18 Ιουλίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 13:12

Η Πόλα και αλλες 12 σε μια "αλλη" Λήμνο! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα γκρουπ  από 13 γυναίκες  ήρθαν στη Λήμνο στο τέλος  του Καλοκαιριού, όχι για απλό τουρισμό αλλά για αυτό που  λέμε: Θεματικό Τουρισμό!

 Η Ελληνοαυστραλέζα με Λημνιακή καταγωγή, η Πόλα, με Μητέρα από το Καρπάσι  (τη Βικτόρια) και Πατέρα από τη Φλώρινα, η οποία γεννήθηκε στην Αυστραλία και χάρη στην επιμονή των γονιών της  μιλά πολύ καλά τα ελληνικά,  ήταν αυτή που προκάλεσε αυτή την επίσκεψη στη Λήμνο. Μαζί,  ως συνεργάτες,   ήταν  μια γνωστή επαγγελματίας φωτογράφος από το Παρίσι και μια Αμερικάνα  διακοσμήτρια.  Οι υπόλοιπες του γκρουπ ήταν  από τη ν Αυστραλία.

Η θεματική επίσκεψη τους στη Λήμνο είχε στο πρόγραμμα  μαθήματα  και εφαρμογές  φωτογραφίας και διακοσμητικής στο τοπίο της Λήμνου.

Η ιδέα  της  Πόλας, είχε μεγάλη επιτυχία αφού υπήρξαν  άμεσες  συμμέτοχες… Οι 13 γυναίκες έφτασαν  μόνες στη Λήμνο και εδώ γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Δέθηκαν αμέσως καθώς είχαν κοινά ενδιαφέροντα  και άρχισαν τα μαθήματα  και "στημένες"  σκηνές   φωτογράφισης και αισθητικής.

Πήγαν,  ντυμένες όλες στα λευκά, για τις ανάγκες της φωτογράφισης,    στο Κτήμα Μητρόπολις, όπου  έστρωσαν  τραπέζια με παλιά κεντήματα,  για τις ανάγκες της διακόσμησης,  και οργάνωσαν ένα γλέντι.

Περπάτησαν ως την Παναγιά την Κακαβιώτισα, πάλι με το ίδιο αντικείμενο.

Φωτογράφησαν τα πετρόχτιστα του Κοντιά έχοντας ως ντεκόρ ένα κρεβάτι στο δρόμο στολισμένο με παλλαϊκό τρόπο. 

Πήγαν στις παραλίες και στα ανοιχτά  της Λήμνου με το ιστιοπλοϊκό ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ. Από το ταξίδι αυτό  θα τους μείνει αξέχαστο ένα μπάνιο καταμεσής στο Πέλαγος…  Εκεί τα νερά είναι αλλιώς,  μας είπε η Πόλα,  και η θάλασσα έχει   μια άλλη ενέργεια!

Μέσα από αυτή τη διαδικασία,  που  άρεσε πολύ στις επισκέπτριες  στο Νησί μας,  η Πόλα,  η οποία έρχεται από παιδί για διακοπές εδώ, είδε τη Λήμνο αλλιώς.

Αυτή  την  αλλιώτικη εικόνα του Νησιού, η φωτογράφος της παρέας θα την φέρει σε  διεθνή θεματικά περιοδικά και θα είναι μια ιδιαίτερη  διαφήμιση για ένα νησί, το οποίο  δεν το  γνωρίζουν στο εξωτερικό , αφού για τους ξένους Αιγαίο   σημαίνει Μύκονος και Σαντορίνη, όπως μας είπε.  

Συζητήσαμε ακόμη στο Ράδιο για το  πως είναι ένα παιδί Ελλήνων να μεγαλώνει στην Αυστραλία, η οποία είναι πατρίδα του και πως,   το παιδί αυτό,  μεταλλάσσεται μεγαλώνοντας για να αναγνωρίσει  στη συνεχεία και  την Ελλάδα  ως ένα τόπο πιο βαθειά δικό της…

Μόλις ήρθε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  η Πόλα, από  τα "διακοσμητικά" του Σταθμού της άρεσε  και φωτογράφισε ένα ματσάκι με μπαμπακιές  "ανθισμένες", που μας έφεραν χθες.  Τα μαθήματα φωτογραφίας και διακοσμητικής με φόντο τη Λήμνο την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.  Το μάθημα το πήραμε και μεις και να η Πόλα σε μια τέτοια στημένη  φωτογραφία!  

Διαβάστηκε 1612 φορές

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444