16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 13:15

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

«ΔΟΜΝΑ ΘΑ ΜΕ ΛΕΤΕ»

«Αν αυτά τα παιδιά, αργότερα, διδάξουν αυτά που έχουν μάθει, στα δικά τους παιδιά και τα εγγόνια, νομίζω πως η παράδοσή μας και τα έθιμά μας θα κρατήσουν πολλά χρόνια. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα της αποψινής βραδιάς», έλεγε η Δόμνα Σαμίου στο Ηρώδειο πριν από μερικά χρόνια έχοντας παρουσιάσει την εξαιρετική δουλειά της με τα παιδιά. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου που επέλεξε να της αφιερώσει την φετινή παιδική του παράσταση.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Δόμνα Σαμίου, σπουδαία ερμηνεύτρια, δασκάλα και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.  Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έμαθαν για τη ζωή της,  το έργο της, για τις καταγραφές της. Το αποτέλεσμα των κόπων τους, παρουσίασαν την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, στη μοναδική παράσταση «Δόμνα θα με λέτε». Μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, δοσμένη από τα παιδιά με εξαιρετικό τρόπο. Η παράσταση πλαισιώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ενώ μια μικρή έκθεση φωτογραφιών στο φουαγιέ του θεάτρου συμπλήρωσε το αφιέρωμα στη Δόμνα.

Το ΛτΕ Λήμνου εκφράζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους και στα παιδιά για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν. Ευχαριστούμε τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου που στηρίζει πάντα τις εκδηλώσεις μας και τον Πρόεδρό του κ. Νίκο Μαρινάκη που μας τίμησε με την παρουσία του. Ευχαριστούμε επίσης τον «Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δόμνα Σαμίου» για τις πληροφορίες και το υλικό που ευγενικά μας παραχώρησε.

 

Διαβάστηκε 864 φορές