16 Ιανουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 21:35

ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όταν ταξιδεύει κανείς στο εξωτερικό πάντα κάνει συγκρίσεις και καταγράφει για να εξιστορεί ο,τι διαφορετικό του κάνει εντύπωση.

Εμείς από τη Λήμνο πηγαίναμε  στο διεθνές φεστιβάλ αρχαιοελληνικού θεάτρου  των Συρακουσών,  με τις θεατρικές ομάδες του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λήμνου και   καθώς το αεροπλάνο είχε χαμηλώσει  πάνω από τη Σικελία για την προσγείωση,  βλέπαμε πια καθαρά  όχι εργοστάσια όπως σε άλλες περιοχές της Ιταλίας και της Ευρώπης αλλά χωράφια μικρής έκτασης, όπως και τα δικά μας, με διάφορες καλλιέργειες και αυτό που μας έκανε εντύπωση και ο ένας το έδειχνε στον άλλον ήταν οι δεξαμενές οι οποίες  ήταν διάσπαρτες στα χωράφια. Ήταν κάτι σαν πισίνες σκαμμένες μέσα στο χώμα, που κρατούσαν το νερό των βροχών για πότισμα στις περιόδους της ξηρασίας.

Ηταν σαν  μεγάλες στερνές σκαμμένες στις άκρες των χωραφιών με τον πυθμένα,  πιθανώς,  επενδυμένο με νάιλον, για να μην απορροφιέται και χάνεται  το νερό.

Αργότερα κυκλοφορόντας με το πούλμαν είδαμε αυτή την αγροτική Σικελία από κοντά, γεμάτη με οπορωφόρα δέντρα σε άψογες σειρές και εκεί διακρίναμε τα λάστιχα του ποτίσματος… Προφανώς και παρά τις περισσότερες βροχες σε σχεση με μας το πότισμα είναι βασικό στοιχείο της αγροτικής τους οικονομίας… κατι που δεν συμβαίνει  στον ίδιο βαθμό με μας …  

Επισης,  αρκετα σταροχωραφα με πιο πυκνή και ψηλή την καλαμιά, που έδινε την πρώτη υλη για τα ρολά. που αντικατέστησαν τις μπάλες με άχυρο.

Οι λεμονιές ηταν πολύ πυκνές  και  χαμηλές από το κλάδεμα  χωρίς κορμό,  αντίθετα  στις Συρακούσες, οι πολλές πικροδάφνες, ανθισμένες όπως και εδώ αυτή την εποχή, απο το κλάδεμα είχαν πάρει τη μορφή του  δέντρου με κορμό δυο μέτρα.  

Τα γραφουμε αυτά μηπως και κατι μπορει να αντιγραφει!

Διαβάστηκε 204 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444