21 Φεβρουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 13:23

ΛΗΜΝΟΣ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ; Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημοσιεύουμε του ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του Δήμου μας με επιφυλάξεις ως προς τα προτεινόμενα  δρομολόγια, γιατί δε παίρνουν καθόλου υπόψη το δίπτυχο κόστους - οφέλους των δρομολογίων αυτών. Αλλά και τα λιμάνια προσέγγισης όπως προτείνονται δεν είναι ισοδύναμης  αξίας για κάθε νησί…

Είναι φανερό ότι η συνάντηση των Δήμαρχων έγινε με μηχανιστικό τρόπο,  χωρίς κάποια τεχνική προετοιμασία.  Συμφωνούμε, βεβαίως,  για την ανάγκη "εξεύρεσης κατάλληλου, σύγχρονου πλοίου."

 ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα,31 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου, στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, η οποία επανήλθε φέτος κατά τους θερινούς μήνες με ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο, ενώ κοινή επιδίωξη είναι να καταστεί μόνιμη σύνδεση,  αποτελώντας μοχλό για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των δύο νησιών, αλλά και των εμπορικών και γενικότερων οικονομικών συναλλαγών με την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες των δύο νησιών, συζητήθηκε το θέμα της εξεύρεσης κατάλληλου, σύγχρονου πλοίου.

 Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις δρομολογιακές γραμμές, τα προτεινόμενα δρομολόγια είναι τα εξής:

 1)      Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λέσβος

2)      Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο

3)      Απευθείας σύνδεση Σαμοθράκη – Λήμνου.

 

 

Διαβάστηκε 1403 φορές