16 Νοεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:53

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΘΟΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα κατασχεθέντα αλιεύματα τα οποία βγήκαν σε πλειστηριασμό σήμερα το μεσημέρι από το Λιμενικό Σταθμό Μούδρου, ήταν Ολοθούριοι…

 Τα 80 κιλά  είχαν για πρώτη τιμή εκκίνησης  τα 40 €, δηλ. τα 2 κιλά,  1 €.  Η τιμή είναι εξευτελιστική,   θα λέγαμε,  όμως αυτό εδώ γιατί αλλού και συγκεκριμένα στην Απω Ανατολή, Κίνα και κυρίως Ιαπωνία η τιμή των ολοθούριων είναι πανάκριβη και ένα από τα πιο ακριβά εδέσματα στις χώρες αυτές…  Εκεί λοιπόν κατευθύνεται το προϊόν αυτό και το έσοδο για όσους  καταγίνονται με αυτή την αλιεία στην Ελλάδα είναι καλό.  

Από εκεί ξεκινά αυτό που γίνεται τελευταία στην Ελλάδα και βεβαίως στη Λήμνο, όπου υπάρχει υπεραλίευση, ειδικότερα στον Κόλπο του Μουδρου…

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος επιτρεπτός  αριθμός, ανά σκάφος και μέρα,  που είναι τα 80 κομμάτια… όμως τώρα, που ο ολουθουριος από δόλωμα έγινε ένα προσοδοφόρο αλίευμα ο κίνδυνος εξαφάνισης είναι ορατός, ειδικά στον κλειστό Κόλπο του Μουδρου.

 Ο  ολουθούριος ή αλλιώς Αγγούρι της Θάλασσας, ή Γρύλος, αν και η πιο γνωστή ονομασία είναι άλλη και ακατάλληλη…

Λενε ότι με τη δράση του ο ολουθούριος καθαρίζει τον πυθμένα της Θάλασσας, ειδικά σε κλειστούς κόλπους  και για αυτό  η εξαφάνιση του θα είχε περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να πούμε ότι ο Τοπικός Σταθμός του Μουδρου  είχε μια επιτυχία, αφού  σε όλα τα θαλάσσια είδη η υπεραλίευση είναι ένας κίνδυνος για την ίδια την αλιεία.   

Παλιότερα, τον Απριλη του 2017,  η Περιφερειάρχης  Χρ. Καλογηρου είχε μεταφέρει τον κίνδυνο αυτόν στο Αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας την λήψη μέτρων.

Διαβάστηκε 1715 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444