22 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 13:12

ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥΣ... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Αυτά από το παρακατω  Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας για ένα σημαντικό έργο!  Η χάραξη της παράκαμψης θα ξεκινά από το Σταυρί,   θα περνά νότια του Χωριού και θα καταλήγει στην απέναντι μεριά μετά το Γήπεδο.     Στη φωτογραφία ενδεικτικά φαίνεται η διαδρομή.                                 

  Πάντως ένα άλλο ζητούμενο είναι το πότε θα ξεκινήσει και κυρίως πότε θα τελειώσει το έργο  όμως για αυτό το δελτίο τύπου δεν δίνει καμιά πληροφορία !

Μιλώντας  στη συνέχεια με το Έπαρχο Βαγγ. Γιαρμαδούρο  μάθαμε ότι  η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει στο τέλος του τρέχοντος έτους,  και η διάρκεια κατασκευής του είναι 2 χρόνια. Επομενως   το έργο που το συζητάμε πάνω απο 10 χρόνια τώρα που μπήκε σε πορεία θα χρειαστούν  άλλα 3 και επομένως  πάμε για το καλοκαίρι του 2021… των πραγμάτων !   καλώς εχόντων

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 6 εκατομμύρια ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την Παράκαμψη του Οικισμού του Θάνους στη Λήμνο

 Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» το έργο «Παράκαμψη Οικισμού Θάνους Λήμνου».                               Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ και  εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης της Λήμνου, όπως αυτή εγκρίθηκε και σταδιακά υλοποιείται. Δικαιούχος υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.                        Αντικείμενο του έργου είναι η οδική παράκαμψη του οικισμού Θάνους Λήμνου. Η κατασκευή του δρόμου αποφασίσθηκε διότι η υφιστάμενη σύνδεση διέρχεται μέσα από το χωριό Θάνος και είναι ιδιαιτέρως προβληματική λόγω στενότητας (4 μέτρα πλάτος) και με κατά τόπους έντονες κλίσεις. Η νέα οδική παράκαμψη χρησιμοποιεί στην αρχή και στο τέλος του το υπάρχον οδικό δίκτυο της Επαρχιακής οδού Μύρινας – Θάνους – Κοντιά και μέσω αυτού συνδέεται με την πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα, αλλά και τους υπόλοιπους οικισμούς του πρώην Δήμου Νέας Κούταλης.                       Η νέα οδός διέρχεται από το κάτω μέρος του οικισμού Θάνους και με κατεύθυνση δυτική – νότια – ανατολική, η οποία συνδέει τα δύο άκρα του επαρχιακού δρόμου Μύρινας – Πλατέως – Θάνους – Κοντιά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει το στενό κέντρο του χωριού και συγχρόνως διασταυρώνει ομαλά τον δρόμο προς την τουριστική περιοχή της παραλίας Θάνους.                                            Το έργο έχει συνολική έκταση 2,6 χιλιόμετρα και ειδικότερα: α) 2 χιλιόμετρα περίπου η οδός της κυρίας παράκαμψης και β) 600 μέτρα περίπου οι συνδετήριες – δευτερεύουσες οδοί στους κόμβους. Η χάραξη είναι γενικά τεταμένη με συνεχείς ενδιάμεσες ομαλές στροφές, οι οποίες «υποχρεώνουν» τον οδηγό να ακολουθεί την ταχύτητα μελέτης.                           Θα διαμορφωθούν επίσης δύο ισόπεδοι κόμβοι μορφής «Τ» (κόμβοι Κ1 & Κ3) και ένας ισόπεδος κόμβος μορφής σταυρού (κόμβος Κ2).         Έχουν, επίσης, προβλεφθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες οδοποιίας, ήτοι χωματουργικά, τοιχία αντιστήριξης, εγκάρσια και διαμήκη τεχνικά αποχέτευσης και αποστράγγισης οδού, οδοστρωσία, ασφαλτικά, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, στηθαία ασφαλείας, και ηλεκτροφωτισμός κόμβων.

 Η κα. Καλογήρου δήλωσε σχετικά:  «Αξιοποιούμε τους πόρους και τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για να χρηματοδοτήσουμε ένα σημαντικό έργο για το νησί της Λήμνου. Βασικό όφελος που θα προκύψει από την κατασκευή και λειτουργία της νέας οδού είναι η βελτίωση της πρόσβασης από τη Μύρινα και τον Πλατύ προς τους οικισμούς Θάνους – Κοντιά – Νέα Κούταλη – Καλλιθέα – Λιβαδοχώρι, καθώς και η αναβάθμιση της διασύνδεσης τόπων ιδιαιτέρου φυσικού κάλους της ευρύτερης περιοχής. Με το έργο αυτό, επίσης, ενισχύεται η οδική ασφάλεια, μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής με τα θετικά συνεπακόλουθα».

 

 

 

Διαβάστηκε 2368 φορές