26 Μαΐου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 12:25

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΕΟΕΣΣΑΣ: ΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΕΙΟ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΨΗΦΙΣΜΑ της   ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΛΗΜΝΟΥ (με τον διακριτικό τίτλο ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ)  της 17ης Αυγούστου 2017

Η Γ.Σ. της 17ης Αυγούστου 2017 ομόφωνα ψήφισε για τα κάτωθι θέματα :

  1. Δεδομένου του προβλήματος που προκύπτει ολοένα και περισσότερο σχετικά με την επάρκεια και ποιότητα του νερού ψηφίζουμε να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες από την Δημοτική Αρχή σχετικά με τα φράγματα. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 Η Ανεμόεσσα ήταν και είναι αναφανδόν υπέρ των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αρκεί η χρήση τους να είναι  επωφελής για τους κατοίκους του νησιού και το περιβάλλον. Στον τομέα λοιπόν της ενέργειας    ψηφίζουμε την χρήση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα καλύπτουν αυστηρά μόνο την ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού.

 Το νησί μας διακρίνεται για τις μοναδικές παραλίες που διαθέτει. Ιδιαίτερης ομορφιάς  είναι η παραλία του Κέρους, η οποία δυστυχώς υποφέρει. Προσπαθώντας να την διαφυλάξουμε από αυθαίρετες  παρεμβάσεις, ώστε  να προστατευθεί και να διατηρηθεί κατά το δυνατόν αναλλοίωτος ο χώρος και το τοπίο, ψηφίζουμε την συνέχιση των ενεργειών προστασίας της παραλίας του Κέρους.

Στο πλαίσιο της δημοπράτησης χώρων παραλιών του νησιού που γίνεται κάθε χρόνο, θα πρέπει να προβλέπονται παραλίες, οι οποίες θα αποκλείονται από την εμπορική εκμετάλλευση και θα προσφέρονται στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι επιδιώκουν να απολαύσουν ένα γνήσιο τοπίo.  Στις δε παραλίες, οι οποίες δημοπρατούνται πρέπει να ελέγχονται οι αποστάσεις των κινουμένων αντικειμένων (όρα ξαπλώστρες) από την άκρη της παραλίας,  όπως προβλέπεται από τον Νόμο. (βλέπουμε δυστυχώς ξαπλώστρες εκεί που σκάει το κύμα, που εκτός της απόλυτης ακαλαισθησίας  των,  εμποδίζουν και την πρόσβαση των άλλων λουομένων στη θάλασσα).  Επίσης πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για την σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων. 

 Σχετικά με το Χριστοδουλίδειο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ), το ωραιότερο κτίσμα της Μύρινας και του Ρωμαίικου γιαλού ,  εξαιρετικής Αρχιτεκτονικής  και  στολίδι του νησιού,  ψηφίζεται από την Γ.Σ. η  άμεση λήψη μέτρων,  λόγω ότι επείγει να διασωθεί το κτίριο -και πρέπει να διασωθεί-,  και εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να παρέμβει όπου κρίνει αναγκαίο

 

Διαβάστηκε 1556 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 12:28