26 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:30

Ετσι διασώθηκε, απο Ανθρωπους, το ΕΛΑΦΙ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Παράτησα την εκπομπή στο Ράδιο Άλφα στην πιο κρίσιμη ώρα, 11.00,  και πηγα για ένα επιτοπιο ρεπορταζ για τη διασωση ενός ελαφιου.

Όλα λειτουργησαν  τέλεια, σ΄αυτή τη διαδικασία:

Ο ακροατής μας Τακης Καλκέψος, κατοικος στον  Πλαγισο Μόλο (Στβι) , μας τηλεφώνησε για το ελάφι που ήταν μπλεγμένο από τα κέρατα πάνω σε ένα δέντρο…

Ειδοποιήσαμε το Αντιδήμαρχο Ν. Μοσχάκη.

Σε 10 λεπτά,  μου είπε, όταν τον ρώτησα σε πόση ώρα θα πάει η  βοήθεια.

Όταν πήγα  εγώ εκει,  σε περιπου 20 λεπτα,  το εργο  του απεγκλωβισμού το  ειχε αρχισει.

Ηταν μια δυσκολη επιχείρηση  αφου το  μεγαλόσωμο αρσενικό ελάφι  ήταν μπλεγμένο   στα κέρατα από ένα κουβάρι δίχτυα  ψαρά, με  μολύβια και φελά! Τα δίχτυα με ένα ισχυρό σκοινι είχαν τυλιχτεί πάνω σε ένα δέντρο και το ελάφι έμεινε εκει παγιδευμένο  τουλάχιστον από χθες.

Το είδε, σήμερα το πρωί  ένα νεαρός Σέρβος τουρίστας που μένει στο διπλανό σπίτι και με παντομίμα  ειδοποίησε το γείτονα Τακη Καλκέψο. Έτσι  ξεκίνησε ο δρόμος προς της ελευθερία.  

Η απελευθέρωση   ήταν δύσκολη   γιατί το ελάφι ήταν  πολύ δυνατό και τρομοκρατημένο. Μισή ωρα  πηρε  να ξεμπλέξουν με κοφτάκι και μαχαίρι τα κέρατα του ελαφιού, το οποίο  αντιδρούσε με βίαιες και επικίνδυνες κινήσεις και τινάγματα.

Για να το ελέγξουν το  έδεσαν  τα  πόδια τα οποία στο τέλος δυσκολεύτηκαν να λύσουν…  Ευτυχώς ευνοούσε  η μορφολογία του εδάφους  γιατί είχε ένα κόψιμο και εκεί κρεμόταν το σώμα του ελαφιού (φωτογραφία) .

Ο  Υπάλληλος του Δήμου Γιάννης Κατσικάς έκανε καλή δουλειά  και  ο  Σέρβος Αλεξάντερ, ο οποίος ήρθε στη Λήμνο για το μήνα του μέλιτος, ένα δουλεμένο  παιδί,  που έπιαναν τα χέρια,   με φιλοτιμη προσπαθεια καταφεραν να απαλαξουν το ελαφι  από τα δεσμα του.

Το εξουθενωμένο ελαφι  σταθηκε   ορθιο  και έτσι ήταν εντυπωσιακό, όπως η φύση το προόρισε. Χρειάστηκαν καποια δευτερόλεπτα για  να καταλάβει ότι μπορούσε να φύγει  και  με αργά τρεχάτα βήματα  κίνησε  προς την ελευθέρια, ενώ ο Αλεξάντερ, χειροκρότησε αυθόρμητα τη στιγμή!

Έχω βίντεο και φωτογραφίες όμως τα κρατώ  προς το παρόν,  καθώς δεν ξέρω αν το ελάφι θέλει να το κάνω θέαμα…  

Εγώ πάντως βρέθηκα εκεί για να καταγράψω το μεγαλείο του Ανθρώπου, ο όποιος στην αρχή της Ιστορίας του ήταν μόνο Κυνηγός, και έφτασε  σήμερα, εξελισσόμενος, να γίνεται και διασώστης.

Διαβάστηκε 1754 φορές