16 Ιανουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 13:20

ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1968, ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…

ΟΜΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ (ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 21/4 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ 51η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ)  ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΚΟΥΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΣΤΟ ΠΕΔΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,  ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ, ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ, ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΛΠ. ΕΤΣΙ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ.

ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ  ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ,  ΟΠΩΣ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ,  ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,  ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ.   

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ  ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ  ΜΟΡΦΗ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ!!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ (ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΄ΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)  

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

                                                                                      Αθήνα,  18-04-2018

Παραχώρηση απαλλοτριωμένης έκτασης στο Δήμο Αγ. Ευστρατίου στο πλαίσιο αναβίωσης του παλαιού οικισμού

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, συναντήθηκε σήμερα με τη δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή και συνεργάτες του δήμου προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση απαλλοτριωμένης από το Yπουργείο έκτασης προς το Δήμο Αγ. Ευστρατίου.

Πρόκειται για έκταση 4 στρεμμάτων που παραχωρείται κατά χρήση στο Δήμο προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την αναβίωση του παλαιού οικισμού. Το έργο θα υλοποιηθεί με τη συνέργεια τριών φορέων, δηλαδή του Yπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Αγ. Ευστρατίου και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ.

«Αφορά σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία με στόχο την αποκάλυψη του παλαιού οικισμού, των θεμελίων των σπιτιών, των κοινόχρηστων χώρων και των υποδομών της εποχής ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Είναι μια σημαντική ενέργεια  ανάδειξης της λαϊκής αρχιτεκτονικής που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες της επιστημοσύνης ώστε να γνωρίσουν επιτέλους οι νεότερες γενιές κατοίκων και οι επισκέπτες αυτό τον οικισμό που είχαν γνωρίσει μόνο από φωτογραφίες εποχής», δήλωσε η κ. Θ. Φωτίου μετά το τέλος της συνάντησης.   

 

Διαβάστηκε 877 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444