21 Ιουλίου 2018
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 12:50

ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ, ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ;;; Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Άλλος τις ονόμασε Κανονιές, άλλος Βροντές, άλλος  Εκρήξεις  και άλλος   ρ,τι ανάλογο σκέφτηκε για να περιγράψει αυτό που αισθάνθηκε εκεί κατά τις 10 το πρωί. Κάποιοι είπαν ότι ένοιωσαν και ωστικό κύμα.  

Ήταν δυο αλλεπάλληλες βροντές  ή όπως αλλιώς  τις  ονόμασαν και    έγιναν έντονα  αισθητές, σε τέτοιο βαθμό,  που κάποιοι πετάχτηκαν  έξω  από τα σπίτια τους.

Από μαρτυρίες που έφθασαν στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  ο ΒΡΟΝΤΟΣ  αυτός έγινε  έντονα αντιληπτός από τον ΑγιοΓιαννη Κάσπακα,  τον Κορνό,   τη Μύρινα,   μέχρι τον Πλαγισο Μολο και  σε κάποιο βαθμό έφτασε μέχρι το Πορτιανού και το Μουδρο. Επομένως εντοπίζεται σε μια ευρεία περιοχή της Νοτιοδυτικής Λήμνου.

 Η  πρώτη σκέψη , που κυκλοφόρησε ήταν ότι   Στρατός κάνει ασκήσεις και βολές,   οπότε η δεύτερη δικη μου σκέψη ήταν:  καλά τέτοια εποχή;

Όμως ο Στρατός δεν έκανε ασκήσεις και πηγές της 88 ΣΔΙ  μας ανέφεραν ότι  καμιά στρατιωτική μονάδα του Νησιού δεν είχε κάποια δραστηριότητα ώστε να   προκαλέσει  αυτές τις βροντές.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία δήλωσε και αυτή άγνοια και η Αστυνομία η οποία  είχε την ευθύνη της περαιτέρω έρευνας δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα.

Λέγεται λοιπόν ως μια πιθανότητα  ότι  θόρυβος  μπορεί να  προσήλθε από κάποιο αεροπλάνο το οποίο πετούσε πολύ ψηλά  και  έσπασε το λεγόμενο Φράγμα του Ήχου, δηλαδή η ταχύτητα του ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου οπότε σ΄αυτές της περιπτώσεις ο αέρας  αντιδρά με μεγάλη ένταση κάτι σαν έκρηξη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)  και προκαλεί  αυτό το θόρυβο… Γνωρίζουμε ότι σε περιπτώσει που το φράγμα του ήχου σπάζεται χαμηλά μπορεί να σπάσουν τζαμιά σπιτιών.

Βέβαια αν συνέβη κάτι τέτοιο θα είναι γνωστό στις αεροπορικές αρχές, τουλάχιστον,  όμως τίποτα το επίσημο δεν υπάρχει, προς το παρόν.

Διαβάστηκε 3385 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 12:52

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444