24 Ιουνίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 13:26

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΓΙΑ ΛΥΣΗ!) Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΟ                             Λήμνος, 12-2-2018

ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΝΠΔΔ Νόμος 3437/1927

81400 ΜΥΡΙΝΑ                              Αριθ. Πρωτ.: 19

Τηλ: 22540-31204

Κινητό: 6973811096

Χρ. Κακαρνιάς

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

             κο Αλέξη Τσίπρα

             ΑΘΗΝΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 1. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κο Νικόλαο Βούτση
 2. Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησ/των κο Κων/νο Γαβρόγλου
 3. Υπουργό Αγροτικής Αν/ξης και Τρ/μων κο Ευάγγελο Αποστόλου
 4. Υπουργό Επικρατείας κο Αλέξανδρο Φλαμπουράρη
 5. Υπουργό Επικρατείας κο Χριστόφορο Βερναρδάκη
 6. Αναπλ. Υπουργό Εθν. Οικονομίας κο Αλέξη Χαρίτση
 7. Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου
 8. Γεν. Γραμματέα Υπ.ΑΑΤ κο Χαράλαμπο Κασίμη
 9. Πρόεδρο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κο Γεώργιο Καρέτσο
 10. Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας κο Κυριάκο Μητσοτάκη
 11. Πρόεδρο Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γενηματά
 12. Γενικό Γραμματέα ΚΚΕ κο Δημήτρη Κουτσούμπα
 13. Πρόεδρο Ένωσης Κεντρώων κο Βασίλη Λεβέντη
 14. Πρόεδρο ΑΝΕΛ κο Πάνο Καμμένο
 15. Πρόεδρο Ποταμιού κο Σταύρο Θεοδωράκη
 16. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κο Γεώργιο Πάλη
 17. Βουλευτή ΝΔ κο Χαράλαμπο Αθανασίου
 18. Βουλευτή ΚΚΕ κο Σταύρο Τάσσο
 19. Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου
 20. Δήμαρχο Λήμνου κο Δημήτρη Μαρινάκη
 21. Έπαρχο Λήμνου κο Ευάγγελο Γιαρμαδούρο
 22. Αντιπεριφερειάρχη κο Κώστα Αδαμίδη
 23. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
 24. ΜΜΕ

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,                                        

Εμείς οι υπογράφοντες, σας πληροφορούμε ότι στο νησί της Λήμνου υφίσταται από την εποχή του Βυζαντίου και αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, ένας Κοινοτικός Φορέας του πνεύματος και του πολιτισμού, που σήμερα φέρει το όνομα Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο.

Ο πυρήνας δημιουργίας του είναι το Κοινοτικό Αγρόκτημα «Μητρόπολις» και βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Η γη αυτή είναι δωρεά του τελευταίου και ηρωϊκού αυτοκράτορα του Βυζαντινού Ελληνισμού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, προς τους κατοίκους της Λήμνου, με την παρακαταθήκη, από τα έσοδά του να εξυπηρετούνται οι πνευματικές και εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Η ιστορική του διαδρομή, από τότε μέχρι τις μέρες μας, δικαίωσε στο έπακρο το Μεγάλο αυτό Ευεργέτη του νησιού μας. Σε ολόκληρη την περίοδο της τουρκοκρατίας, κράτησε άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας, με σχολεία και εκκλησίες, ιδρυθέντα και λειτουργούντα με την αμέριστη φροντίδα και υποστήριξή του.

Μετά την απελευθέρωση του νησιού μας και με την ίδρυση του σημερινού Οργανισμού, αναλαμβάνει πρωταγωνιστικά το έργο της ανοικοδόμησης νέων εκπαιδευτηρίων, σε ολόκληρη τη Λήμνο, αξιοποιώντας αφενός τα εισοδήματά του και αφετέρου τις γενναιόδωρες παροχές των ευεργετών.

Δεν υπάρχει κάτοικος της Λήμνου, που να μην ευεργετήθηκε από το Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο, είτε φοιτώντας στα θαυμάσια Σχολεία του, είτε ως υπότροφος μαθητής ή σπουδαστής, είτε ακόμα ως αποδέκτης σχολικών εφοδίων, μέχρι και συσσιτίων σε δύσκολες εποχές.

Πέραν του καθαρά εκπαιδευτικού του έργου (εξαίρετα Δημοτικά Σχολεία σε όλα τα χωριά της Λήμνου και αξιοθαύμαστο Γυμνάσιο στην πρωτεύουσα), ο Κοινωφελής αυτός Οργανισμός μερίμνησε για τα εθνικά θέματα (τροφοδοτούσε τον ελληνικό στόλο το 1912-13), για τον πολιτισμό (Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μύρινα), τον αθλητισμό (Γυμναστήριο Μύρινας), την εκπαίδευση των αγροτών (Γεωργική Σχολή Λήμνου), για την περίθαλψη των προσφύγων του 1922, τις υποδομές στην υγεία (Νοσοκομείο Λήμνου) και για τα κοινωφελή γενικά έργα (δίκτυο ύδρευσης Κάστρου-Μύρινας).

Σήμερα παρέχει δωρεάν στέγη σε πνευματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ.α.

Όλα αυτά έγιναν με το ζήλο και την ανιδιοτελή προσφορά πολλών ανθρώπων,  που απάρτιζαν κατά καιρούς την Παλλημνιακή-Διοικητική Επιτροπή (μεταξύ των οποίων, ο Ηλίας Ηλιού, κατά τη δεκαετία του ‘30) αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση των Αυτοδιοικητικών και Κρατικών Φορέων αλλά και ολόκληρης της Λημνιακής Κοινότητας, εντός και εκτός του νησιού μας, εξού και η ονομασία Παλλημνιακό-Παλλημνιακή.

Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου κ.α., αναγνώρισαν την προσφορά του Οργανισμού αυτού και τον βοήθησαν στο κοινωφελές του έργο.

Σήμερα ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει, είναι πολύ σημαντικός, στις κρίσιμες καταστάσεις που περνά η χώρα  και η Λήμνος μας.

Μπορεί, εάν ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα για δεκαετίες προβλήματά του, να αποτελέσει και πάλι φάρο πολιτισμού και παιδείας για ολόκληρο το Αιγαίο, συντελεστή προόδου του λημνιακού λαού και της αγροτικής οικονομίας του νησιού και της χώρας μας, όπως αυτό συνέβαινε, κύρια, κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Συνέπεια της πνευματικής και οικονομικής προόδου, με τα οποία ο Παλλημνιακός αυτός Φορέας μπορεί να εμπλουτίσει το νησί μας, θα είναι η εθνική θωράκιση της ακριτικής Λήμνου, που τάχθηκε εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο «να φυλάττει Θερμοπύλες».

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχουμε πολλά θέματα, για τα οποία χρειαζόμαστε την προσωπική σας παρέμβαση και που άπτονται με τα υπουργεία Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διαχείριση των ζητημάτων μας και δυστυχώς καρκινοβατούν, κάποια δε, όπως η παράνομη φορολόγησή μας, παρά το Νόμο ο οποίος μας απαλλάσσει, απειλούν με θάνατο τον Κοινωφελή αυτό Οργανισμό.

Βοηθήστε μας να ξεπεράσουμε τα θεσμικά, χρηματοδοτικά, φορολογικά και οργανωτικά μας προβλήματα, ώστε να μπορέσει το Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο, να αναγεννηθεί και να γίνει καταλύτης ανάπτυξης και προόδου για το νησί μας και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Αιγαίου.

Εντάξετε τον Πνευματικό αυτό Κοινοτικό Φορέα, στον αδιάλειπτο πανάρχαιο πολιτισμό του Αιγαίου, κοιτίδα του οποίου υπήρξε η Λήμνος, με την πρώτη δημοκρατικά οργανωμένη πόλη της Ευρώπης (4.000 π.χ.), την προϊστορική Πολιόχνη, που εκεί ακριβώς το 1994, με πρωτοβουλία της τότε ελληνικής κυβέρνησης, της Μελίνας Μερκούρη και της UNESCO, δεκάδες προσωπικότητες απ΄όλο τον κόσμο, υπέγραψαν τη «Διακήρυξη της Πολιόχνης» και ανακήρυξαν το Αιγαίο Αρχιπέλαγος, Λίκνο του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Η Λήμνος το αξίζει!

 

Οι Θεματοφύλακες της Παλλημνιακής Μητρόπολης, της Λήμνου και του Αιγαίου

 

 1. Βαρβάρα Βλαχοπούλου, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 2. Δέσποινα Βογδάνου-Κωνστάντιου, Φιλόλογος, πρώην Δήμαρχος Μύρινας
 3. Δέσποινα Δούκα, Φιλόλογος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 4. Χρήστος Κολλερός, Λαογράφος
 5. Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 6. Γεώργιος Λεκάκης, Δημοσιογράφος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 7. Γρηγόριος Μανινάκης, Πανεπιστημιακός, Μουσικός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 8. Θεόδωρος Μπαβέας, Γιατρός, πρώην Έπαρχος Λήμνου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 9. Θεόδωρος Μπελίτσος, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 10. Χρήστος Μπουλώτης, Αρχαιολόγος, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 11. Σπύρος Παξιμαδάς, Γιατρός, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 12. Ρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 13. Φωτεινή Στεφανίδη, Ζωγράφος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 14. Βασιλική Τουρπτσόγλου-Στεφανίδη, Αρχιτέκτων, Συγγραφέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 15. Γιώργος Τσιμουρής, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 16. Αριστείδης Τσοτρούδης, Γιατρός, Ιστορικός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 17. Αλεξάνδρα Χαρανή, Ιστορικός Τέχνης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
 18. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, Οικονομολόγος, πρώην Δήμαρχος Λήμνου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Η Παλλημνιακή-Διοικητική Επιτροπή του Παλλ/κού Σχ. Ταμείου

 1. Χρίστος Κακαρνιάς, Πρόεδρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 2. Θεοφάνης Καρανικόλας, Αντιπρόεδρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 3. Παναγιώτης Σφυρής, Γεν. Γραμματέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 4. Ανδρέας Βασιλέρης, Ταμίας
 5. Δανάη Σφακιανού, Μέλος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων της Παλιάς Μητρόπολης

 1. Αργύρης Τραμοντάνης, Πρόεδρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
 2. Βασίλειος Αρχοντίδης, Αντιπρόεδρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 3. Χαριτίνη Φωτοπούλου, Γεν. Γραμματέας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 4. Λένα Χαψή, Ταμίας
 5. Φώτης Καπαρός, Μέλος

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

 1. Κοινοτικό Αγρόκτημα (Μετόχι) «Μητρόπολις» του ΠΣΤ
 2. Διακήρυξη της Πολιόχνης

 

Ο Πρόεδρος Παλ/κού Σχολ. Ταμείου     Ο Γεν. Γραμματέας

 

          Χρίστος Κακαρνιάς                          Παν. Σφυρής     

 

 

 

Διαβάστηκε 2232 φορές