27 Μαρτίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 13:03

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΡΟΦΑΛΙΔΕΙΟ! Μεγαλη Υποδομη του Πανεπ. Τμηματος της Λημνου!!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Άρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής του Παλιού Κινηματογράφου ΓΑΡΟΦΑΛΛΙΔΕΙΟΝ !  Το έργο που τώρα ξεκινά αναμένεται να τελειώσει σε 18 μήνες και θα είναι στη χρήση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο οποίο και ανήκει μετά απο παραχώρηση για μια διάρκεια πολλών   ετών.

Το νέο Γαροφαλλίδειο  θα διατηρήσει  την παλαιά  τοιχοποιία και την  εξωτερική του  πρόσοψη, καθώς θεωρείται  ένα τυπικό δείγμα αρχιτεκτονικής του 1960!  Εσωτερικά   θα είναι ένας πολυχώρος για τις ανάγκες  του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με βασικό στοιχείο το Αμφιθέατρο. Ο χώρος θα ενοποιείται και θα είναι κατάλληλος και για πιο μεγάλες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις κινηματογραφικές ταινίες και λοιπά και όταν χρειάζεται θα παραχωρείται για τέτοιες χρήσεις  σε Τοπικούς Φορείς.

Το έργο είναι μια πολυ σημαντική αναβάθμιση των υποδομών του Τμήματος της Λήμνου και είναι το πρώτο που γίνεται εξ αρχής για της ανάγκες του Πανεπιστημίου. Αυτό δείχνει τις προοπτικές του Τμήματος της Λήμνου και  βάζει τις βάσεις για μελλοντική λειτουργία και δεύτερου Τμήματος στη Λήμνο, κάτι που είναι, εξ αρχής,  μέσα στους προγραμματισμούς του Πανεπιστημίου .

Για την  εξέλιξη του έργου ως την σημερινή  κατασκευή του ήταν πολύ σημαντική η δωρεά 180.000 € από τους απογόνους του Νικ. Γαροφαλιδη. Χάρη σε αυτή  η τότε Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Αντ. Χατζηδιαμαντή προώθησε τη Μελέτη του  και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Χριστιανας  Καλογηρου,   εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του.  

Επίσης είναι σπουδαίο που ένα τέτοιο  έργο, όπως και τόσα άλλα,  γίνεται σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, απόδειξη ότι η χώρα προχώρα σε καλύτερες μέρες!

Η φωτογραφία είναι μακέτα και δείχνει την τελική εξωτερική του όψη,  όταν  το έργο ολοκληρωθεί!

Διαβάστηκε 1390 φορές