26 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 12:22

Το Νοσοκομειο απαντά σε καταγγελιες βουλευτων της Ν.Δ. Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ –

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ                                            Προς

                                                                                               Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Τηλέφωνο: 22543-50410  

Fax:            22543-50151                                   

                      

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ Μύρινα, 29-06-2018

 

     Η επιστολή αυτή αποστέλλεται προς τα ΜΜΕ του νησιού μας και αφορά τη δημοσίευση καταγγελιών για το νοσοκομείο Λήμνου από τους βουλευτές κ.κ.  Βασίλη Οικονόμου, Ιάσονα Φωτήλα και Χαράλαμπο Αθανασίου.

   Με όλον το σεβασμό προς τους εκλεγμένους βουλευτές, διότι ο έλεγχος είναι και καθήκον και υποχρέωσή τους, αποστέλλουμε την επιστολή αυτή με μοναδικό σκοπό την πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Η πληροφόρησή μας προέρχεται από τις αναρτήσεις στα τοπικά site τα οποία αναφέρουν επτά καταγγελλόμενα γεγονότα. Δεν έχουμε γνώση του συνόλου της επιστολής, άρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε πιθανά άλλα καταγγελλόμενα γεγονότα που ίσως  αναφέρονται σε αυτήν. Αν υπάρχουν, θα απαντηθούν επίσης.

1. «Υπηρετεί ένας Γυναικολόγος»

     Είναι γεγονός. H δεύτερη Μαιευτήρας-Γυναικολόγος μετατέθηκε σε άλλο νοσοκομείο στις 16/4/2018. Αλλά γεγονότα είναι επίσης ότι:

Α) Έχει προκηρυχθεί η κενή θέση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων μονίμων ιατρών. Και όχι μόνον για την θέση του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου αλλά και για επτά (7) ακόμη θέσεις, δηλ.: 2 θέσεις Γενικής Χειρουργικής, 1 θέση Ορθοπεδικού, 1 θέση Παθολόγου, 2 θέσεις Μικροβιολόγου, 1 θέση Γαστρεντερολόγου.

Β) Το χρονικό διάστημα 2016 – 2018 προσλήφθηκαν 5 μόνιμοι γιατροί (1 Παθολόγος, 2 Αναισθησιολόγοι, 1 Γενικής Ιατρικής, 1 Νεφρολόγος)

Γ) Το χρονικό διάστημα 2010 – 2015 δεν έγινε καμία πρόσληψη μονίμου γιατρού. 

2. «Ο μοναδικός Καρδιολόγος ζήτησε μετάθεση και έφυγε».

     Ο Καρδιολόγος που έφυγε δεν ζήτησε μετάθεση. Παραιτήθηκε και σήμερα ασκεί ιδιωτικό ιατρικό έργο. Και δεν είναι ο μοναδικός Καρδιολόγος. Υπηρετούν 2 ακόμη, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σε σχέση με την ειδικότητά τους.

3. «Μαγνητικός Τομογράφος δεν υπάρχει».

     Για να αποκτηθεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός πρέπει να ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου και να διαμορφωθεί σαν αίτημα από την Διοίκηση. Κανένα επιστημονικό όργανο του νοσοκομείου και καμία Διοίκηση έως τώρα δεν ζήτησε ποτέ μαγνητικό τομογράφο.

4. «Η Οφθαλμολογική Κλινική αν και διαθέτει έμπειρο χειρουργό στερείται εξοπλισμού για τη μέτρηση οπτικών πεδίων».

    Το Μηχάνημα Οπτικών Πεδίων – Περίμετρο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης την 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Η διαδικασία απόκτησης έχει ήδη προχωρήσει, μιας και βρίσκεται στο στάδιο υποβολής προσφορών (Διακήρυξη ΔΘΝ2/2018).

5. «Ο Οφθαλμίατρος έχει αιτηθεί μετάθεσης».

   Για χιλιάδες διαφορετικούς λόγους μπορεί κάποιος γιατρός να αιτηθεί μετάθεσης. Εάν στην καταγγελία υπονοείται υποβάθμιση της Οφθαλμολογικής Ειδικότητας από την Διοίκηση, τότε αρκεί να αναφέρουμε ότι η παρούσα Διοίκηση είναι που:

Α) Μονιμοποίησε την λειτουργία του Οφθαλμολογικού Χειρουργείου η οποία βρισκόταν σε κατάσταση προσωρινότητας επί δύο συνεχείς Διοικήσεις.

Β) Ενίσχυσε την Οφθαλμολογική Ειδικότητα με Ιατρικό Προσωπικό με καθ’ υπέρβαση πρόσληψη επικουρικού Οφθαλμίατρου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό υπηρετούντων Οφθαλμίατρων σε 3, αν και ο Οργανισμός Λειτουργίας προβλέπει 2 θέσεις.

Γ) Επανένταξε το Μηχάνημα Οπτικών Πεδίων – Περίμετρο στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

6. «Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δεν λειτουργεί».                                                          

     Προβλέπεται στον Οργανισμό Λειτουργίας του νοσοκομείου. Και για την ΜΑΦ, όπως και για τον Μαγνητικό Τομογράφο, επί 15 χρόνια, κανένα επιστημονικό όργανο του νοσοκομείου και καμία Διοίκηση έως τώρα δεν ζήτησε ποτέ την λειτουργία της.

7.  «Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρόλο που είχε σχεδιαστεί δεν δημιουργήθηκε ποτέ».                                                                                                                                                                  

     Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)  ούτε σχεδιάστηκε ποτέ ούτε προβλέπεται στον Οργανισμό Λειτουργίας του νοσοκομείου.

     Επτά καταγγελλόμενα γεγονότα: Δύο αναληθή, τρία ανακριβή, δύο που θα λυθούν τους επόμενους μήνες.

     Το Νοσοκομείο Λήμνου είναι ένα νοσοκομείο το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα. Βρίσκεται σε μια δυναμική διαδικασία εξέλιξης όπου άλλα προβλήματα λύνονται, άλλα δημιουργούνται, αλλά και πολλές νέες υπηρεσίες προστίθενται συνεχώς. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πλέον ένα νοσοκομείο σε «κρίσιμη κατάσταση» λόγω της συσσώρευσης προβλημάτων της περιόδου 2010-2015. 

                                                                                Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                           ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Διαβάστηκε 687 φορές