22 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 14:19

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Η. ΗΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η  εκδήλωση για τον  Ηλία Ηλιού από τη Βουλή των Ελλήνων,  με την επέτειο των 33 χρονων απο το Θανατο του,  25/1/1985, που έγινε σε  Αίθουσα Τελετών της  Βουλής σημείωσε την αναμενόμενη μεγάλη επιτυχια, τοσο απο την προσέλευση κόσμου, όσο και απο την παρουσία σημαντικών ανθρώπων της Πολιτικής  και των Γραμμάτων!

Ξεχώρισε η παρουσία την συναγωνιστή του Ηλια Ηλιου, του Μανωλη Γλεζου. Παρόντες ήταν Υπουργοί της Κυβέρνησης και εκπρόσωποι Κομματων, με εκκωφαντική την απουσία του ΚΚΕ, του όποιου ο Ηλίας Ηλιού υπήρξε μέλος στα πιο δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου και των εξοριών…

 Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης  άνοιξε των κύκλο των χαιρετισμών,  ενώ για την  προσωπικότητα του Ηλιου, την πολιτική του  παρουσία και την κοινοβουλευτική του σημαντική συνεισφορά με τις εξέχουσες ομιλίες του και θέσεις   μίλησαν πανεπιστημιακοί και ιστορικοί ερευνητές. Άλλωστε το κεντρικό σημείο αυτής  της εκδήλωσης ήταν το Βιβλίο το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και είναι  μια έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, συγγραφέας του οποίου  είναι ο Ηλίας Νικολακόπουλος,  ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό ως εκλογολόγος για πολλά χρόνια στο κανάλι ΜΕΓΑ.

Με κεντρικό θέμα   αυτό το Βιβλίο οι  ομιλητές έκαναν ιδιαίτερα εύστοχες παρατηρήσεις και αναφορές για το πολιτικό,    που ήταν και πνευματικό,   έργο του Ηλία Ηλιού.  

Ο Λημνιός Ηλίας Ηλιού, όπως φάνηκε και από την Εκδήλωση είναι  μια ξεχωριστή προσωπικότητα από  τις πιο εμβληματικές  της Πολιτικής, του Κοινοβουλευτισμού  και της Αριστερής ιδεολογίας.

Στην Εκδήλωση,  που τη μετέδωσε ζωντανά  το Κανάλι της Βουλής διακρίναμε,  από μια κατάμεστη αίθουσα,    το  Θόδωρο  Μπελίτσο,  του οποίου το όνομα αναφέρθηκε ιδιαίτερα αφού ο Θ. Μπελίτσος έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για το Βιβλίο με τα κατά καιρούς ιστορικά του σημειώματα για τον τιμώμενο Λημνιό Πολιτικό. Διακρίναμε  ακόμη τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λημνιακων Συλλόγων  (ΟΛΣΥ) _ Αντώνη Καραγιάννη,  καθώς και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υπουργο, με καταγωγή από τη Φυσίνη, Μάρκο Μπόλαρη.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση το συγγραφέα του Βιβλίου,  Ηλία Νικολακόπουλου,   η παρουσίαση του Βιβλίου να επαναληφθεί στη Λήμνο  και η εν συνεχεία προτροπή του Νίκου Σηφουνάκη  να είναι παρών και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, κάτι που φάνηκε οτι έγινε,  δια νεύματος,  αποδεκτό!

Τους περιμένουμε και να είναι άνοιξη !  

 

Διαβάστηκε 1738 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 14:23