16 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Ειδοποίηση
  • Lack of access rights - File '/images/stories/eidiseis/kiriaki_sto_xorio.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/stories/eidiseis/kiriaki_sto_xorio.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/stories/eidiseis/kiriaki_sto_xorio.jpg'
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 08:15

Κυριακή στο… Νησί !

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πατήστε για μεγέθυνση 

Η Λήμνος στην ΕΤ3, την Κυριακή 12 Ιουν. 15.00

Η γνωστή και με  πολύ  τηλεθέαση    εκπομπή της ΕΤ3,  ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ,  θα παρουσιάσει τη Λήμνο στις 12 Ιούνη, Κυριακή φυσικά, ώρα 15.00

Η  λήψεις  έγιναν την  Κυριακή 5/6 στην προκυμαία του Μούδρου, από τις 16.00 εως τις 20.00, όπου παρουσιάστηκαν, ακροθιγώς και ατάκτως ερριμένα,  η  ιστορία και μυθολογία του νησιού, η πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, η επιχειρηματικότητα, η γεωργική και κτηνοτροφική παράγωγη του, η Πανεπιστήμια Σχολή, οι  γεωλογικές ιδιαιτερότητες και τα όμορφα τοπία της ,  η τοπική  μαγειρική,   οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια της. Εκτός από αυτή την κεντρική λήψη που κράτησε πάνω από 4 ώρες και έγινε από 5 κάμερες ταυτόχρονα,  τις δυο προαγόμενες μέρες έγιναν διάφορες θεματικές λήψεις.

 

Η  χρονική στιγμή τόσο των λήψεων όσο και της μετάδοσης της  εκπομπής είναι σχεδόν η ιδανική, μιας και ο βασικός στόχος μας, από αυτή τη τηλεμφανιση της Λημνου,  πρέπει να είναι η τουριστική διαφήμιση του νησιού,  καθώς μάλιστα γίνεται  στην καλύτερη αγορά, για μας,  που είναι η Β. Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι το κανάλι της ΕΤ3 έχει πανελλήνια εμβέλεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη και   θεωρείται  βορειοελλαδίτικο.

 

Για την πραγματοποίηση  αυτής της εκπομπής,  και μάλιστα στο σωστό χρόνο,  είναι  πολύ σημαντική η συμβολή του δημοσιογράφου και  στέλεχος της ΕΤ3, Νίκου Βολονάκη, ενώ στην  οργάνωση της  και κυρίως στο βασικό της  θέμα της που είναι η τοπική κουζίνα,  σημαντικός είναι ο ρόλος της Μισέλ Βολονάκη, που  παλιότερα  και πριν η  μαγειρική  γίνει τηλεοπτική   μόδα, ήταν παραγωγός τέτοιας εκπομπής στην ΕΤ3.

Με το  Νίκο και τη Μισέλ  Βολονάκη, που  διαμένουν σχεδόν  μόνιμα στη Λήμνο, μιλήσαμε Ραδιοφωνικά και μας  έδωσαν λεπτομέρειες… Έτσι μάθαμε ότι η εκπομπή ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ είναι  η πρώτη σε τηλεθέαση της ΕΤ3,  καθώς την  παρακολουθούν 400.000 στην πρώτη μετάδοση της  κάθε Κυριακή μεσημέρι και άλλες 300.000 στη βραδινή επανάληψη τη Δευτέρα,   δηλαδή 700.000 στο σύνολο. Ακόμη, μάθαμε, ότι η  λήψη θα  είναι  «πεντακάμερη»   (5 ταυτόχρονες κάμερες), κατι που γίνεται για  πρώτη φορά στη Λήμνο.  Το συνεργείο αποτελείται από 20 μέλη, ενώ τα θεματικά μέρη της εκπομπής  θα γυριστούν τις προηγούμενες μέρες και ανάμεσα σε αυτά θα γίνει μια παρουσίαση  της Μαίρης Λαμπαδαρίδου και του παλιού δάσκαλου και λογοτέχνη Λεωνίδα  Βελιαρούτη.

Η παρουσία του κόσμου ,  από όλα τα μέρη του νησιού,  στο Μουδρο  ήταν εντυπωσιακή, καθώς και η καρτερικότητα του αφού παρέμειναν υπομονετικά μέσα στον Ήλιο για πολλές ώρες.

Περισσότερο μεμονωμένα άτομα δηλ νοικοκυρές, αλλά και Σύλλογοι χωριών  παρουσίασαν την τοπική κουζίνα  με μεγάλο αριθμό μαγειρευμάτων. Είναι αξιοθαύμαστο που  μέσα στον ελάχιστο χρόνο από την Τέταρτοι που ανακοινώθηκε η εκπομπή μέχρι την Κυριακή υπήρξαν τόσο πολλές συμμετοχές,  επίσημα 65 με 70 αλλά τελικά τις υπολογίζουμε πάνω από 100. Επίσης ήταν εντυπωσιακή η παρουσία των μουσικοχορευτικών συλλόγων που ήταν όλοι εδώ (ακόμη και το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ !!! )

Ο Δήμος  Λήμνου ( ιδιαίτερα ο Παν. Τσανταρλιώτης και Κώστας Αδαμίδης καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο του Μούδρου) και οι πολίτες που ασχολήθηκαν με την  όλη οργάνωση παίρνουν άριστα για ο.τι έκαναν και ήταν μεγάλο και σύνθετο,  ενώ άριστα με τόνο παίρνουν οι κάτοικοι του νησιού για τη διάθεση τους για συμμετοχή που είχε μοναδικό κίνητρο και στόχο την ανάδειξη της Λήμνου.

Επισημαίνουμε   ότι η παρουσία  της Λήμνου σε  αυτή την εκπομπή  είναι μια τρομερή ευκαιρία για διαφήμιση καθώς μάλιστα  γίνεται,   στον κατάλληλο τόπο (Β. Ελλάδα) και χρόνο (αρχές καλοκαιριού)

Κυριακή 12 Ιουν.,  ώρα 1500 μην ξεχάσετε να βάλετε ΕΤ3  και με sms και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο διαδώστε την πληροφορία.

 

Ηλίας Κότσαλης

Διαβάστηκε 13515 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 07:34