Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 20:26

ΞΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΑΚΟΥΑ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

aqua-mΜυρινα 16/3/12, 22.00

Ξέμεινε το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ στη Λήμνο, με προφανές το πρόβλημα στη μηχανή του. Το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ όλες αυτές τις μέρες «κυκλοφορούσε» με μειωμένη ταχύτητα και στο ταξίδι της Τετάρτης 14/3 έκανε το δρομολόγιο Λαύριο - Μυρινα σε 15 ώρες.

 

Κατόπιν αυτού, το Λιμεναρχείο Μύρινας, υστέρα και από έγγραφο που έστειλε, έγκυρα, ο Δήμος Μύρινας, πραγματοποίησε έκτακτη επιθεώρηση και κράτησε το πλοίο στη στο Λιμάνι της Μύρινας. Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή, όπως και το πλοίο, δεν πάει άλλο!!! Καλούνται οι Αρχές να κάνουν το καθήκον τους, και όχι «στραβά μάτια» και η Εταιρεία να συναισθανθεί τις ευθύνες τις… υπενθυμίζουμε ότι σε δημοσίευμα στο site www.limnosnea.com έχει δημοσιευτεί, πριν από μια εβδομάδα, άρθρο με τίτλο: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ;;; ·

Μύρινα 15/03/2012

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Γραφείο Δημάρχου

ΠΡΟΣ: 1. κα Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργό Ανάπτυξης,     Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Απευθύνομαι σε εσάς προκειμένου να ζητήσω την άμεση και επείγουσα παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου.

Η κορύφωση της ταλαιπωρίας και της ελλιπέστατης εξυπηρέτησης που υφίστανται τον τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι του νησιού μας επήλθε χθες με την ακινητοποίηση λόγω βλάβης του πλοίου «Aqua Maria», στο λιμάνι της Μύρινας.

Το πλοίο αυτό από δεκαημέρου παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις (εξ αιτίας αυτών επήλθαν και ματαιώσεις δρομολογίων) προκαλώντας την ανησυχία επιβατών μετά από διαμαρτυρίες των οποίων ζητήσαμε να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Πήραμε διαβεβαιώσεις από το Λιμεναρχείο Λήμνου ότι δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα κατά τον έλεγχο, αλλά τα προβλήματα καθυστερήσεων και ματαιώσεων συνεχίστηκαν μέχρι την ακινητοποίηση του πλοίου που τελικά έγινε «λόγω βλάβης κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης στο λιμάνι της Μύρινας» σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία στο επιβατικό κοινό και στους κατοίκους ζητάμε:

-          Να διερευνηθούν άμεσα τα πραγματικά περιστατικά και να δοθούν οι απαντήσεις, πειστικές απαντήσεις για τους λόγους των καθυστερήσεων των προηγούμενων ημερών.

-          Να αποδοθούν εφ΄ όσον διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες στα όργανα και τις υπηρεσίες που δεν έπραξαν ενδεχομένως το καθήκον τους και δεν έλαβαν εγκαίρως τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

-          Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Λήμνου

 

Αντώνης Χατζηδιαμαντής

Διαβάστηκε 6665 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012 17:05
Hλίας Κότσαλης

Τελευταία άρθρα από τον/την Hλίας Κότσαλης