17 Φεβρουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 13:54

ΟΙ ΠΑΛΙΑΜΑΧΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Έγινε  ο αγώνας Παλαιμάχων της Λήμνου με μια αντίστοιχη ομάδα της Οδησσού !

Μας  μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ για τον αγώνα αυτόν ο επικεφαλής της Ομάδας της Λήμνου Ρουλης Καραγιάννης. Το σκορ ήταν  6-4 υπέρ των Ουκρανών, μια ομάδα από τη μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή της Ουκρανίας και όπως καταλάβαμε  ένα επίπεδο πιο πάνω, από πλευράς προετοιμασίας και ηλικιών από τη δική  μας Ομάδα. Για  το σκορ του αγώνα είναι ενδεικτικό αυτό που μας είπε ο Αρχηγός  ότι "ήταν πολύ ευγενικοί οι Ουκρανοί  μαζί  μας…"

Στο ραδιοφωνικό κουβεντιαστό   δεν είναι εύκολη μια πλήρης περιγραφή του αγώνα και  της σύνθεσης της Ομαδας, πάντως συγκρατήσαμε τα εξής ονόματα:

Έπαιξαν: ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΠ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΚ.,  ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ Ν. (παλιός παίχτης ομάδων Εθνικής), ΚΡΟΜΜΥΔΕΛΛΗΣ ΣΩΚΡ.,  ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑΣ, ΛΙΓΔΑΣ, ΚΩΤΕΣΙΔΗΣ, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΤΖΑΝΕΡΟΣ ΘΑΝ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΓΙΑΝ.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ), ΚΟΥΚΑΚΗΣ, ΓΑΒΡΗΛΟΣ, ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ.

Πέραν των ποδοσφαιρικών ο Ρ. Καραγιάννης (και για λίγο ο Λάμπρος ) μας περιέγραψαν την εκεί παραμονή τους,  που είναι γεμάτη δραστηριότητες, τραπέζια και δεξιώσεις. Μάλιστα η συνομιλία μας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη της Ομάδας στο ιστορικό Κτίριο της Φιλικής Εταιρείας,  που προετοίμασε την Επανάσταση του 1821!

Είναι γνωστό ότι το κτίριο αυτό ήταν σχεδόν υπό εγκατάλειψη και με χρηματοδότηση του Συμπατριώτη μας   Παντ. Μπούμπουρα επανήλθε και είναι σήμερα ένα  σπουδαίο μουσειακό μνημείο του Ελληνισμού. 

Άλλωστε και όλο το πακέτο αυτής της εκδρομής είναι μια παροχή του Ιδρύματος Μπούμπουρα!

Οι παλαίμαχοι πήγαν στην Οδησσό από την Καβάλα με Πούλμαν, με μια διανυκτέρευση στη Βουλγαρία και θα γυρίσουν την Πέμπτη από τον ίδιο δρόμο, όμως για να δείτε   τα κουράγια τους:  στην επιστροφή από την Καβάλα θα είναι μαζί τους στο βαπόρι οι Παλαίμαχοι της Θεσσαλονίκης (μια διαρκής σχέση ) για να δώσουν στη Λήμνο έναν αγώνα ακόμα!     

Ηλίας  Κότσαλης ( Πρώην, πια,  Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής… , ο  πανδαμάτωρ χρόνος, που λένε! )

φωτογραφίες ακόμη από τον Αγώνα δεν λάβαμε και χρησιμοποιούμε μια άλλη, του Σπ. Μανιάτη,  από τις πολλές ευχάριστες στιγμές της, κατά τα άλλα, ποδοσφαιρικής αποστολής.

 

Διαβάστηκε 894 φορές