13 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 11:05

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"Άλλα 21 νησιά σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βορειοανατολικό Αιγαίο παίρνουν «σειρά» στη λίστα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων με υποβρύχια καλώδια, προκειμένου να περιοριστεί το υψηλό κόστος ηλεκτροδότησής τους, που κυμαίνεται μεταξύ 500 και 800 εκατ. ευρώ το χρόνο και καλύπτεται από τους καταναλωτές μέσω του λογαριασμού των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

 Η επιστημονική επιτροπή που είχε συστήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το Δεκέμβριο του 2015 για να μελετήσει τη βέλτιστη λύση για την ηλεκτροδότηση των νησιών (διασυνδέσεις με το ηπειρωτικό δίκτυο ή διατήρηση με ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των τοπικών αυτόνομων μονάδων) βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του έργου της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται τη διασύνδεση της πλειονότητας των νησιών, σε συνέχεια της διασύνδεσης των πρώτων νησιών των Κυκλάδων που ήδη υλοποιείται.

 Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Δρ. Νίκος Μπουλαξής, με την υλοποίηση των διασυνδέσεων θα ενσωματωθεί στο ηπειρωτικό Σύστημα το 80 % τουλάχιστον της ενέργειας που παράγεται σήμερα στα νησιά από ακριβές και ρυπογόνες πετρελαϊκές μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο όφελος για τους καταναλωτές μπορεί να κυμανθεί μεταξύ τα 400 και 650 εκατ. ευρώ το χρόνο".

 Στη συνέχεια το άρθρο της Ιστοσελίδας ΝΟΟΖ  αναφέρεται  στις  νησιώτικες περιοχές,  και κυρίως στις Κυκλάδες, όπου το σχέδιο προχωρά  άμεσα ενώ ήδη έχουν γίνει κάποιες διασυνδέσεις…

Ειδικά για την περιοχή μας και τη Λήμνο, όπως φαίνεται δεν είναι σε άμεση προτεραιότητα αλλά ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει αρκετά. συγκεκριμένα γράφει:

"Για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αν και προκρίνεται ως οικονομικότερη η λύση της κατασκευής νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, εξετάζονται δύο εναλλακτικές διασυνδέσεων:

Αλιβέρι - Σκύρος - Μυτιλήνη, Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος και Μυτιλήνη - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος ή εναλλακτικά να γίνει απευθείας η διασύνδεση Αλιβέρι - Μυτιλήνη και ξεχωριστά Αλιβέρι - Σκύρος.

 Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, οι διασυνδέσεις των νησιών επιφέρουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα που περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

  • Ελάφρυνση των καταναλωτών, σε βάθος χρόνου και με την πρόοδο των διασυνδέσεων, από τις επιβαρύνσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. 
  • Μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος των νησιών από την παύση λειτουργίας των ρυπογόνων πετρελαϊκών σταθμών. 
  • Μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές καυσίμων.
  • Εκμετάλλευση του υψηλού αιολικού και ηλιακού δυναμικού των νησιών για την παραγωγή ενέργειας.
  •  Διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας τροφοδότησης για τα νησιά, ενίσχυση της αναπτυξιακής τους πορείας. "

Σημ. 1   ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΛΑ  ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ…

Σημ. 2   ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ,  ΤΟΤΕ, ΝΟΜΙΖΩ, ΟΤΙ  ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ  ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΟΚΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕ ΤΟ  ΝΗΣΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ …

Διαβάστηκε 1228 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444