21 Αυγούστου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 10:31

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ αντι το ΠΗΓΑΣΟΣ, δυστυχώς μονο για ενα μηνα.... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ θα είναι αυτό που θα αντικαταστήσει το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ,  για ένα μήνα,  από 8 Ιανουαρίου μέχρι 7 Φλεβαρη και βλέπουμε… Τα δρομολόγια ανακοινώθηκαν και ξεκινούν…

Όπως κάθε χρόνο τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών κάνουν μέσα στο Χειμώνα την ετήσια επιθεώρηση και  εργασίες συντήρησης και έτσι  το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ   έρχεται για να αντικαταστήσει το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Τώρα, αν αντ αυτού μείνει μόνιμα στη Γραμμή,  τότε θα έχει γινει ένας μεγάλος και  απαραίτητος εκσυγχρονισμός στη Γραμμή του Λαυρίου, αφού το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ είναι αυτό που δεν είναι το ΠΗΓΑΣΟΣ…,  δηλαδή ένα σύγχρονο βαπόρι.

Οι προδιαγραφές του πλοίου όπως αναφέρονται στο ιντερνέτ είναι: Έτος κατασκευής  2007, δηλαδή 11 χρονω βαπόρι,  έναντι των 45  του  ΠΗΓΑΣΟΣ. Το μήκος του είναι 141 μ. και  ως μεγίστη ταχύτητα αναφέρονται τα 28 μίλια.

Αρχικά,  βλέποντας  τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν και τις ώρες αναχώρησης  και άφιξης του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ διαπιστώνομαι ότι θα  κάνει τη γραμμή του Λαυρίου σε 8 ώρες, αντί 9.30 του ΠΗΓΑΣΟΣ και σε 4 ώρες την Καβάλα…, αντί 4,5.  

Είναι φανερό ότι θα πλέει με μια οικονομική ταχύτητα γιατί με μια μέση ταχύτητα 25 μιλίων θα κάνει τη γραμμή του Λαυρίου σε 6 ώρες και της Καβάλας σε 3 !  

Βέβαια δεν ευελπιστούμε έτσι ξαφνικά σε έναν τέτοιο εκσυγχρονισμό αφού η γραμμή της Λήμνου είναι επιδοτούμενη και μια τέτοια αλλαγή θα πήγαινε το κόστος της επιδότησης στα ύψη…  Βάζουμε όμως το θέμα του εκσυγχρονισμού της γραμμής του Λαυρίου, καθώς το ΠΗΓΑΣΟΣ  είναι αξιόπιστο μεν, άλλα μιας άλλης μακρινής αντίληψης, δε,  για τις συγκοινωνίες των Νησιών.  Πάντως χαιρετίζουμε το γεγονός ότι φέτος η αντικατάσταση του ΠΗΓΑΣΟΣ γίνεται με ένα τέτοιο πλοίο αντί για το περσινό ΑΡΤΕΜΙΣ, που μας έκανε κατ εξακολούθηση γκρινιάρηδες...  

Και κάτι άλλο και πολύ σημαντικό, το οποίο βάζουμε άμεσα και θα επανέλθουμε σύντομα:

Οι τοπικές Αρχές θα πρέπει να επικοινωνήσουν επειγόντως (τώρα κλείνουν τα δρομολόγια του καλοκαιριού)  με το Υπουργείο και να απαιτήσουν  το 4ο  δρομολόγιο,  που κάθε καλοκαίρι  προστίθεται, να είναι πάψει να είναι  μέσω Μεστών. Εμείς, απο  το ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  όταν ήρθε ο Υπουργός  Π. Κουρουπλής στη Λήμνο του το βάλαμε το θεμα και φάνηκε να θεωρεί δίκαια την επιχειρηματολογία μας.

 

Διαβάστηκε 1523 φορές