20 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 12:17

ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η  πληθώρα των εκδηλώσεων αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πρωτοφανής…

Αθλητικά. θεατρικά, χορευτικά, ιστορικά, εκκλησιαστικά,  τουριστικά, μια μεγάλη σειρά θεματικών εκδηλώσεων  πραγματοποιούνται  στη Λήμνο!

Συνοπτικά  έχουμε:

 Ενα διεθνές συνέδριο με την ευκαιρία των 100 χρόνων από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου.

Μια συνάντηση  των Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Συμβούλων για τουριστικά θέματα  από τις 13 Περιφέρειες της Χωράς,  που αυτή τη φορά πραγματοποιείται στη Λήμνο.

Στο ΜΑΡΟΥΛΑ σήμερα Σάββατο 26/5, ώρα 8 μμ , ανεβαίνει η παράσταση ΚΥΚΛΩΠΑΣ του Ευριπίδη, απο το Γυμνασιο Λιβαδοχωρίου. Το έργο πρωτοπαίχτηκε πριν 10 μέρες στο Φεστιβάλ των Συρακουσών  και ξεχώρισε. Μην το χάσετε!

Στο Σταδιο επίσης σήμερα στις 5 υπάρχουν οι διασυλλογικοί αγώνες στίβου με τη συμμετοχή της ΑΕΛ και της Ηφαιστείας.

Αύριο Κυριακή φθανουν στη Λημνο δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από τη Ρουμανία για μια τριήμερη γνωριμία με τη Λήμνο. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Β. Αιγαιου.  

Αυριο Κυριακη  στις 11.30 στο ΜΑΡΟΥΛΑ το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ Λήμνου θα παρουσιάσει με τα παιδικά  και εφηβικά του τμήματα παραδοσιακούς Χορούς και ένα αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου.

Τη Δευτέρα το απόγευμα στο κτήμα του Παλλημνιακού Ταμείου θα διεξαχθούν Ιπποδρομίες!

Σήμερα και αύριο,  σε ένα αιγαιοπελαγίτικο πρόγραμμα,   οινοποιεία της Λήμνου και άλλων νησιών του  Αιγαίου θα παραμείνουν ανοιχτα και επισκέψιμα.

Και βεβαίως η Μύρινα πανηγυρίζει τη μέρα του Αγίου Πνεύματος  με την κεντρικη πρωτευουσιάνικη Εκκλησία της, την Αγία Τριάδα , με περιφορά της εικόνας την Παραμονή (Κυριακή ώρα 20.30) στους δρόμους της Πόλης

Έχουμε και κάνουμε και εξαγωγές αφού ο ΓΑΣ, με αποστολή 22 ατόμων,  θα παρουσιάσει τη Δεύτερα στη Μυτιλήνη παραδοσιακούς χορούς .   

Ολες αυτές οι εκδηλώσεις στις λεπτομέρειες τους έχουν ηδη ανακοινωθεί απο το ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και το site:  limnosnea.com

Η  φωτογραφία είναι από τον Κύκλωπα, όπως παρουσιάστηκε απο το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου,  σε  Αρχαίο Ελληνικό  Θέατρο στη Σικελία!

Διαβάστηκε 764 φορές