19 Ιουνίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 12:50

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΒΙΓΛΑ... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια φωτιά,  που άρπαξε και πήγε να επεκταθεί από τη στροφή προς Βίγλα, του δρόμου Κορνου - Σαρδων,  σβήστηκε μετά από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής…

Αυτόπτες διερχόμενοι από εκει  μας είπαν  για τη φωτιά που ξέσπασε   και τα καμένα  ήταν σε επαφή με το δρόμο, κάτι που δείχνει σαν πιο πιθανό ένοχο το τσιγάρο. Φυσικά το τσιγάρο κάποιος το πέταξε και το κακό  ξεκίνησε, ευτυχώς όμως δεν επεκτάθηκε καθώς ο άνεμος,  ο οποίος μεταφέρει και "κορώνει"  τις πυρκαγιές  ήταν ελάχιστος .

 Από αυτή την περιοχή παλιότερα είχε ξεκινήσει μια πυρκαγιά και  με άνεμο 5 μποφόρ έφτασε γρήγορα μέχρι τον  κάμπο του Κάσπακα κατακαίοντας αγροτικές εγκαταστάσεις δέντρα κλπ, ενώ έθεσε σε κίνδυνο το στρατόπεδο του  Κάσπακα - Κορνου.  

Τότε χρειάστηκε να  πάρουν  μέρος και αεροπλάνα, τώρα ήταν αρκετή η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της οποίους το τηλ. είναι 22540-22199. Σημειώστε το στο κινητό σας  γιατι όπως διαπιστώνετε δεν λείπουν και αυτοι, οι οποίοι  με την εγκληματική τους   αμέλεια μπορούν να βάλουν σε μπελάδες ανθρώπους, ζώα και τη φυσικά το μοναδικό  περιβάλλον της Λήμνου.  (φωτογραφία Αρχείου)

 

Διαβάστηκε 1441 φορές