20 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 21:48

Η Λημνία Γη και οι διαφημιστικές σακούλες του ΕΝΑ CHANEL Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η Προβολή του Βίντεο για τη Λημνία Γη στο ΜΑΡΟΥΛΑ, ήταν καλά οργανωμένη αλλά κάπως unfair  ή παγίδα αλλιώς! Γιατι για άλλο πήγαμε (για τη Λημνία Γη) , εγώ τουλάχιστον , και άλλα βλέπαμε αφού  πάνω από μια ώρα το κανάλι ΕΝΑ της Καβάλας, με τους εκπροσώπους του,  μιλούσε  για το εαυτό του, αυτοδιαφημιζόμενο και προάγοντας τις δημόσιες σχέσεις  του .  Επιτέλους, στις 9.30,  με ώρα έναρξης τις 8, άρχισε και η προβολή  του Βίντεο, το όποιο είναι παραγωγή του ΕΝΑ ΤΣΑΝΕΛ.

Αυτό κούρασε και ενόχλησε και για να το πω αλληγορικά η εκδήλωση  έμοιαζε με τις μεγάλες και φανταχτερές  σακούλες   που τοποθετήθηκαν στα καθίσματα της αίθουσας, δώρο για τον  κάθε θεατή, οι οποίες είχαν μέσα μερικά διαφημιστικά φυλλάδια και ένα μολύβι.  Κάπως έτσι ήταν και οι εκδήλωση !

Το Κανάλι αυτό,   όπως και τα 10δες ανάλογα,  τα οποία  θα βρει κάνεις σε όλες τις πόλεις  της  Β. Ελλάδας  και της Χώρας,  προσπαθεί να ενισχύεται οικονομικά με  διαφημίσεις από τη Λήμνο και από εκεί ξεκινάνε όλα, κάτι που όπως φάνηκε κάποιοι,  με τις πολλές ευχαριστίες τους,  το ξεπερνούν.  

Τέλος , ήρθε και η ώρα του Βίντεο για τη Λημνία Γη και όχι Λήμνια, όπως το τόνιζαν λάθος  στο βίντεο. Αξιόλογη όμως δύσκολη προσπάθεια από το ίδιο το θέμα. Ήταν φανερό ότι το εξαιρετικό για την πληρότητα βιβλίο του Σπ. Παξιμάδα  για  τη Λημνία Γη,  βοήθησε πολύ.   Έτσι  δεν  υπήρξαν  ανιστόρητες αναφορές, αντίθετα είχε όλα τα γνωστά στοιχεία για ένα φαρμακευτικό προϊόν, το πρώτο με brand  name,  από την αρχαιότητα μέχρι τους  προηγούμενους αιώνες.

Η δραματοποίηση κάποιων ιστορικών  στοιχείων, όπως η εξόρυξη της Λημνίας Γης στα χριστιανικά χρόνια, και μάλιστα με τη χρήση Λημνιών  με τοπικές φορεσιές, που έπαιξαν με πολύ δύναμη τους ρόλους τους,   ήταν το καλύτερο σημείο της παραγωγής!  

Εκείνο πάντως που βρήκα αρνητικό είναι  ότι  η εικόνα (η οπτική) της Λήμνου, μόνο διαφημιστική δεν ήταν, κυρίως στη  ζωντανή περιγραφή του  αφηγητή ο οποίος παρουσιάζονταν  (αφηγούμενος) σε διάφορα σημεία του Νησιού γεμάτα με αγκάθια,   δύσκολα πέτρινα τοπία και χαλάσματα σπιτιών.   Ήταν μια επιλογή του σκηνοθέτη  με  βάση το θέμα, όμως γιατι δεν θα μπορούσε ο αφηγητής να περπατά και να εξιστορεί  στην πανέμορφη παραλία του Κότσινα και σε γραφικά χωριά  που έχουν  σχέση, ως περιοχές, με τη Λημνία  Γη αλλά και σε άλλα σημεία  με θετική εικόνα για τη Λήμνο;  

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, με δυόμιση ώρες διάρκεια,   συμμετείχαν   οι Τοπικές Αρχές, στην ανώτερη εκπροσώπηση τους, Δήμαρχος, Έπαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδροι Συλλόγων κλπ, κάτι που δεν συμβαίνει σε τοπικές εκδηλώσεις εξαιρετικής ποιότητας.   

 

Διαβάστηκε 719 φορές