αλλαγές πορείας. Ο συνομιλητής μου,  στα αγγλικά,  ήταν Βούλγαρος από τη Σόφια.

Να διευκρινίσω ότι ο άνεμος ήταν ΒΔ  και έτσι τα σκάφη μπόρεσαν να πλεύσουν σε κατεύθυνση Βόρεια, δηλαδή 45 μοίρες δεξιότερα από την κατεύθυνση του άνεμου   και ως γνωστόν… από Αγιοστράτη για Μυρινα η πορεία είναι καθαρά Βορεια!

Όμως και  τα λίγο πάνω από τα 4 μποφόρ που έπνεαν στο πέλαγος,  σ΄αυτα τα πρώτα σκάφη που είναι σκάφη αγώνων,  έδωσαν μια μέση ταχύτητα 8 μίλια τη ώρα!

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7 ΣΤΙΣ 12.00 ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ  (ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ)  ΑΠΟ ΤΑ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 8  ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΡΕΓΚΑΤΑΣ , ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ,   ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΥΖΙΝΑ  ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΛΗΜΝΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.  

Διαβάστηκε 668 φορές