18 Ιουλίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 12:30

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η στρατιωτική παρουσία ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της  Παρέλασης! Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς!

Πέρασαν και οι μαθητές όλων των βαθμίδων, πέρασαν και Συλλογικότητες: ο Ερυθρός Σταυρός. το Λυκειο Ελληνιδων, ο Συλ. Αγιου Δημητριου, ο  Γ.Α.Σ. Ελπίζω να μην ξεχνώ κάποιον… Από τα Αθλητικά Σωματεία ήταν   ο Ν.Ο.Λ  των κωπηλατών και των διεθνών και εθνικών Πρωταθλητών!  Αυτό  το τμήμα της παρέλασης  πέρασε με τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

 Μετά η κατάσταση άλλαξε με τους συγχρονισμένους βηματισμούς και τέλειες γραμμές.  Ήταν η σειρά του Στρατού.  Το Πεζικό, το  Ναυτικό, η  Αεροπορία με την Μπάντα της 88 ΣΔΙ.

Κατά την παρέλαση του Στρατού υπήρχε και μεγαφωνική  περιγραφή με ωραία  λόγια και … μεγάλα!

Στην Εξέδρα οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, όπως ο Έπαρχος, ο Δήμαρχος, ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Περβολιών της Κύπρου, όπως κάθε χρόνο αφού υπάρχει αδελφοποίηση με το Δήμο Λήμνου. Ήρθαν ακόμη για την Επέτειο ο  βουλευτής της Ν.Δ, Χαρ. Αθανασίου και ο Δήμαρχος Λέσβου  κ. Γαληνός, ο οποίος αν  και δεν είναι στο πρωτόκολλο δεν την ξεχνά τη Λήμνο.

Ο  κόσμος δεν ήταν πολύς,   όπως άλλες χρόνιες,  επειδή υπήρχε μια μικρή  απειλή βροχής και βέβαια καμιά σχέση με πέρσι όταν  η παρέλαση έγινε με την παρουσία του Προέδρου  της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου  αλλά κυρίως επειδή θα έκανε αεροπορικές επιδείξεις ο συμπατριώτης μας Πιλότος  Λουκάς Θεοχαρόπουλος!

Ενα θέμα που  απασχολούσε τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα και μας ζάλισαν το κεφάλι για τους σημαιοφόρους μαθητές, πέρασε απαρατήρητο… Τελικά   ήταν οι καλύτεροι μαθητές αυτοί που επιλέχθηκαν  ως σημαιοφόροι και η περίφημη κλήρωση, στη Λήμνο τουλάχιστον,  δεν  έγινε.   Πάει  και αυτό α να αποδειχτεί ότι στη Ελλάδα  δύσκολα προχωρούν οι εκσυγχρονισμοί  και είμαστε καθηλωμένοι στο παρελθόν…  

Θυμάμαι  παλιότερα με τους Αλβανικής καταγωγής μαθητές, αν θα έπρεπε να είναι σημαιοφόροι …  Ακούστε, λοιπόν  μια σημερινή  εικόνα. Είχε τελειώσει η  μαθητική Παρέλαση και  3 μαμάδες στολισμένες για τη Γιορτή φωτογράφιζαν 4 μαθήτριες του Γυμνασίου αγκαλισμένες  απέναντι τους … Καθώς πέρασα από κοντά  μιλούσαν μεταξύ  Αλβανικά και, βεβαίως,  μετείχαν με τόσο ενθουσιασμό στην  Εθνική μας Γιορτή…  που ολοφάνερα ήταν και δική τους!  Για αυτό σας λέω εμείς μπορεί να  προχωράμε αργά αλλά, τελικά,  η ζωή πάει μπροστά!

 

Διαβάστηκε 1209 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444