15 Ιουλίου 2019
   Διαβάστε αυτή την εβδομάδα 
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 19:40

ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ, ΞΑΝΑ... Ε, ΟΧΙ!!! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ανακοινώθηκαν τα Καλοκαιρινά δρομολόγιο των πλοίων (από 13/6 μέχρι 10/9) και αυτό  πρέπει να το επαινέσουμε, γιατί θυμόμαστε επί χρόνια να φθάνουμε στον Ιούνιο και να μη  γνωρίζουμε τα δρομολόγια του Ιούλιου, κάτι  που  ήταν μέγα εμπόδιο για τον τουρισμό μας . Το «μπράβο»  μας όμως προς Υπουργείο, που αρκετά πράγματα τα έστρωσε,  το αναιρεί  κάτι  άλλο  που σηκώνει καταγγελία και  δικαιολογεί την  αποδοκιμασία.

Όπως και πέρσι κατηγορούμε και φέτος   το Υπουργείο, που κανονίζει τις επιδοτούμενες γραμμές, και βάζει ξανά στις καλοκαιρινά μας δρομολόγια  μια προσέγγιση στα Μεστά της Χίου. Αυτό  είναι μέγα σκάνδαλο: να επιδοτείτε μια γραμμή προς  ένα δευτερεύον λιμάνι της Χίου,  με ελάχιστη, όπως διαπιστώθηκε,   κίνηση, ενώ η Χίος έχει κάθε μέρα δρομολόγια από τον Πειραιά, με υπερσύχρονα πλοία.            Και τι μας νοιάζει εμάς εδώ στη Λήμνο αυτό, θα μπορούσε να πει κάποιος;

Πρώτον γιατί δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοια σπατάλη χρημάτων για επιδοτούμενη γραμμή που δεν είναι απαραίτητη ! Και στη Κέρκυρα να γίνεται,  πρέπει να μας νοιάζει. Όμως εμείς έχουμε και ένα ακόμη πολύ σοβαρό λόγο γιατί η  προσέγγιση στα Μεστά γίνεται με προέκταση της Γραμμής της Λήμνου  από το Λαύριο, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τις 9,5 ώρες ταξίδι και να τις κάνει 13,5 και άλλες τόσες στο γυρισμό. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο ακόμη πιο σοβαρό αφού με την προσθήκη με ένα δρομολόγιο τη εβδομάδα (αυτό του Σαββάτου!)  των Μεστών,    αλλάζουν τα κανονικά  δρομολόγια, σε πολύ σωστές ώρες με όλες τις αναχωρήσεις από και προς Λαύριο και Καβάλα. Τώρα με τα ενδιάμεσα Μεστά τα δρομολόγια γίνονται  αβάσταχτης ταλαιπωρίας,  με αναχωρήσεις και αφίξεις σε εντελώς ακατάλληλες ώρες.

Όμως υπάρχουν και στη Λήμνο υπεύθυνοι  για αυτά και είναι οι τοπικοί Φορείς με βασικό το Δήμο, που τίποτα δεν έκανε  ώστε να τα αποφύγουμε.  Δέχονται  αδιαμαρτύρητα στις γραμμές της Λήμνου τα Μεστά ενώ πριν μερικά χρόνια κάναμε κινητοποιήσεις ακριβώς για να σταματήσουμε  να ταξιδεύουμε από και προς Λήμνο,  μέσω Μεστών και,  τότε,  Ψαρών...

Η φωτογρφαφια του αλησμονητου ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ παραπέμπει  στις  τοτε γραμμες με τα Ψαρά,  τα Μεστά... και ολα τα συνακόλουθα.     Η.Κ.

 

 

 

Διαβάστηκε 4423 φορές