19 Οκτωβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 20:26

Αγαπάμε τη ΛΗΜΝΟ και την στηρίζουμε Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γράφει  ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Και η εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ, όπως όλες οι επαρχιακές εφημερίδες, περνάει δύσκολες στιγμές, κινδυνεύει να κλείσει.

 Οι άλλες, οι “μεγάλες” εφημερίδες δεν έχουν πρόβλημα. Οι εκδότες τους στην πλειοψηφία αναπτύσσουν και διάφορες άλλες επικερδείς  δραστηριότητες, όπως αναλήψεις μεγάλων δημόσιων έργων, κι αυτό δίνει λαβές σε πολλούς να τις κατηγορούν για διαπλεκόμενα συμφέροντα, ότι δηλαδή χρησιμοποιούν τον τύπο που ελέγχουν, για την εξυπηρέτηση εξωδημοσιογραφικών συμφερόντων.

Εκτός από αυτό, ορισμένες στράφηκαν παράλληλα προς το διαδίκτυο, το οποίο τους προσφέρει «ασυλία» ως προς το αγγελιόσημο των διαφημίσεων, ασυδοσία στις αποδοχές των εργαζομένων και έξοδα μειωμένα στο ελάχιστο. Έτσι, η κρίση δεν τους αγγίζει, αντίθετα διατηρούν υψηλές κυκλοφορίες  τα Σαββατοκύριακα με ανάλογες διαφημίσεις.

Το  δράμα είναι με τον τοπικό Τύπο, τις μικρές επαρχιακές εφημερίδες, καθημερινές, εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες που αποτυπώνουν τη ζωή των περιοχών τους, που αναδεικνύουν τα τοπικά θέματα και γενικά που πληροφορούν για όσα συμβαίνουν στον τόπο τους. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων. 

Οι επαρχιακές μικρές εφημερίδες εκδίδονταν πάντοτε με θυσίες. Πάντοτε αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα οικονομικά, τεχνικά κλπ, ενώ η προσφορά τους ήταν και είναι μεγάλη. Θα έπρεπε οι ελληνικές κυβερνήσεις να εξετάσουν με προσοχή τα προβλήματα τους, αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους στην ανάπτυξη και την πρόοδο, όχι μόνον των επαρχιακών περιοχών και της υπαίθρου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Θα έπρεπε να δείξουν στοργικό ενδιαφέρον για τον τύπο της επαρχίας.

 Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι επαρχιακές εφημερίδες, αφέθηκαν στην τύχη τους, όχι μόνον αβοήθητες αλλά αντίθετα και με την επιβολή εις  βάρος τους σκληρών μέτρων και αποφάσεων που κατέστησαν την έκδοσή τους πολύ προβληματική έως αδύνατη. Έτσι, πολλές τοπικές εφημερίδες, που σφράγισαν το πέρασμα του χρόνου και τα γεγονότα, αδυνατώντας πλέον να πληρώνουν ακόμη και τα ταχυδρομικά τέλη για την προώθησή τους, άρχισαν να κλείνουν η μία μετά την άλλη!
Η ζημιά που δημιουργείται με το θάνατο του επαρχιακού Τύπου, είναι μεγάλη, κυρίως για την νησιωτική Ελλάδα.

 Η αγαπημένη μας εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ μπορεί να συμπλήρωσε ρεκόρ 1.000 φύλλα έκδοσης, αλλά αντιμετωπίζει κι αυτή άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.

Χρειάζεται τη δική μας στήριξη, την αγάπη μας για το νησί που προβάλλει.

Και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι η ανανέωση της ετήσιας συνδρομής.

 Πρότεινα στον Ηλία να κάνουμε κάτι περισσότερο, να καταθέσουμε έστω και ένα μικρό ποσό-δωρεά στον λογαριασμό της εφημερίδας, αλλά είναι ανένδοτος, δεν το δέχτηκε..

Οι φίλοι, πάντως, στα δύσκολα φαίνονται. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι, αγαπάμε τη ΛΗΜΝΟ και τη στηρίζουμε!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ 1ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ 

Διαβάστηκε 860 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 20:29

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444