18 Δεκεμβρίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 10:26

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΛΗΜΝΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ... ΚΤΕΛ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Με το ΚΤΕΛ Λέσβου από τη Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκη! Ακούγεται περίεργο όμως εξετάζεται και φυσικά μας αφορά. Γιατί και η Λήμνος έχει ανάγκη από μια πιο προσιτή και ευκολη  συγκοινωνία με τη Θεσσαλονίκη, όπου δεν θα  υπάρχει το άγχος: ωραία έφτασα στην Καβάλα,  είναι  αργά το βράδυ και είμαι στο πουθενά, ούτε αν θα  προλάβω το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Καβάλας.      Η. Κότσαλης

Γιάννης Σπιλάνης:

Μια σωστή κίνηση. Αφού οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Β.Αιγαίου και υπάρχει η επιδοτούμενη γραμμή για Καβάλα με 2 εβδομαδιαίες συνδέσεις ας την αξιοποιήσουμε όπως πρέπει. Αλλωστε μέσω Καβάλας η σύνδεση με Θεσσαλονίκη είναι πιό σύντομη και πιο οικονομική.

Από το site: WWW.LESVOSNEWS.NET

Με ημερομηνία 10-10-2017 ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου υπέγραψε απόφαση με την οποία κάνει δεκτό το αίτημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου. Δημιουργεί νέα υπεραστική και διαπεριφερειακή γραμμή μεταξύ Μυτιλήνης και Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Καβάλας. Προηγούμενη ίδια απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τώρα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου επανέρχεται, αποφασισμένο να κάνει πράξη ένα πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο. Λεωφορεία του θα ξεκινούν από το νησί, θα μπαίνουν στο πλοίο, θα βγαίνουν στην Καβάλα κι από το λιμάνι της πόλης μας θα συνεχίζουν το ταξίδι τους για τη Θεσσαλονίκη.


Η απόφαση έχει την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννη Ξενάκη. Προηγήθηκε σχετικό αίτημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λέσβου αλλά και έγγραφο υπέρ ικανοποίησης της αίτησης από πλευράς της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών.


Η απόφαση αναφέρει μεταξύ των άλλων: «αποφασίζουμε τη δημιουργία νέας υπεραστικής διαπεριφερειακής γραμμής του ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. μεταξύ των πόλεων Μυτιλήνης και Θεσσαλονίκης μέσω Καβάλας , σε Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ν.Λέσβου Α.Ε. Πλ.Αγ. Ειρήνης 2, ΤΚ 81100 Μυτιλήνη εφαρμογή της παρ. 5, του άρθρου 7, του Ν. 2963/2001 (ΦΕΚ 268/ Α ́/2001) και του άρθρου 3, της Υ.Α.Β -54871/4060/2003 (ΦΕΚ1364/Β ́/2003). Αφετηρία ο επιβατικός σταθμός Μυτιλήνης – τέρμα ο υπεραστικός επιβατικός σταθμός Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) μέσω Καβάλας και αντίστροφα. Με νεότερη απόφασή μας θα καθορισθούν τα δρομολόγια , οι ώρες άφιξης αναχώρησης , το κόμιστρο και ότι άλλο προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις για την υλοποίηση του σκοπού και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να υποβληθεί προσφυγή από οποιοδήποτε έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν . 3852/2010 (ΦΕΚ87 /Α ́/2010 ) « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης » στις προθεσμίες που προβλέπονται από τις παραπάνω διατάξεις».

 Θα υπάρξουν αντιδράσεις ;

Στην τοπική εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ της Καβάλας διαβάζουμε:

Για την πραγματοποίηση των δρομολογίων είναι μάλλον υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Επί του παρόντος αυτή δεν υπάρχει. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας που δεν γνωρίζει την εξέλιξη, θα έχει απώλειες αν όλα όσα ετοιμάζονται γίνουν πράξη. Ως γνωστόν πολλοί επιβάτες των πλοίων από τα νησιά του Β. Αιγαίου συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Διαβάστηκε 2730 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444