21 Φεβρουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 20:52

Οι υπεροχες Νοσοκομες, και οχι μονο, του Νοσοκομειου Λημνου ! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και οι έντεκα ήταν υπέροχες και η προϊσταμένη τους ξεχωριστή...

 Δεν είναι τίτλος μυθιστορήματος. Διάλεξα αυτόν τον τίτλο για να δώσω την πραγματική σημασία στο ευχαριστήριο που θα ακολουθήσει παρακάτω.

Είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι με ευχαριστεί και με κάνει να νιώθω όμορφα δεν το ψελίζω απλά, αλλά λέω τα πράγματα με το όνομά τους, όπως κάνω και όταν δω κάτι που που δε μ’ αρέσει, με προσβάλλει ή με θίγει. Δε διστάζω να το πω και να το «καταγγείλω» γνωρίζοντας το κόστος που μπορεί να έχει η όποια δημοσιοποίηση και η έκταση που μπορεί να πάρει αυτό που κάνω.

Αρκετά ο πρόλογος. Άλλωστε δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτά που είπα μέχρι τώρα… Στο θέμα μας!

Στις 25 Ιουλίου, ημέρα Τρίτη, μπήκε στο Νοσοκομείο ο θείος μου, ο αγαπημένος Μενέλαος Πλάντζος, ο οποίος σήμερα που γράφω αυτά τα λόγια έχει φύγει για το «μεγάλο ταξίδι»… Ο θείος μου, πρώτος εξάδελφος της μητέρας μου, καταγωγής και μεγαλωμένος στον Κορνό, ήταν ένας άνθρωπος δίκαιος, ηθικός, περήφανος καλοσυνάτος και τα μαθήματα που πήρα από αυτόν; η αισιοδοξία κι ένας καλός λόγος για τα πάντα και για όλους! Δεν τον άκουσα ποτέ να παραπονιέται, και κυρίως μέσα στη μοναξιά του εξακολουθούσε να ήταν μεγαλόψυχος και καθόλου μα καθόλου μίζερος. Όποια στιγμή κι αν τον ρωτούσες τι κάνει πάντοτε μα πάντοτε έλεγε ότι είναι πολύ καλά! Οτιδήποτε και αν του συνέβαινε κακό η δυσάρεστο ,το ερμήνευε ως καλό,,,,,,,!!!!!

Δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες για την ασθένειά του. Μπήκε στο Νοσοκομείο την Τρίτη 25 Ιουλίου κι έμεινε μέσα 24 ολόκληρες μέρες και νύχτες. Αυτό που είδα στο νοσηλευτικό προσωπικό ήταν κάτι πέραν του δέοντος, μία υπέρμετρη ανθρωπιά.

Όλες τους, μαζί τους και ο Γιάννης Χλαπάτσος, στεντόρια φωνή, γεροδεμένος και σε κάνει να αισθανθείς ασφάλεια. Οι νοσηλεύτριες πρόθυμες, καταρτισμένες, ακούραστες και ανθρώπινες, για μένα ήταν ένα μάθημα προς τον εαυτό μου και προς τους άλλους. Τις ευχαριστώ όλες, μαζί και την προϊσταμένη τους  υπεύθυνη Μαυρολάμπαδου Σόνια. Ακόμη, την εξαίρετη και ταχύτατη Πούλιου Βάγια, την ακούραστη και χαμογελαστή Χριστοφιδέλη Χαρά, την καλοσυνάτη και ευγενάστατη Λαντούρη Ελένη, την πρόθυμη και ακούραστη Κουζίνα Μαρίκα, την αληθινή κι όλο ζωντάνια Νικίου Χριστίνα, την εξαιρετική και πάντα μ’ ένα χαμόγελο Κατερίνα Τζαντσαλή, την σταθερή και υπεύθυνη Ευαγγελία Τσίρτη, την γαλήνια κι όμορφη ,   Ζωγραφένια Μάρκου, την εξυπηρετική Χατζηαντωνάκη Σοφία, την πάντα καλοσυνάτη χαμογελαστή Δέσποινα Κασσάρα και την πρόσχαρη Λιτσάκη Βίλη

Ήθελα να τονίζω πως το νοσηλευτικό προσωπικό διακρίνεται από ανθρωπιά και κατάρτιση. Με τις οδηγίες των ιατρών κάνουν πάντα, αμέριστα το καθήκον τους. Οι επιστήμονες, κος Τσαβδαρίδης Θεόδωρος, ορθοπεδικός, που ήταν πάντα στο πλευρό μας με υπευθυνότητα και καλοσύνη από την πρώτη στιγμή και ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής, κος Σκαμάγκης Αθανάσιος Ορθοπαιδικός, χειρούργος, ήταν πάντα στο πλάι κάθε ασθενή, μεσάνυχτα, ξημερώματα, μεσημεριάτικά, πάντα εκεί. Φυσικά τις ευχαριστίες μου στο κ Λαζαρίδη Πέτρο διευθυντή χειρουργικής κλινικής.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στον καινούριο Ιατρό που ήρθε στο νησί μας, και ευχομαι ολόψυχα να μείνει, ο κος Γεώργιος Καρανίκας, διδάσκων Αθηνών, επιμελητής.διότι η κοινωνία μας χρειάζεται τέτοιους επιστήμονες μαζί και την ανθρωπιά τους. Στον διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου κ Μονοκρούσο Θεόδωρο θέλω να πώ συγχαρητήρια ιδιαιτέρως για τις νοσηλεύτριες που είναι ολες υπέροχες και χρειάζονται πολλά bonus για το εργο τους!!!!

Δέσποινα Καμπουροπούλου

 

 

Διαβάστηκε 1643 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 20:57