16 Ιανουαρίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 08:01

Καταργούν το Νοσοκομείο Λήμνου Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

rovosΠάνε να καταργήσουν την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Λήμνου, που λειτούργει ως αυτόνομος οργανισμός και να το εντάξουν ή να το συγχωνέψουν με το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

(Το πρώτο νοσοκομειακο αυτοκινητο προσφορά των ομογενών της Λήμνου)

Ο σχεδιασμός αυτός, της κατάργησης του «οργανισμού» του Νοσοκομείου μας, περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου για τη Ρύθμιση θεμάτων του  ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ και είναι το δεύτερο βήμα υποβάθμισης μετά την κατάργηση, πριν μερικούς μήνες,   του «αυτοδιοίκητου» του  Νοσοκομείου, που  έχει υπαχθεί στο Βοστάνειο.

Η περίπτωση της κατάργησης του Οργανισμού είναι σαφώς μεγαλύτερης σημασίας από το θέμα της διοίκησης, αφού  ο «οργανισμός»  ενός νοσοκομείου είναι ο «καταστατικός χάρτης» που περιγράφει  τις αναγκαίες θέσεις του   προσωπικού και, κατ επέκταση,  τις υπηρεσίες που θα   προσφέρει.

Ένα Νοσοκομείο πρέπει να έχει εκείνη την  πληρότητα και αυτοτέλεια στην παροχή υπηρεσιών υγείας για να θεωρείται  τέτοιο! Με την κατάργηση του Οργανισμού αυτά παύουν να υπάρχουν  και πάμε σε  Κέντρο Υγείας.

Φυσικά, υπάρχουν τοπικές αντιδράσεις για να εξαιρεθεί το Νοσοκομείο της Λήμνου από αυτό το Σχέδιο Νόμου,  που δεν παίρνει υπόψη τη «νησιωτικότητα»  και την ανυπέρβλητη δυσκολία να συγχωνευθούν δυο Νοσοκομεία που η απόσταση μεταξύ τους δεν μετριέται με χιλιόμετρα αλλά με ναυτικά μίλια, τα οποία δεν είναι ούτε 5, ούτε 10 αλλά 90.

Διαβάστηκε 7606 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 17:17

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΗΜΝΟ !!!

Αγγελία για Κότσινα Λήμνου

Πωλείται, δίνετε αντιπαροχή ή με συνεργασία για αξιοποίηση, 15 στρέμματα εντός σχεδίου με κάλυψη 70% !

Έχει σχέδια για 240 κλίνες με άδεια ξενοδοχείου. Πρόσοψη στην αμμώδη παραλία του Κότσινα (Φωτογραφία) . Φως και νερό.

Επίσης 90 στρέμματα εκτός σχεδίου με πρόσοψη 500 μέτρα στην παραλία, φως και νερό.

Τηλέφωνο

6947822444