16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 13:36

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι τονοι υψωθηκαν, η συνηθης ηρεμια εγινε εντονη αντιπαραθεση και η Αξιωματικη Αντιπολιτευση στο Δημο Λημνου με δελτιο τυπου ερχεται να δωσει εξηγησεις και να ξαναθεσει  εκεινα  τα ζητηματα τα οποια δημιουργησαν την ενταση. 

Δημοτική Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί»

Μύρινα, 30 Νοεμβρίου 2017

                                                                Προς:     Tα M.M.E. της  Λήμνου

             Η Δημοτική Παράταξη «Η Λήμνος Διεκδικεί», επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες της Λήμνου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2017, στην οποία τα κύρια θέματα ήταν η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου (των έργων δηλαδή που θα γίνουν μέσα στο 2018) και του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

            Πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, και αφού δηλώσαμε την συμπαράστασή μας στο κάλεσμα του Δημάρχου για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο επικεφαλής της Παράταξης μας κος Μπουλώτης Δημήτριος, κατέθεσε μια προφορική ερώτηση για το μέλλον των Θέρμων, απ’ όπου φάνηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία τους και την συνημμένη γραπτή ερώτηση για την κατάσταση του Κληροδοτήματος Α. Ιωαννίδη της Καλλιθέας, για την οποία αναμένουμε γραπτή απάντηση.

            Στα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης η Παράταξή μας καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου γιατί το θεώρησε προσχηματικό. Τα έργα που αναφέρονται σε αυτό έρχονται επαναλαμβανόμενα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν εκτελούνται και δεν αντικαθίστανται με νέα σύμφωνα με τις προτάσεις των Προέδρων. Ακόμα, τόσο η γεωγραφική όσο και η οικονομική τους κατανομή είναι αυθαίρετη και γεννά εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της. Για παράδειγμα κάποια χωριά απουσιάζουν εντελώς από τη λίστα των έργων και σε κάποια έργα υπάρχουν εγγραφές σε συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες (π.χ. Αποκαταστάσεις Οδοστρωμάτων στην Καλλιθέα) αλλά και γενικές (Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων στο Δήμο Λήμνου). Τέλος, για κάποια άλλα έργα, τα εγγεγραμμένα κονδύλια προφανώς δεν επαρκούν για την πραγματοποίησή τους.

            Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ερωτήματα από Συμβούλους της Παράταξής μας σχετικά με την συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από την οποία φάνηκε ότι – τουλάχιστον για κάποια προτεινόμενα έργα – το επίπεδο της συνεργασίας είναι χαμηλό.

            Όσο αφορά τον προϋπολογισμό, παρότι αναγνωρίσαμε την δυσκολία σύνταξης ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού με τους όρους του Παρατηρητηρίου, δεν ψηφίσαμε τα έξοδα (πλην της μισθοδοσίας και των Προνοιακών Επιδομάτων), γιατί κατά κύριο λόγο βασίζονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Από τα έσοδα του Δήμου δεν ψηφίσαμε αυτά που αφορούν τα έσοδα από αναδρομικά ΤΑΠ, προτείνοντας η αναδρομικότητα να μην ξεκινά από το 2009 αλλά να καλύπτει μόνο την τελευταία πενταετία, και τα έσοδα από Ύδρευση – Αποχέτευση, γιατί ήταν σαφής η προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου ότι θα τα μειώσει και θα εξισορροπήσει τις «αδικίες» ανάμεσα στις Τοπικές Κοινότητες.

             Μετά τα παραπάνω καλούμε την Δημοτική Αρχή να εισακούσει τις προτάσεις μας και τις προτάσεις των Προέδρων της Δημοτικής και των Τοπικών Κοινοτήτων, να προβεί σε μια δίκαιη κατανομή των έργων, να στηρίξει τους Δημότες μας, ιδίως όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη, και να καταβάλει όσες προσπάθειες μπορεί για καλύτερη συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή ώστε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού να προχωρήσουν τα έργα που προτείνονται.

     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ      

Διαβάστηκε 1814 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 13:45