21 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 12:59

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ 4ημερη ΕΚΔΡΟΜΗ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

90 Μαθητές/τριες και 9 Καθηγητές/τριες από το Γυμνάσιο του πολύ γνωστού Κολεγίου Αθηνών (φωτογραφία), έρχονται στη Λήμνο για μια εκπαιδευτική εκδρομή με ιδιαίτερη σημασία.

Η Λήμνος δεν είναι απο τους συνηθισμένους τόπους σχολικών εκδρομών και για να γίνει η εκδρομή  αυτή έπρεπε  να ξεπεραστούν διάφορα εγγενή εμπόδια.

Το πρώτο ήταν  η συγκοινωνία, οπότε με παρέμβαση της Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου το αεροπλάνο μεγάλωσε  για την άφιξη και την επιστροφή.

Το θέμα  του ξενοδοχείου, σε μια εποχή που τα μεγάλα ξενοδοχεία  μας  είναι κλειστά, λύθηκε με το ΒΑΡΟΣ ΒΙΛΑΤΖ.

Αυτό που ήταν εύκολο είναι η αναγκαία συνεργασία με ένα τοπικό Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου διαθέτει τεράστια εμπειρία τέτοιων συνεργασιών.

Έτσι, όπως μας είπε  η Δ/ντρια  Χαριτίνη Φωτοπούλου,  η άφιξη θα είναι στις 26 Απριλίου και η αναχώρηση στις 29 Απριλίου. Την πρώτη μέρα το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου θα υποδεχτεί Τμήμα αυτό του Κολλεγίου Αθηνών  για μια πρώτη γνωριμία! Ο Σύλλογο των Γονέων από τώρα ετοιμάζεται για να παραθέσει έναν μπουφέ με τοπικά, σπιτικά,  προϊόντα, ενώ μέσα στο πρόγραμμα της ημέρας είναι και το φύτεμα, από τους Μαθητές/τριες.   μιας Ελιάς Φιλίας  στο γειτονικό Κτήμα της Μητρόπολης.

Το πρόγραμμα της παραμονής είναι ιδιαίτερα πλούσιο με επισκέψεις στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους του Νησιού, Καβείριο, Κάστρο, Πολιόχνη, σε κάποια Μουσεία αλλά και σε χωριά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα,  στις Σαρδες θα έρθουν σε επαφή με ένα πρόγραμμα τοπικών χορών του Νησιού, αλλά και της Κουζίνας του. Επίσης η επίσκεψη τους, μετά την Πολιόχνη,   στα Καμίνια και στην Τοπική Ταβέρνα, είναι μια καλή γνωριμία με την τοπικότητα !!!  

Οι μαθητες/τριες του Γυμνασίου του Κολεγίου  των Αθηνών για τις επισκέψεις αυτές είναι επιφορτισμένοι με εργασίες, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι στην επίσκεψη τους αυτή θα συνοδεύονται και από ξεναγό.     

Η κ. Φωτοπούλου και το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου,  γενικά,  σίγουρα έχουν  έναν  ουσιαστικό ρόλο, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει η οργάνωση αυτής της επίσκεψης,  η οποία ανοίγει τη Λήμνο  σε τέτοιες ποιοτικές εκπαιδευτικές εκδρομές.

 Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την επιτυχία της,  στην ανοιξιάτικη,  ανθοφορούσα Λήμνο!

Διαβάστηκε 1246 φορές