18 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 19:56

500.000 € ΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικά είναι τα έργα για την οδική ασφάλεια, όπως προαναγγέλλονται στο κατώτερο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Για  τη Λήμνο προορίζονται 500.000 €, ένα καλό ποσό αλλά, τελικά,  μικρό αν μιλάμε για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση  των οδικών κινδύνων.

Μας είχε πει η Περιφερειάρχης,  σε  προ μηνών  εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,   όταν της θέσαμε την πολύ ΚΑΚΗ  κατάσταση   των διαγραμμίσεων ότι θα διατεθούν 200.00 € για διαγράμμιση και σήμανση.

Ευτυχώς, σήμερα,  ο Έπαρχος Λήμνου μας είπε ότι το ποσό των 200.000 για τη διαγράμμιση είναι ξεχωριστό από τα 500.000 €  που εξαγγέλθηκαν.

Κάλο αυτό,  όμως και πάλι το ποσό δεν θα επαρκέσει για τα βασικά.

Αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα,  αν θα αντιμετωπιστεί ο προβληματικός Κόμβος στο 3ο χιλιομ. Μύρινας Θέρμων, στη συμβολή με τον περιφερειακό της Μύρινας. Επίσης  τα πολύ επικίνδυνα σημεία του οδικού μας δικτύου, αρκετά από  τα οποία "σημαίνονται" από αυτά τα μικρά εικονοστάσια στα  σημεία τραγικών  ατυχημάτων.

Τέλος τα έργα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη  αυστηρή επίβλεψη για να αποφύγουμε τις "γνωστές" κακοτεχνίες αλλά και τις αστοχίες στην επιλογή των εργων για την οδικη ασφαλεια.

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ…                               

       Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 3.898.00 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

 Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» έργα βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.898.000 ευρώ.

 Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα που αφορούν εργασίες βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου:

 Για τη Χίο, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

  • Για τη Λέσβο, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
  • Για τη Σάμο, με προϋπολογισμό 735.000 ευρώ.
  • Για τη Λήμνο, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
  • Για την Ικαρία, με προϋπολογισμό 463.000 ευρώ.

 Δικαιούχος των έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Π.Β.Α.

 Για την ένταξη των έργων η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αξιοποίησε μελέτες που είχε εκπονήσει η «Εγνατία Α.Ε.» τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες επικαιροποιήθηκαν από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών της Π.Β.Α. και έτσι έγινε εφικτή η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο των έργων θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (Μ.Ο.Α.) με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού όπως η επαναδιαγράμμιση, η τοποθέτηση νέων και η αντικατάσταση υφιστάμενων φθαρμένων πινακίδων σήμανσης, η τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος, η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, κλπ., καθώς επίσης και η συμπλήρωση – ανακατασκευή της υφιστάμενης υποδομής τοπικά, όπως η επισκευή φθορών του οδοστρώματος και η αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, η συμπλήρωση υλικού του ερείσματος, ο καθαρισμός – μόρφωση της υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, ο καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

 Η κα. Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

 «Είναι συσσωρευμένες εδώ και χρόνια οι ανάγκες για έργα οδικής ασφάλειας στο Βόρειο Αιγαίο. Πέρα από τα έργα που ήδη εκπονούνται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τη σημερινή απόφαση εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ έργα οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκατ. ευρώ σε όλα τα νησιά.

 Η οδική ασφάλεια παραμένει πάντα προτεραιότητα για εμάς και τα έργα που υλοποιούνται στοχεύουν να γίνει καλύτερο και ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο των νησιών μας».

 

 

 

Διαβάστηκε 666 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444