19 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 09:09

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ !!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Μύρινα,16 Σεπτεμβρίου 2017

 

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», όπου προβλήθηκε το θαυμάσιο ντοκιμαντέρ του ρώσου δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κρουτόβ για τη Λήμνο, συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 14ων Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Επίσκοπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ευγένιος Μέσων Ουραλίων, ο Έπαρχος Λήμνου Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Ρωσίας στρατηγός Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, ο τέως γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Της προβολής του ντοκιμαντέρ προηγήθηκε η παρασημοφόρηση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του ρώσου δημοσιογράφου κ. Αλεξάντερ Κρουτόβ, του λημνιού δημοσιογράφου κ. Ηλία Κότσαλη και διακεκριμένων μελών της ρωσικής αποστολής από τον Επίσκοπο της Ρωσικής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ευγένιο Μέσων Ουραλίων. Ακολούθησαν ρωσικά τραγούδια και η προβολή της ταινίας, η οποία έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από το κοινό.

Μέσα από μία σειρά εξαιρετικών αφηγήσεων, οι οποίες συνοδεύονται από μοναδικές εικόνες της Λήμνου, ο Αλεξάντερ Κρουτόβ παρουσιάζει «την γνωστή από την αρχαιότητα ανεπανάληπτη ομορφιά της Λήμνου».  Η ιστορία και ο αρχαιολογικός πλούτος, η μυθολογία, οι άνθρωποι, οι όμορφες εκκλησιές και τα πράσινογάλαζα νερά, οι θεραπευτικές ιδιότητες της λημνίας γης, η ηρωική ιστορία του νησιού και η σύνδεσή της με την Ορθοδοξία είναι μερικά από τα βασικά συστατικά του ντοκιμαντέρ.

Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει η κοινή ιστορία της Ελλάδας Ρωσίας, η οποία «δέθηκε με ένα αόρατο νήμα», η παρουσία του στόλου του κόμη Ορλώφ τον 18ο αιώνα και η συμβολή της Ρωσίας στον απελευθερωτικό αγώνα, οι κοζάκοι της Λήμνου, που αποτέλεσαν άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κοινό ιστορικό παρελθον.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε από κεντρικό κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης σε 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Διαβάστηκε 923 φορές